Politiebericht

Korps: Friesland, plaats: Leeuwarden 15-02-2000

Politieberichten van 15 februari (07.00) tot en met 13.00 uur/

Leeuwarden: inbraak auto
Maandag tussen 18.50 en 22.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op Sophialaan. Toen de aangever omstreeks 22.00 uur bij zijn auto kwam, zag hij dat de portieren openstonden en dat een jongen en een meisje in de auto zaten. Ik vroeg hun wat zij in mijn auto deden en de jongen antwoordde, dat hij wilde weten hoe laat het was. Zij zijn daarop uitgestapt en weggelopen in de richting van het station. Aangever, een 43-jarige man uit Hidaard, kon geen signalement van de beide verdachten geven. Uit de auto werden twee zonnebrillen, een blik verf en een trommeltje met snoep weggenomen.

Leeuwarden: aanhouding mishandeling
In de nacht van dinsdag 18/1 op woensdag 19/1 vond in het cafetaria "?t Bollehuske" aan de Grote Hoogstraat een ernstig mishandeling plaats. De aangever, een man van 30 jaar uit Leeuwarden, kreeg daar ruzie met een onbekende man, die moeilijkheden maakte in het cafetaria. Toen de aangever daar wat van zei, begon de onbekende man met hem te vechten. Beiden kwamen al vechtend op het wegdek van de Grote Hoogstraat terecht. Het bleek dat de aangever gewond was aan zijn gezicht. Waarmee hij geslagen was, was op dat moment onduidelijk. Aangever is naar het ziekenhuis gebracht en daar zijn zijn wonden (vijf hechtingen in onderkaak) gehecht. Naar aanleiding van deze mishandeling werd een onderzoek ingesteld en maandag 14 februari werd een
43-jarige Leeuwarder aangehouden, die de mishandeling heeft bekend. Destijds had hij het bericht in de krant gelezen en wist toen dat hij deze mishandeling had gepleegd. Verdachte had het krantenartikel bij zich toen hij zich op het politiebureau meldde met de woorden "Hier moeten jullie mij voor hebben". De verwondingen waren toegebracht door darts pijlen. Tijdens de vechtpartij was de verdachte dronken. Hij wist zich dan ook vrijwel niets meer van de vechtpartij te herinneren. Als verdachte gedronken heeft, wordt hij volgens zijn zeggen agressief. Verdachte is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Deel: ' Politiebericht Friesland Leeuwarden '
Lees ook