Politiebericht Friesland: Friesland 28-09-2001
Politieberichten van vrijdag 28 september (07.00 - 13.00)

Heerenveen: hennepkwekerij
Donderdag omstreeks 14.50 uur werd op de Leeuwarderstraatweg een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij was gevestigd in een bedrijfspand. Er stonden ongeveer 600 hennepplanten. De planten werden met de bijbehorende apparatuur in beslag werden genomen. De hennepplanten werden direct vernietigd. De kwekerij was van een 51-jarige inwoner van Heerenveen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na te zijn gehoord en het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 05.00 uur kwam er een melding binnen dat op het Ruiterskwartier een personenauto tegen een lantaarnpaal was gereden. De bestuurder werd ons door omstanders aangewezen. Het bleek dat de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, had gedronken. De man werd overgebracht naar het bureau en aldaar blies de man 345 ug/. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Harlingen: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 16.30 uur vond op het fietspad van de Kimswerderweg een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een fiets. Op het moment dat de bromfietser, een inwoner van Harlingen (leeftijd niet bekend), de fietsster, een 13-jarig meisje wilde passeren, ging het meisje plotseling naar het midden van het fietspad. Op dat moment raakte de spiegel de pols van het meisje, waardoor zij een pijnlijke pols opliep. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek, dat de pols was gebroken.

Surhuisterveen: feestelijke opening bureau
Op zaterdag 6 oktober zal op nieuwe politie bureau aan de Dellen feestelijk worden geopend. Reden voor de politie om groot uit te pakken. De nieuwe politiepost wordt gehuisvest in het voormalig postkantoor aan de Dellen. Het bureau zal in eerste aanleg gedurende twee dagdelen per week voor het publiek geopend zijn. Eventuele uitbreiding zal, afhankelijk van het aanbod, in de toekomst plaatsvinden. Tussen 13.00 en 18.00 uur zal op het parkeerterrein van het zwembad een Open Dag worden gehouden, waar de drie hulpverleningsdiensten - politie, brandweer en ambulance - hun materiaal aan het publiek tonen en tevens een aantal spectaculaire demonstraties geven. Het inmiddels in Nederland befaamde Nederlands Politieorkest (NPO) zal de opening van het wijkbureau van de politie in letterlijke zin luister bijzetten. Het optreden zal `s avonds, 6 oktober plaatsvinden om 20.00 uur in de Surventohal te Surhuisterveen.

KAARTEN VOOR HET CONCERT ZIJN GRATIS AF TE HALEN BIJ DE BEKENDE VOORVERKOOPADRESSEN IN SURHUISTERVEEN. Het NPO staat garant voor muzikale hoogstandjes in zowel het klassieke als populaire genre.

Hurdegaryp: snelheidscontrole
Donderdag tussen 15.20 en 16.20 uur werd met de lasergun op snelheid gecontroleerd op de Wester Omwei. In een uur tijd zijn zes bestuurders bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De snelste reed 85 kilometer per uur, terwijl aldaar 50 is toegestaan.

Nieuwehorne: ongeval met dodelijke afloop
Gistermorgen, donderdag omstreeks 09.30 uur vond op de Schoterlandseweg een ongeval plaats. Een 56-jarige inwoner van Nieuwehorne stond op de hef aan de achterzijde van de tractor. De tractor werd bestuurd door een 29-jarige inwoner van Nieuwehorne. Door onbekende oorzaak, waarschijnlijk een geval van onbalans, viel de man van de tractor en kwam met zijn gezicht op het wegdek terecht. Door een ruk aan het stuur te geven kon de bestuurder voorkomen dat de aanhangwagen, die achter de tractor was gekoppeld over het slachtoffer heenreed. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en van daaruit vervoerd naar het AZG te Groningen, alwaar de man in de nacht van donderdag op vrijdag is overleden. De naam van het slachtoffer zal in de loop vanavond worden vrijgegeven.

Heerenveen: scheepsbrandje
Vrijdag omstreeks 09.00 uur kwam er een melding binnen dat een machinekamer van een schip, dat lag afgemeerd in de jachthaven `De Welle` in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat er brand was uitgebroken in de machinekamer van het motorschip `Borndiep`. Het motorschip wordt als woning gebruikt, door een 67-jarige inwoner van Joure. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk kortsluiting. De schade aan de machinekamer was aanzienlijk.

Leeuwarden: lasershield
Vrijdag omstreeks 11.26 uur werd een automobilist bekeurd, die in het bezit was van een lasershield. Toen de bestuurder, een 53-jarige inwoner van Groningen, op de Aldlansdyk werd gecontroleerd met de lasergun, gaf deze een storing aan.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook