Politiebericht Friesland: Regio 30-03-2000
Politieberichten van donderdag 30 maart (07.00 uur) tot en met 13.00 uur

Kootstertille:vernielingen
Met de aanhouding van 13 verdachten, jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar uit Kootstertille en Drogeham, heeft de politie Buitenpost een groot aantal vernielingen in Kootstertille opgelost In de periode van november 1999 tot en met februari 2000 werden in Kootstertille verschillende vernielingen gepleegd, o.a. aan schrikhekken met waarschuwingslampen, een leegstaand winkelpand aan de Pinksterblomstrjitte, een telefooncel aan de Alde Dyk en een boerderij aan de Tillebuorren. Ook struiken in plantsoenen moesten het ontgelden. Verschillende fietsen en brievenbussen werden bij de brug over het Prinses Margrietkanaal in het water gegooid. Saillant detail hierbij is dat hiervan geen enkele keer aangifte werd gedaan, terwijl toch 14 fietsen uit het kanaal boven water zijn gehaald. Verder werd nog tweemaal ingebroken in de voetbalkantine aan de Jisteboerewei. De totale schade bedraagt ongeveer 20.000 gulden. De zaak zal via snelrecht jeugdigen worden afgehandeld.

Oranjewoud: themadag burenlawaai
De gisteren gehouden themadag burenlawaai in Oranjewoud werd door 134 deelnemers bezocht. Verschillende werkwijzen en knelpunten in de aanpak passeerden de revue. De doelstellingen: het verbreden van kennis over de aanpak van burenlawaai en andere vormen van overlast is zeker gehaald. 63 deelnemers hebben het slotmanifest ondertekend. Hierin spreken zij de bereidheid uit om mee te werken aan een vervolg van de dag om zo de aanpak te versterken. De dagvoorzitter, Eelke Lok, trok als eindconclusie dat burenoverlast een probleem is, dat de tolerantie van burgers afneemt en dat de samenwerking van betrokken instanties een `must` is. Voor meer informatie kunt u bellen met Erwin de Weerd 058 880 8172.

Hurdegaryp: twee inwoners vermist
Sinds zaterdagavond 25 maart worden twee inwoners uit Hurdegaryp vermist. Het betreft hier de 36-jarige Jan Zijlstra en de 45-jarige Ben Visser. Zij zijn vertrokken in een bestelauto, merk Renault Express, diesel, kleur wit met zwarte decoratie, voorzien van het kenteken VH-FB-95 ten name van Ben Visser. Zaterdag en zondag is in Zoutkamp nog gepind door de mannen. Het is bekend dat Visser weleens in een café in Zoutkamp komt. Signalement Zijlstra: normaal postuur, blond haar, snorretje, hij droeg een bruine suède jas, groen petje met opschrift Heineken, spijkerbroek en sportschoenen. Signalement Visser: slank postuur, lengte ongeveer 1.90 meter, blauwe ogen, kalend, hij droeg een groen/grijze jas. Een uitgebreide zoekactie is inmiddels op touw gezet. Een ieder die inlichtingen kan verschaffen over deze twee mannen of hen nog heeft gezien kan contact opnemen met de recherche van de politie in Buitenpost, telefoon: 058 8808920.
Drachten: inbraak auto
Donderdag tussen 00.00 en 05.15 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond aan De Kolken. Er werd een ruit vernield en uit de auto werd een GSM weggenomen. De eigenaresse, een vrouw van 24 jaar uit Drachten, heeft aangifte gedaan.
Eastermar: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond aan de Blauhuskamp. Door verbreking van het portier, kwam men in de auto. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede 10 cd`s. De eigenaar, een man van 18 jaar, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Drie Stellingenweg. Het rechter voorportierraam was eruit geslagen en uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een vrouw van 26 jaar uit Oosterwolde, heeft aangifte gedaan. Diezelfde nacht werd ook ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Soolstede te Appelscha. Ook hier werd een ruit vernield en werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een man van 22 jaar uit Appelscha, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland Regio '
Lees ook