Politiebericht Friesland: Regio 6-04-2000
Politieberichten van woensdag 5 april (13.00 uur) tot donderdag 6 april (7.00 uur)

Surhuizum: illegale hondenhandel en slachterij
Woensdagochtend tijdens een door Justitie Leeuwarden gecoördineerde actie tegen de illegale hondenhandel in Friesland zijn medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de hondengeleiders van de politie Friesland gestuit op een illegale slachterij. Bij het doorzoeken van een schuur aan de Miedwei, waarin 15 verwaarloosde schapen met lammeren, alsmede 4 pony`s werden aangetroffen, troffen de opsporingsambtenaren ook een illegale slachtplaats aan. In de slachtplaats, die vakkundig aan het oog was onttrokken, hingen de karkassen van varkens en schapen. Ook werden twee diepvrieskisten met daarin vlees van onbekende herkomst aangetroffen. Het vlees en de karkassen zijn vernietigd. De 15 verwaarloosde schapen met lammeren zijn in beslag genomen. Een dierenarts heeft een zwaar verwaarloosd schaap en kalf laten inslapen. In de woning lag nog een dood lam. Verder werden op diverse plaatsen in de boerderij in totaal 49 honden aangetroffen, alsmede 29 pups bestemd voor de illegale handel. De honden en pups zijn in beslag genomen en ergens anders in het land ondergebracht. Tegen de 58-jarige bewoner, die al eerder voor verwaarlozing van dieren en hondenhandel is geverbaliseerd, is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn vriendin kreeg een proces verbaal.
Lemmer: asfalteringswerkzaamheden A6
Vanaf maandag 10 april tot circa 26 mei 2000 voert Rijkswaterstaat, directie Noord-Nederland asfalteringswerkzaamheden uit aan het wegdek op de A6 van Lemmer naar Joure. Op dit weggedeelte is daarom vanaf beide richtingen slecht één rijstrook beschikbaar. Er geldt daar ook een inhaalverbod en een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Verder zijn de parkeerplaatsen `De Lanen` en `De Wielen` gedurende deze periode afgesloten voor het verkeer.

Drachten: gestolen fietsen
De afgelopen maand (maart) is bij de politie Drachten 98 keer aangifte gedaan van diefstal (brom-, snor-) fietsen gedaan. Deze keer werden 85 fietsen, 11 bromfietsen en 2 snorfietsen gestolen. In vergelijking met de maand daarvoor zijn 7 bromfietsen meer weggenomen. Het totale opgegeven schadebedrag bedroeg f 48.903.- In de maand maart werden 25 fietsen, 2 bromfietsen en 1 snorfiets teruggegeven aan de eigenaars.
Appelscha: inbraak auto
Woensdag tussen 12.20 en 12.35 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond aan de Kloosterweg op de parkeerplaats nabij de begraafplaats. Het rechter voorportierraam werd ingeslagen en uit de auto werd een handtas weggenomen. In de handtas zat een GSM-telefoon, een fototoestel, een portemonnee met kleingeld en een brillenkoker met bril. De eigenaar, een man van 61 jaar uit Heerenveen, die even met zijn vrouw op de begraafplaats liep, heeft niets van de inbraak gezien en heeft aangifte gedaan.
Sneek: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Worp Tjaardaweg. Door het vernielen van een portierruit, kon men in de auto komen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een man van 32 jaar uit Sneek, heeft aangifte gedaan.

Drachten: onverzekerde auto
Woensdag omstreeks 14.00 uur werd op de Zuidkade een automobilist gecontroleerd. Het bleek dat het voertuig waarmee de man reed niet was verzekerd en ook de APK-keuring was verlopen. De man, een 36-jarige inwoner uit Drachten, kreeg een proces-verbaal voor de geconstateerde overtredingen en zijn auto werd uit het verkeer genomen.
Aldeboarn: onder invloed
Woensdag omstreeks 15.20 uur werd op de Tsjerkebuorren een bestuurder van een kampeerauto gecontroleerd. Het bleek dat de man, een 58-jarige inwoner uit Akkrum, teveel had gedronken. Aan het bureau blies de man 260 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Wyckel: eenzijdig ongeval
Woensdag omstreeks 16.00 uur vond op de Menno van Coehoornweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster, een vrouw van 43 jaar uit Balk, kwam na te zijn uitgeweken voor een tegenligger met haar auto in de berm terecht, slipte en botste tegen een hekwerk van een oprit. De vader van de vrouw, die achter in de auto zat, raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance vervoerd naar de huisarts. De auto raakte totaal vernield.

Wolvega: drie verdachten aangehouden na diefstal uit auto Donderdagmorgen omstreeks 3.00 uur kreeg de politie een melding dat enkele mannen zich verdacht ophielden bij auto`s op de Grindweg te Wolvega. Toen de politie ter plaatse kwam werden de mannen niet meer aangetroffen. Wel werd een geconstateerd dat van een auto de ruit was ingeslagen en een autoradio was weggenomen. Aan de omliggende korpsen werd het kenteken van de auto doorgegeven waarin de verdachte mannen zouden rijden. Omstreeks 4.30 uur meldde de politie in Steenwijk dat men op een parkeerplaats aan de A32 tussen Havelte en Havelterberg, de auto had aangetroffen met daarin drie mannen. De mannen, twee van 23 en een van 20 jaar, allen uit Polen, werden aangehouden en naar het bureau in Heerenveen overgebracht. In hun auto werd de radio aangetroffen die eerder uit de auto werd gestolen aan de Grindweg te Wolvega.

Heerenveen: inbraak kantoorpand
In een kantoorpand aan de Tinweg te Heerenveen is woensdagavond ingebroken. De politie kreeg omstreeks 24.00 uur een inbraakmelding. Uit het pand werden drie computers ontvreemd.

Sneek: woninginbraak
Terwijl de 48-jarige bewoonster van een woning aan het Wilgeroosje te Sneek omstreeks 22.00 uur haar hond uitliet, werd in haar woning ingebroken. Ontvreemd werden onder meer een portemonnee met een geldbedrag en een videocomputer.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook