Politiebericht Friesland: Friesland 20-07-2001
Politieberichten van 20/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryske diken: aankondiging controles
Dinsdag 24 juli wordt door de radarcontroleurs van het bureau Verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid tussen Makkinga en Oldeberkoop. Woensdag 25 juli staat de radarwagen opgesteld op de weg tussen Buitenpost en de provinciegrens, terwijl op vrijdag 27 juli wordt gecontroleerd op de weg tussen Sneek en Dearsum. Verder vinden er deze week controles plaats in de dorpen van de gemeenten Skarsterlân en Gaasterland en wordt binnen de bebouwde kommen van Heerenveen, Drachten en Leeuwarden gecontroleerd op snelheid.

Appelscha: mishandeling
Donderdag omstreeks was een 15-jarige bewoner van het AZC Appelscha met een nog onbekende jongen aan het voetballen op een veldje aan de Emstweg. De jongens kenden elkaar van de voetbalclub. Op een gegeven moment ontstond er en woordenwisseling en kreeg de 15-jarige jongen verschillende klappen. De jongen liep een gebroken neus op en had vermoedelijk een paar gekneusde ribben. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het slachtoffer moet nog nader worden gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Donderdag tussen 14.35 en 16.50 uur werden de verkeerslichten op de Groningerstraatweg nabij de afslag Aqua Lutra aangereden door een tot op heden onbekend voertuig. De paal met verkeerslichten, die bestemd was voor de fietsers en voetgangers, aan de rechterkant van de weg (gezien vanuit de rijrichting Leeuwarden) was omver gereden. Gezien de schade aan de installatie moet ook het voertuig behoorlijke beschadigd zijn. Door deze aanrijding is de verkeerslichtinstallatie tijdelijk buiten werking. Het schadebedrag is niet bekend. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden: 0900 8844.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd op de Pilotenespel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van het Zweedse Gothenburg, bleek gedronken te hebben. De man ontkende in eerste instantie gereden te hebben. Hij werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 610 ug/l. Daar de man geen enkel identiteitspapier kon tonen, werd hij aangehouden en ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Langweer: moeilijkheden horecagelegenheid
Vrijdag omstreeks 01.30 uur ontstonden tussen enkele bezoekers van een horecagelegenheid aan de Buorren moeilijkheden. In de horecagelegenheid werd wat geduwd en getrokken, waarop een 22-jarige inwoner van Haarlem gewelddadig was geworden tegen andere bezoekers. Een 25-jarige inwoner van Enschede probeerde de zaak te sussen en verloor in het gevecht zijn bril. Het personeel van de horecagelegenheid werkte de raddraaiers de deur uit, waarna de rust weer keerde. De betrokkenen hadden de nodige alcohol genuttigd en wisten nog niet of ze aangifte wilden doen.

Tzummarum: poging inbraak
Vrijdag omstreeks 03.00 uur werd door het personeel van het verzorgingshuis `Nij Bethanie` gemeld dat er vermoedelijk werd ingebroken in het kantoor van het tehuis. Een ruit van het kantoor werd ingegooid met een straatklinker. Toen de politie ter plaatse kwam, stapte een onbekende man in een bestelauto en reed met hoge snelheid weg. Op de Hegesylterwei ter hoogte van de Muntsewei vloog de bestuurder met hoge snelheid uit de bocht en kwam met de auto in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder ging er vandoor. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd de bestuurder niet meer aangetroffen. Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat de auto, een blauwe Ford Clipper, kenteken TJ-VV-72 eerder deze week was gestolen in Kollum.

Grou: inbraak woningen
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan De Waring. De serredeur werd opengebroken. Uit de hal werden twee attachékoffers een laptop en een schoudertas weggenomen. Uit de woonkamer werden een sleutelbos en uit een vitrinekast ongeveer 20 Svarovski beeldjes weggenomen. De eigenaar, een 56-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Ook in een woning aan De Kupe werd ingebroken. Deze woning is men binnengekomen omdat de toegangsdeur niet goed was afgesloten. De kasten en laden op de benedenverdieping werden doorzocht. Uit de woning werden een fototoestel, een diskman en travellerscheques gestolen. Een geldkistje, twee portemonnees en een tasje werden later teruggevonden in een tuin aan het Swurd. Het geld uit de portemonnees, een klein bedrag, werd ook gestolen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook