Korps: Groningen, plaats: Groningen 20-08-2001
Vijf verdachten aangehouden in Bouwmangroep affaire Maandag 20 augustus 2001

Fraude onderzoek door IFT

Het Interregionale Fraudeteam (IFT) Groningen heeft vijf verdachten aangehouden in het onderzoek naar de fraude van de Bouwman Assurantie Groep te Westerbork. De 35-jarige directeur werd afgelopen vrijdag in Westerbork aangehouden. Hij is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Vanochtend werden vier medewerkers respectievelijk 29, 57 jaar, 37 jaar en 44 jaar, van het bedrijf in hun woningen in Westerbork, Heerenveen en Hoogezand aangehouden.

Vorig jaar werd door het IFT een onderzoek gestart naar het assurantiebedrijf Bouwman te Westerbork. In februari 2001 werden invallen gedaan op diverse adressen in Groningen, Heerenveen en Westerbork. Hierbij werd de administratie van de nu aangehouden verdachten in beslag genomen. In het afgelopen half jaar heeft het IFT de administratie onderzocht op basis waarvan de huidige aanhoudingen zijn verricht.

De vijf aangehouden medewerkers worden verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie, hypotheekfraude, beleggingsfraude en fraude bij een leasemaatschappij. Zij worden gezien als de belangrijkste verdachten in dit fraudeonderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen aanhoudingen Bouwmangroep-affaire '
Lees ook