Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Gemert/Laarbeek 09/13/99

Persberichten maandag 13 september 1999/

Politieberichten

GEMERT:
Op zaterdag 11 september, omstreeks 15.00 uur, vond een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Handelseweg in Gemert. Een 80-jarige inwoner van Gemert reed met zijn snorfiets (spartamet) over het fietspad in de richting van Handel. Tengevolge van een in het fietspad losliggende tegel kwam de Gemertenaar ten val. Hij werd met een behoorlijke hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Helmond.

BEEK&DONK:
Op zaterdag 11 september, kort voor 15.30 uur, een kopstaart-aanrijding op de Gemertseweg in Beek&Donk. Een 37-jarige inwoner van Handel had te laat in de gaten, dat een voor hem rijdende 26-jarige Mariahoutenaar met zijn personenauto afremde. Er ontstond alleen materiele schade.

BEEK&DONK:
Op zaterdag 11 september, omstreeks 16.15 uur, reed een 67-jarige Beek&Donkenaar met zijn personenauto vanaf de Kapelstraat in Beek&Donk linksaf de Pater de Leeuwstraat in. Hij nam daarbij de binnenbocht en kwam in botsing met een personenauto, bestuurd door een 54- jarige inwoner van Beek&Donk. Beide auto's werden beschadigd.

BEEK&DONK:
Op zaterdag 11 september, kort na 23.00 uur, botsten op het fietspad de Oranjelaan in Beek&Donk, een snorfietser en een bromfietsen tegen elkaar. Een 19-jarige Helmonder stond met zijn snorfiets stil op het fietspad en werd aangereden door een 24-jarige inwoner van Helmond. Deze laatste kwam ten val en werd met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis in helmond overgebracht.

BAKEL:
Op zondag 12 september, rond 00.15 uur, kwamen op de Gemertseweg in Bakel twee personenauto's met de linkerbuitenspiegels tegen elkaar. De bestuurders waren een 36-jarige Deurnenaar en een 63-3'arige inwoner van Veghel. Alleen materiele schade.

GEMERT:
Op zondag 12 september, om 03.30 uur, raakte een 21-jarige inwoner van Boekel op de Walgraafseweg in Gemert met zijn personenauto in een slip en botste rechts van de weg tegen een boom. De Boekelnaar werd gewond naar het ziekenhuis van Helmond overgebracht. zijn auto moest totaal vernield worden weggetakeld.

AARLE-RIXTEL:
Op zondag 12 september werd kort na 02.00 uur werd bij de politie gemeld, dat er werd ingebroken in een winkelpand aan de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. De dader vernielde de etalageruit en klom via de vernielde
ruit de winkel binnen. Nadat hij de kassalade had geledigd maakte hij zich met zijn auto uit de voeten.
De dader, een 32-jarige Eindhovenaar, werd onder Helmond door de politie aangehouden.
Tijdens de achtervolging negeerde hij de stoptekens van de politie en maakte hij zich eveneens schuldig aan diverse verkeersovertredingen, waarbij hij ook nog een aanrijding veroorzaakte. Onderzoek in het politiebureau wees uit, dat hij eveneens teveel alcohol had genuttigd. De Eindhovenaar werd ingesloten. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

LIESHOUT
Op zondag 12 september, omstreeks 04.00 uur, veroorzaakte een 31-jarige inwoner van Lieshout een aanrijding op de voorrangskruising Herendijk /Provincialeweg in Lieshout. De Lieshoutenaar reed met zijn personenauto vanaf de Herendijk de kruising met de Provincialeweg op en verleende geen voorrang aan de personenauto, bestuurd door een 20-jarige inwoonster van Eindhoven. De Lieshoutenaar reed na de aanrijding door en liet de Eindhovense met de brokken achter. De identiteit van de doorrijden werd door de politie vastgesteld. Hij werd door de politie opgespoord en aangehouden. Nader onderzoek wees uit, dat de Lieshoutenaar teveel alcohol had gedronken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto werd voor nader sporenonderzoek uit het verkeer genomen.

GEMERT
Op zondagmiddag werd in Gemert ingebroken in een aan de Elisabethplaats geparkeerde personenauto. Een van de portiersloten werd geforceerd en uit de auto werd de autoradiocassetterecorder gestolen.

BEEK&DONK:
In de nacht van zondag 12 op maandag werd in Beek&Donk geprobeerd een bestelauto weg te nemen. Deze auto stond geparkeerd aan het Heuvelplein. Een van de portiersloten werd geforceerd. Het lukte de dader(s) niet om de bestelauto te starten, vermoedelijk doordat de auto voorzien was een startonderbreker en stuurslot.

GEMERT / EINDHOVEN:
Op 7 september werd door een inwoner van Gemert aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto, merk Opel. Deze auto werd in de nacht van 6 op 7 september ontvreemd bij een woning aan de Wijst. Afgelopen nacht (13 sept.) werd de dader van deze diefstal onder Eindhoven aangehouden. Hij was nog steeds in bezit van de in Gemert gestolen auto. De dader, een 27-jarige inwoner van Gemert, werd ingesloten. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Gemert/Laarbeek '
Lees ook