Politiebericht Friesland: Regio 3-04-2000
Politieberichten van 1 april (11.00 uur) tot en met 2 april (11.00 uur)

Drachten: diefstal fiets
Zaterdag omstreeks 18.30 uur konden op de Drift dankzij een oplettende buurtbewoner twee verdachten op heterdaad worden aangehouden. De buurtbewoner zag dat twee jongens een fiets in de bosjes deponeerden en deze even later kwamen ophalen. De fiets bleek gestolen te zijn. De beide jongens, 19 jaar oud, uit Drachten zijn overgebracht naar het bureau. Zij bekenden de fiets te hebben gestolen. Eén verdachte had nog een stiletto op zak. Dit wapen is in beslag genomen. De gestolen fiets is weer terug gegaan naar de eigenaar.

Sneek: autobrand
Zaterdag omstreeks 17.45 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op de Oppenhuizerweg. De bestuurder, een man van 42 jaar uit Sneek, remde af en toen hij stilstond, zag hij rook en vlammen onder de motorkap vandaan komen. De brandweer heeft de zaak geblust. De auto is totall los.

Scharsterbrug: diefstal uit auto
Zaterdag tussen 23.00 en 24.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Hollandiastraat. De kofferbak werd opengebroken en uit de auto werden een cd-speler en geluidsboxen weggenomen. De eigenaar, een man van 19 jaar uit Langweer, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: brand in camper
Zaterdag omstreeks 22.30 uur kwam er een melding binnen dat een camper in de brand zou staan op de Zijlroede. De brandweer bluste de brand, doch kon niet voorkomen dat de camper geheel uitbrandde. De oorzaak van de brand zou kortsluiting kunnen zijn. De camper stond naast de woning. Tengevolge van de brand in de camper ontstond enige schade aan de dakgoot van de woning en schutting. De camper was van een 55-jarige inwoner uit Lemmer. Door de technische recherche wordt nog een onderzoek ingesteld.

Dokkum: aanrijding
Zondag omstreeks 03.00 uur vond op de kruising Tichelwerk Harddraversdyk een aanrijding plaats tussen twee personenwagens. De bestuurder, een man van 37 jaar uit Dokkum, kwam met zijn auto vanaf het Tichelwerk en wilde de Harddraversdyk opdraaien. Daar het zeer mistig was had hij het portierraam naar beneden gedraaid voor een beter zicht. Het zag uit tegenovergestelde richting wel een personenauto naderen, maar kon volgens zijn zeggen nog wel oprijden. Toen hij de Harddraversdyk opreed, draaide hij het portierraam weer dicht en lette daarbij niet goed op, want hij kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer en kwam daar frontaal in botsing met de tegenligger, die bestuurd werd door een 40-jarige man uit Ee. Beide wagens raakten totaal vernield. De 37-jarige man uit Dokkum liep een fikse oogwond op en is hiervoor door de huisarts behandeld. Tevens bleek dat de man gedronken had. Aan het bureau blies hij 315 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: openlijke geweldpleging
Zondag omstreeks 04.10 uur werd op de Kaden een 18-jarige man uit Drachten aangehouden, ter zake openlijke geweldpleging. De man was de gehele avond al lastig geweest. Hij probeerde steeds een gevecht uit te lokken. Op een gegeven moment sloeg hij als eerste twee voorbijgangers, een jongen van 18 jaar en een jongen van 17 jaar, beiden uit Drachten, waarna hij werd aangehouden. De beide jongens hebben aangifte gedaan. Verder zijn op de Kaden een enkele jongeren bekeurd voor wildplassen.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland Regio '
Lees ook