Politiebericht

Korps: Friesland, plaats: Leeuwarden 04/11/99

Vrouw berooft haar dochter en zichzelf van het leven/ De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Murkstraat te Leeuwarden het levenloze lichaam van een 39-jarige vrouw en haar 9-jarige dochter aangetroffen. Uit het eerste onderzoek is duidelijk geworden, dat de vrouw waarschijnlijk haar dochter om het leven heeft gebracht en daarna de hand aan zichzelf heeft geslagen. Zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur kreeg de politie een melding van de 17-jarige dochter, dat zij in de woning het stoffelijk overschot van haar moeder had gevonden. Geconstateerd werd dat de vrouw zichzelf van het leven had beroofd. De overige familieleden, de echtgenoot van de vrouw en een 9-jarige dochter, zouden volgens informatie op dat moment elders verblijven.

Omstreeks 15.00 uur diezelfde middag kwam opnieuw een melding uit de woning. In een slaapkamer was door een kennis van de familie het lichaam van de 9-jarige dochter gevonden. Het lichaam van het kind was zodanig aan het zicht onttrokken, dat het bij het eerste onderzoek naar aanleiding van de zelfdoding niet was opgemerkt.

Uit het voorlopig onderzoek van de politie is vrijwel vast komen te staan dat de vrouw haar dochter om het leven heeft gebracht en vervolgens de hand aan zichzelf heeft geslagen. Naar de mogelijke motieven van de vrouw stelt de politie een onderzoek in.

Inmiddels heeft sectie plaatsgevonden bij het Gerechtelijk Laboratorium te Rijswijk. De voorlopige conclusies van de sectie ondersteunen de bovenstaand beschreven eerste bevindingen.

Politie Friesland,
R. Rambonnet
06 53803433

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Friesland Leeuwarden '
Lees ook