Politiebericht Friesland: Leeuwarden 9-04-2000 Politieberichten van zaterdag 8 april (07.00 uur) t/m zondag 9 april (13.00 uur)

Leeuwarden: diefstal uit auto
Uit een kampeerauto die geparkeerd stond aan de Groeneweg te Leeuwarden is in de nacht van vrijdag op zaterdag een autoradio gestolen. De ruit van een portier was ingeslagen. De 63-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: tuinkabouters ontvreemd
Uit de tuin van een woning aan de Leliestraat te Leeuwarden zijn tussen woensdag 5 en vrijdag 7 april 12 tuinkabouters ontvreemd. De 60-jarige eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Zaterdag om ca. 22.00 uur is een 30-jarige man uit Leeuwarden aangehouden wegens poging tot inbraak. Toen een getuige gerommel hoorde en bij de woning van de buren aan de Willem van Ouwenstraat een man zag weglopen, waarschuwde hij de politie. Op aanwijzingen van de getuige werd de man aangehouden. Aan de buitenzijde van de woning werden diverse sporen van braak gevonden, maar de verdachte is niet de woning in geweest.

Leeuwarden: politie-inzet rond voetbalwedstrijd Cambuur De politie heeft zaterdagavond diverse malen moeten optreden na afloop van de wedstrijd Cambuur-Den Bosch. In de Wilgenstraat werd een 14-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden omdat hij stenen gooide naar de supportersbussen van de bezoekende club. Voorafgaand had de politie met inzet van de ME en honden diverse charges uitgevoerd, waarbij o.a. gebruik werd gemaakt van de wapenstok. De politie was daartoe overgegaan omdat men bussen de doorgang probeerde te beletten en er met stenen naar zowel de bussen als de politie werd gegooid. Later op de avond werden op het Cambuurplein nog twee Leeuwarders van 23 jaar aangehouden wegens bedreiging van politieambtenaren. De twee mannen waren in eerste instantie een bar in gevlucht. Toen de politie hen daar wilde aanhouden werd men met bierglazen bekogeld en moest men zich terugtrekken. Mede door de inzet van de portiers van de bar kwamen de twee mannen kort daarop vrijwillig naar buiten en konden ze worden aangehouden.

Leeuwarden: inbreker overlopen
In een woning aan de Trui Jentinkwei te Leeuwarden is zaterdagavond om ca. 22.00 uur een inbreker door de bewoners overlopen. Bij thuiskomst trof men een onbekende man in de achtertuin aan. Deze vlucht vervolgens door een coniferenhaag en verdwijnt via de tuin van de buren. Wanner men de woning binnengaat ontdekt men dat er in de woning diverse goederen zijn ontvreemd, waaronder een videorecorder, sieraden en een fototoestel. De 64-jarige bewoner deed aangifte.
Leeuwarden: weigeren ademanalyse
Surveillerende agenten zagen zondagmorgen om 3.00 uur een bestelbus slingerend over het Blokhuisplein te Leeuwarden rijden. Op de gedempte Kiezersgracht negeerde de bestuurder een stopteken, maar toen men op het Zuidvliet met zwaailicht naast hem ging rijden stopte deze alsnog. De bestuurder, een 27-jarige Leeuwarder, werd naar het bureau overgebracht. Daar weigerde hij een ademtest en bleek dat hij niet in bezit was van een rijbewijs.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook