Politiebericht Friesland: Friesland 5-10-2001
Politieberichten van 5 oktober (07.00 - 13.00)

Lemmer: arbeidsongeval
Donderdag omstreeks 13.55 uur deed zich op een bedrijf aan de Uitheijing een bedrijfsongeval voor. In een montagehal stond een 23-jarige werknemer, een inwoner van Lemmer (slachtoffer), tussen 13 stalen kokers en een binnenwand. De stalen kokers hebben een lengte van 12 meter en zijn ongeveer 150 kilogram per stuk. Een 19-jarige werknemer van het bedrijf, eveneens een inwoner van Lemmer, wilde de kokers gaan verplaatsen, waardoor één van deze begonnen te rollen. Het slachtoffer kreeg de koker op zijn hoofd en rug. Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Terwispel: milieu- en verkeerscontrole
Donderdag tussen werd tussen 09.00 en 16.00 uur een grote milieu- en verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A7 onder Terwispel. Het verkeer in de richting Heerenveen en het verkeer in de richting Drachten werd gecontroleerd. Aan deze controle werd medewerking verleend door de politie Groningen, de milieupolitie, de douane, de rijksverkeersinspectie, de provincie Friesland, de inspectie milieuhygiëne en de politie Friesland, in totaal zo`n 40 medewerkers. De controle was gericht op het vervoer met vrachtwagens. In totaal werden 147 vrachtwagens gecontroleerd. De bestuurders van de vrachtwagens werden door motorrijders naar de controleplaatsen geleid. 49 bestuurder waren in overtreding. Op het gebied van milieu vielen 13 bekeuringen (vervoer gevaarlijke stoffen, geen vergunningen, geen vergunning voor grensoverschrijdend vervoer), terwijl 36 bekeuringen voor andere zaken werden uitgedeeld, zoals verlopen APK, geen registratiebewijs, geen eurovignet, te weinig rusttijd en onjuiste tachograaf.

Lemmer: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 01.20 uur reed een bestuurder van een personenauto op de Nieuwedijk door nog onverklaarbare oorzaak tegen een betonpaal. De bestuurder, een 56-jarige inwoner van Lemmer, raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De bestuurder bleek gedronken te hebben. In het ziekenhuis werd een bloedproef van hem genomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De auto werd onherstelbaar vernield.

Joure: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Midstraat. Een ruit in de toegangsdeur werd vernield. In de winkel werd een vitrinekast vernield. Een aantal videorecorders was op de grond gegooid. Wat er precies is weggenomen, is nog niet bekend. De eigenaar, een 56-jarige inwoner van Joure, zou eerst de zaak inventariseren en daarna aangifte komen doen aan het bureau.

Oosterzee: aanrijding met drank
Vrijdag omstreeks 06.50 uur vond op de Rijksweg A6 tussen Lemmer een Oosterzee een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto had door nog onverklaarbare oorzaak de macht over het stuur verloren en was tegen de vangrail gebotst. Vervolgens was de bestelauto in de berm op zijn zijkant tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Lemmer, raakte niet gewond. Wel bleek dat de bestuurder gedronken had. De man blies aan het bureau 540 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Afgelopen nacht werd voor de tweede keer binnen een week de personenauto, merk SAAB, kleur rood, voorzien van het kenteken SP-87-XD, van een 29-jarige inwoner van Leeuwarden gestolen. Na de eerste diefstal werd de auto teruggevonden in Winschoten. Net als de vorige keer, donderdag 28 september, werd de auto ook nu gestolen vanaf de Keizersgracht.

Sneek: inbraak bedrijfspand
Woensdag tussen 05.00 en 07.00 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Graaf Adolfstraat. In het pand is tevens een uitzendbureau gevestigd. Een toegangsdeur werd geforceerd. Bij het uitzendbureau werd een aantal schilderijen (zeefdrukken) weggenomen, alsmede twee computers en een paar honderd gulden. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan. Uit het bedrijfspand werd een motor, merk Harley Davidson, weggenomen. De motor werd vervoerd in een bestelauto, merk Mercedes, type Vito, kleur wit, voorzien van het kenteken 54-VG-VB, die eigendom was van het bedrijf. Deze bestelauto stond in het pand en werd eveneens meegenomen. De eigenaar van deze goederen, een 47-jarige inwoner van Oppenhuizen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Vrijdag omstreeks 09.15 uur werd een 41-jarige inwoner van Leeuwarden mishandeld door een 37-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer lag nog in bed toen de verdachte de slaapkamer kwam binnenstormen en hem een kei tegen het hoofd gooide. Het slachtoffer liep een bloedende hoofdwond op. Ook de vriendin van het slachtoffer, 36 jaar, die naast hem in bed lag kreeg een aantal klappen. De verdachte werd daarop de deur uitgewerkt. De verdachte werd op straat aangetroffen. De oorzaak van de ruzie lag de relationele sfeer. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het slachtoffer werd met de ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: aanrijding licht gewonde
Vrijdag omstreeks 09.10 uur fietste een 14-jarige jongen uit Leeuwarden over de Wirdumerdijk komende uit de richting Peperstraat. Hij haalde een voor hem rijdende fietsster in. Toen hij naast deze fietsster, een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden, was gekomen, sloeg de vrouw plotseling linksaf. De jongen kon een aanrijding niet meer voorkomen en beiden kwamen ten val. De jongen liep geen verwondingen op, terwijl de vrouw met een hoofdwond werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook