Politiebericht Friesland: Friesland 12-10-2001
Politieberichten van 12/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: milieucontrole
Op maandag 8 oktober is door het Milieuhandhavingsteam van de politie Friesland, in samenwerking met de gemeenten Opsterland en Heerenveen, een controle op het bedrijfsafval gehouden. Het afval is onderzocht op gevaarlijke stoffen, die gescheiden moeten worden afgeleverd. Er zijn totaal 7 containers afkomstig van 7 bedrijven onderzocht. Twee bedrijven uit Gorredijk en 1 bedrijf uit Heerenveen hadden de zaken keurig voor elkaar. Twee bedrijven uit Tijnje en 1 bedrijf uit Heerenveen kregen een waarschuwing; en 1 bedrijf uit Heerenveen kreeg een proces-verbaal. Bij de laatst genoemde betrof het voornamelijk afgedankte olie- en brandstofproducten.

Heerenveen: dealer drugs aangehouden
Afgelopen weekend werd een 26 jarige inwoner van Heerenveen aangehouden in zijn woning. Aldaar bleek hij in het bezit te zijn van ruim 800 XTC pillen en een kleine liter GHB, het middel wat vermoedelijk de laatste weken enige malen is opgedoken in horecagelegenheden in Heerenveen. De verdachte heeft inmiddels bekend het afgelopen jaar zich te hebben schuldig gemaakt aan de verkoop van SPEED / XTC en GHB. Met de aanhouding van deze verdachte denkt de politie de leverancier te pakken te hebben van de opgedoken ampullen GHB in Heerenveen. Het onderzoek is nog in volle gang en er worden nog meer aanhoudingen verwacht. De aanhouding was mede het gevolg van de eerdere aanhoudingen op de Beugel te Heerenveen, waarbij in een auto tientallen XTC pillen werden aangetroffen en ampullen GHB.

Twijzelerheide: doodspuiten boomwallen
Op dinsdag 26 juni werd geconstateerd dat men rondom een aantal percelen maïsland aan de Hillenbrandsreed op een onjuiste manier bestrijdingsmiddelen tevens verboden middelen)had gebruikt, waardoor een aantal boomwalen afstervingsverschijnselen vertoonde. In samenwerking met de Algemene Inspectiedienst (AID) werd een onderzoek ingesteld en hierbij kwam vast te staan de eigenaren van de grond verboden bestrijdingsmiddelen hadden gebruikt voor het doodspuiten van brandnetels. Dinsdag 10 oktober wilden een politieagent en een medewerker van de AID de desbetreffende eigenaren van de grond gaan horen. Toen zij op het bedrijf in Twijzelerheide kwamen, werden zij door de twee mannen geslagen en zodanig bedreigd, dat zij genoodzaakt waren zich terug te trekken. Naar aanleiding van het vorenstaande werden de twee mannen, een 61-jarige inwoner van Twijzelerheide en zijn 34-jaar zoon uit Zwaagwesteinde, vanmorgen omstreeks 07.45 uur in de woning van de vader aangehouden. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Kornwerderzand: snelheid
Donderdag omstreeks 13.20 uur werd de Rijksweg A7 (Afsluitdijk bij de sluizen) een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Leek, reed met een snelheid van 128 kilometer per uur, terwijl aldaar 70 is toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Noordwolde: inbraak kantine
Afgelopen nacht werd ingebroken in de kantine van de tennisvereniging aan de Elsweg. Via verbreking van een deur kwam men de kantine binnen. Het geld uit de kassa werd weggenomen. Een lid van de tennisvereniging, een 62-jarige inwoner van Boijl, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Raaigras. Aan de rechterzijde van de auto werd een ruit ingeslagen. Uit de auto werd een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: gordelcontrole
Vrijdag tussen 10.30 en 12.30 uur werd en de Heleconweg een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 17 bestuurders bekeurd ter zake het niet dragen van de autogordel.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook