Politiebericht Friesland: Friesland 25-07-2001
Politieberichten van 25/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Twijzelerheide: rectificatie bedreiging
In tegenstelling tot eerdere berichten is op maandagavond 16 juli 2001 een 25 jarige inwoner van Twijzelerheide met messen bedreigd door twee inwoners, 24 en 26 jaar, uit Twijzelerheide. Tevens was hier een 27 jarige inwoner uit Kootstertille bij betrokken De eerder genoemde 34-jarige inwoner van Oentsjerk bleek op geen enkele wijze betrokken te zijn bij de bedreigingen. De aanleiding voor deze bedreiging was dat de 25- jarige aangever / inwoner uit Twijzelerheide eerder op de avond de drie verdachten onder Kollumerzwaag had getroffen. Hij was op dat moment in gezelschap van de 34-jarige inwoner van Oentsjerk. De 34 jarige inwoner uit Oentsjerk was op zondagavond 15 juli 2001 betrokken geweest bij een aanrijding met de 27-jarige inwoner van Kootstertille en wilde daarover een gesprek met deze. Op het moment dat men elkaar onder Kollumerzwaag trof, bleken de beide verdachte inwoners uit Twijzelheide danig onder invloed te zijn van alcohoudende drank. Door de sleutel uit de auto van de 26-jarige verdachte te halen werd voorkomen dat hij met zijn auto zou wegrijden. De man uit Oentsjerk en de aangever uit Twijzelerheide zijn hierna elk in hun eigen auto vertrokken. Het zette bij de drie verdachten kwaad bloed dat de sleutel uit de auto van de 26-jarige verdachte was weggenomen en dat hij hem niet had terug gekregen. Men besloot verhaal te halen en de 25-jarige inwoner van Twijzelerheide werd thuis opgezocht. De 34 jarige inwoner van Oentsjerk is vanaf de lokatie onder Kollumerzwaag in zijn auto vertrokken en heeft de drie verdachten nadien niet meer gezien of getroffen. Zie ook de politieberichten van 18/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur.

Leeuwarden; inbraak winkel
Woensdag omstreeks 04.35 uur werd ingebroken bij een winkel aan de Uiterdijksterweg. De roldeuren werden onklaar gemaakt en de toegangsdeur werd vernield. In de winkel werden enkele vitrinekasten vernield en de daarin aanwezige camera`s werden weggenomen. Op het moment van de inbraak werden bij de winkel 4 mannen gezien, die wegreden in een rode personenauto. De eigenaar van de winkel zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Oosterwolde: vernieling ruit
Woensdag omstreeks 04.45 uur werd een ruit van de schuifdeur van de stuurhut van een boot, die lag afgemeerd aan de Quadoelenweg vernield. De ruit werd ingegooid met een bloempot. De stuurhut lag vol scherven. De eigenaar, die in de boot lag te slapen, heeft op het moment van de vernieling stemmen gehoord van jeugd. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Oosthem, heeft aangifte gedaan.

Joure: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Keerringen. Het slot van de auto werd geforceerd. Uit de auto werden een radio/cd-speler en speakers weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Oudehaske: snelheid
Dinsdag omstreeks 15.30 uur werd op de Rijksweg A7 onder Oudehaske een bestuurder van een motor bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Witmarsum, reed met een snelheid van 195 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Leeuwarden: voorhanden hebben vuurwapen
Woensdag omstreeks 11.10 uur zag een patrouille in een steeg naast het Leger des Heils aan de Tuinen dat een man een pistool in zijn handen had en het daarna wegstopte tussen zijn broeksband. De man, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, werd ter plaatse aangehouden en het vuurwapen, een pistool, werd uit de broeksband gehaald en in beslag genomen. Bij het fouilleren van de verdachte werden ook nog 20 bolletjes, vermoedelijk heroïne aangetroffen. Ook deze werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en werd ingesloten.

Hasekerdijken: autobrand
Woensdag omstreeks 10.40 uur brak brand uit in het motorcompartiment van een personenauto. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Heerenveen, reed op dat moment met zijn auto op de Hooivaartweg nabij de Hooibrug onder Haskerdijken. Een passerende vrachtwagenbestuurder had de brand inmiddels geblust, zodat de uitgerukte brandweer niet meer hoefde op te treden. De auto werd weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook