Politiebericht Friesland: Friesland 13-07-2001
Politieberichten van 13/7 (07.00 tot 13.00 uur)

Surhuisterveen: inbraak winkel
In een winkel aan De Kolk werd in de nacht van vrijdag ingebroken. Men is het pand vermoedelijk met een valse sleutel binnengekomen, waarna een hoeveelheid rookwaar en enige honderden guldens uit een kassa werden weggenomen. Een 52-jarige inwoonster van Surhuisterveen deed aangifte.

Wolvega: diefstal vlag
In de nacht van donderdag op vrijdag werd van een vlaggenmast voor een garagebedrijf aan de Beatrixstraat een vlag gestolen. Het betrof een vlag van het automerk Peugeot. Een 62-jarige inwoner van Wolvega deed aangifte.

Leeuwarden: man van portemonnee beroofd
Een 26-jarige inwoner van Goutum is vrijdag omstreeks 01.15 uur op de Nieuwestad van zijn portemonnee beroofd. De man liep vanaf de Grote Hoogstraat naar de Nieuwestad om geld te pinnen. Ter hoogte van de Bagijnestraat werd hij door twee hem onbekende vrouwen benaderd. Zij gaven hem een arm en zeiden dat ze met hem uit wilden. De man antwoordde daarop dat hij eerst geld moet pinnen, waarna ze naar de pinautomaat liepen. De man pinde een geldbedrag en stak dat in zijn portemonnee. Daarna liep hij met de vrouwen weer richting Grote Hoogstraat. In die straat aangekomen voelde hij dat een van de vrouwen een hand in de achterzak van zijn broek stak en zijn portemonnee wegnam. Hij draaide zich om en zag op dat moment een man hard wegrennen. Hij zette de achtervolging in, maar verloor de man uit het oog. De vrouwen waren inmiddels ook verdwenen. Van de vrouwen is alleen bekend dat een lang blond krullend haar had en een halflange lichtgekleurde jas droeg, de andere vrouw had lang donker krullend haar en een halflange donkere jas.

Harlingen: diefstal uit visboot
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn uit een op een trailer staande visboot op een scheepswerf aan de Lange Lijbaan een aantal goederen weggenomen. De 54-jarige eigenaar uit Harlingen mist onder andere het anker, het toplicht en een controlepaneel van de lichten.

Leeuwarden: giftig reptiel in beslag genomen
In een woning aan de Gijsbert Japicxstraat zijn vrijdag omstreeks 13.00 uur een Gilamonster en zeven salamnders in beslag genomen. De politie had de woning met toestemming van de eigenaar, een 61-jarige Leeuwarder, woensdag gecontroleerd na een melding dat daar een grote hoeveelheid reptielen zou worden gehouden. In en buiten de woning werden inderdaad een groot aantal reptielen aangetroffen. Daaronder bevonden zich zeven Europese salamanders, waarvan het bezit illegaal is. Bovendien trof men een Gilamonster aan, een zeer zeldzaam en giftig reptiel, waarvan het houden eveneens niet is toegestaan. Vrijdag heeft de politie in samenwerking met inspecteurs van de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de AID de salamanders en het Gilamonster in beslag genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook