Politiebericht Friesland: Friesland 10-09-2001
Politieberichten van maandag 10 september (07.00 - 13.00)

De Blesse: eenzijdig ongeval met drank in het spel Zondag omstreeks 06.30 uur kreeg de politie een melding dat een snelkraak werd gepleegd bij een garage aan de Steenwijkerweg. Bij nader inzien lag de zaak even wat anders. Een 38-jarige automobiliste uit Wolvega reed in noordelijke richting over de Steenwijkerweg. Hierbij moest zij uitwijken voor een hond of kat. Daardoor reed zij tegen een aan de oostzijde geparkeerde auto aan. Vervolgens reed zij bij de garage, via de pui, naar binnen, waar de auto stil kwam te staan op een daar aanwezige drempel. Terwijl de vrouw probeerde de auto van de drempel te rijden, was de politie reeds ter plaatse. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 645 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd. De auto is afgesleept.

Minnertsga: poging doodslag
Maandag omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding dat een gewonde man zou liggen aan de Lange Dyk. Ter plaatse werd, in de onderwal van een sloot, een 45-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangetroffen. De man was gestoken met een mes. Hij was tevens geschopt en geslagen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Zijn toestand is stabiel. Omstreeks 08.10 uur is in zijn woning in Wier een 42-jarige verdachte aangehouden. De man is ingesloten in het politiebureau te Leeuwarden. Het motief moet worden gezocht in de relationele sfeer.

Fryske Diken: aankondiging controles
Maandag 17 september wordt door de radarcontroleurs van het team Fryske diken gecontroleerd op snelheid tussen Hemelum en Koudum. Twee dagen later staat de radarwagen opgesteld tussen Oldeholtpade en de A32. Vrijdag 21 september wordt gecontroleerd tussen de afslag A7 en Gorredijk. In de bebouwde kommen van Franekeradeel wordt volgende week, naast snelheid, ook gecontroleerd op de andere speerpunten van het Bureau Verkeershandhaving Fryske diken: alcohol, gordel, rood licht en helm.

Joure: diefstal auto
Tussen zondagmiddag en maandagochtend is bij een bedrijf aan de Technykwei een auto gestolen. Men kwam het terrein op door een hek kapot te maken. De auto is een blauwe VW Golf met het kenteken HR DF 88. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Sneek.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Tussen zaterdag en maandag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd in de Mondriaanstraat. Het linkerachterruitje werd ingeslagen. Ontvreemd werden een radio-cdspeler, 10 cds en een zonnebril. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politiebericht Friesland '
Lees ook