Politiebericht Friesland: Friesland 7-09-2001
Politieberichten van 7 september (07.00 - 13.00)

Leeuwarden: schennispleger
Donderdag omstreeks 19.30 uur wandelden twee meisje uit Leeuwarden, beiden 11 jaar, langs het Van Harinxmakanaal ter hoogte van het Fioringras. Op het fietspad langs het kanaal kwam hun een scooter/brommer tegemoet rijden. Deze reed eerst door, maar stopte daarna in de buurt van de kinderen. Vervolgens liet de man zijn broek zakken en liet hij zijn geslachtsdeel zien. De geschrokken kinderen zijn onmiddellijk naar huis gerend, vanwaar de politie werd gebeld. Het betreft een blanke man, leeftijd onbekend, normaal postuur, geen baar, snor of bril, hij droeg een spijkerbroek en een donkerblauwe spijkerbloes. De man reed op een blauwe scooter/bromfiets en droeg een witte helm. De meisjes zullen vandaag, met hun ouders, aangifte doen. De politie heeft de zaak in onderzoek

Hallum: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Pream. Men kwam binnen door het slot van het linker voorportier te verbreken. Uit de auto werden de radio-cdspeler en de boxen weggenomen. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Hallum.

Terschelling-West: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 20.00 uur reed een 47-jarige motorrijder uit Arnhem over de Burgemeester van Heusdenweg. Een 20-jarige automobiliste uit Veendam reed over de Gerrit Knoplaan en wilde bij de kruising linksaf slaan. Ze stond nagenoeg stil en reed toen de kruising op. De vrouw heeft een motor in het geheel niet zien aankomen. De motorrijder probeerde uit te wijken. Hierbij raakte de passagier van de motorrijder met de rechterknie de auto, waardoor een koplamp sneuvelde. De passagier, een 13-jarige inwoner van Zwolle, kwam ten val en is met een snee van 9 cm. in de rechterknie, met de ambulance, overgebracht naar de huisarts. Deze heeft de knie gehecht.

Buitenpost: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 09.30 uur reed een 36-jarige automobiliste uit Gytsjerk over de Lauwersmeerweg. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw in een lange, flauwe bocht naar links in de rechterberm. Ze kwam vervolgens tot stilstand in de rechts naast de rijbaan gelegen sloot. Het slachtoffer is met onbekend nek- en rugletsel door de brandweer uit de auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid te Leeuwarden. De auto is afgevoerd.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 09.25 uur reed een 29-jarige automobilist uit Lippenhuizen over de Drachtsterbrug. Hij reed rechtdoor, in de richting van de Tijnjedijk, door het groene licht. Op dat moment kwam er een bromfiets vanaf het fietspad vanaf Aldlan Oost het kruisingvlak met de Drachtsterweg opgereden. De vrouw, een 17 -jarige inwoonster van Eastermar, werd geraakt door de auto. De vrouw is, in zeer ernstige toestand, in eerste instantie per ambulance overgebracht naar het MCL-zuid. Korte tijd later is ze per ambulance, onder politiebegeleiding, overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van het ongeluk. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Leeuwarden: straatroof busstation opgelost
Het Crimeteam van de politie Midden Friesland heeft op 3 september een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden. Zij heeft bekend dat zij op 29 augustus 2001 een 81-jarige vrouw van haar tas heeft beroofd op het busstation in Leeuwarden. Zie hiervoor ook de politieberichten van 29/8 (13.00) tot en met 30/8 (07.00). Zij bekende ook dat zij, samen met een 37-jarige man uit Leeuwarden, op 18 augustus 2001 op de Oostersingel een 30-jarige man uit Leeuwarden had beroofd van zijn beurs. De 20-jarige vrouw werd op 5 september 2001 voorgeleid bij de rechter commissaris. Zij is op last van de rechter-commissaris geplaatst in een huis van bewaring. De 37-jarige Leeuwarder werd op 5 september aangehouden en is op 7 september voorgeleid bij de rechter-commissaris. De slachtoffers zijn in kennis gesteld.

Sneek: overbeladen
Vrijdag omstreeks 10.0 uur werd een vrachtwagen, bestuurd door een 53-jarige inwoner van Joure, gecontroleerd op de Rijksweg A7. Het voertuig bleek 44.200 kilo zwaar te zijn, terwijl 37.000 kilo is toegestaan. De man heeft een bekeuring van 950 gulden gekregen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook