Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-09-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 13 september 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: autodief voor tweede keer aangehouden Een 25-jarige Duitser zonder vast woonadres, is woensdagavond wederom aangehouden voor een poging om een geparkeerde auto te stelen. De man was de avond daarvoor ook al aangehouden op de Balistraat voor hetzelfde feit, maar juist weer op vrije voeten gesteld. Ditmaal probeerde hij het op het Damsterdiep in Groningen. De getipte politie vatte de man wederom in de kraag en zette hem vast aan het politiebureau. Tijdens het verhoor gaf de verdachte aan, dat hij het de volgende keer weer zou doen. Hij wilde naar Duitsland, maar had geen geld om een treinkaartje te kopen. De politie zoekt naar een oplossing om te voorkomen dat de man na vrijlating weer probeert een auto te stelen.

Groningen: begin van brand in sportzaal
In een sportzaal aan de Van Schendelstraat in Groningen is woensdagmiddag een brandje ontstaan in het materialenhok. Daardoor ontstond veel rook in de zaal. De brandweer had het vuurtje snel onder controle. Vermoedelijk is een plastic bak als asbak gebruikt.

Groningen: tippelaatster bekeurd
Een 24-jarige tippelaarster uit Leeuwarden is woensdagavond bekeurd. Omdat ze haar diensten aanbod buiten de tippelzone. Ze werd gesignaleerd op de Westersingel en de Verlengde Visserstraat in Groningen. Na verhoor kon ze het politiebureau weer verlaten.

Groningen ongewenst bezoek bij bejaarde
Een 99-jarige bewoonster van een aanleunwoning van het bejaardencentrum aan de Nieuwe Ebbingestraat kreeg donderdagmorgen ongewenst bezoek. Een onbekende vrouw manifesteerde zich als vertegenwoordigster van de recreatieclub en bracht haar een boeketje kunstbloemen. Vrijwel direct daarna verliet ze weer de woning. De bejaarde bewoonster mist na het bezoek van deze dame haar portemonnee met een som geld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van genoemde dame.

Groningen: bromfietser gewond
Een 46-jarige bromfietser uit Groningen liep woensdagmorgen inwendig letsel op toen hij op de kruising J. C. Kapteynlaan met de Oosterhamrikbaan in botsing kwam met een stadsbus. De chauffeur van de bus, een 44-jarige inwoner van Noordhorn, verleende aan de in de richting Van Doeverenplein rijdende bromfietser geen voorrang toen hij vanaf de Oosterhamrikbaan de kruising opreed. De bromfietser remde af, maar gleed daarbij onderuit tegen de inmiddels stilstaande bus aan. De bromfiets raakte daarbij licht beschadigd.

Groningen: grote hennepplantage ontmanteld
In een loods aan de Pop Dijkemaweg in Groningen is woensdagmiddag een grote hennepkwekerij ontmanteld. De professioneel ingerichte kwekerij was ondergebracht in vier verschillende vertrekken waar de planten in verschillende stadia van groei waren ondergebracht. In totaal ging het om circa 1400 volwassen planten. Tevens werd een handelsvoorraad, 12 kilogram gedroogde hennep aangetroffen met een straatwaarde van ongeveer 50.000 gulden. De apparatuur, planten en voorraad zijn na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. De apparatuur, ter waarde van ongeveer 15.000 gulden, bestond onder meer uit 70 assimilatielampen, 8 grote koolstoffilters, 34 travos, vier pompen en 3 grote ventilatoren De eigenaar van de kwekerij was niet aanwezig. Deze moet worden opgespoord.

Oude Pekela: automobilist onder invloed
Een 40-jarige automobilist uit Oude Pekela werd woensdagmiddag op de Savornin Lohmanlaan in zijn woonplaats gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man weigerde de blaasproef en werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man in een onverzekerde auto reed terwijl zijn rijbewijs reeds was ingevorderd. De auto bleef achter op het bureau en de man kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding.

Blijham: hardrijder raakt auto en rijbewijs kwijt Op de Turfweg bij Blijham klokten agenten woensdagavond de snelheid van een 40-jarige automobilist uit Wedderveen op 160 km per uur. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. De man overschreed ook een doorgetrokken streep en werd op de Winschoterweg staande gehouden. Na overleg met de officier van justitie werd de auto en het rijbewijs van de man in beslag genomen.

Mensingeweer: gordelcontrole
Op de Hoofdstraat in Mensingeweer werd woensdag een gordelcontrole gehouden. Het resultaat was goed te noemen; slechts 3 van de 140 gecontroleerde automobilisten droegen de gordel niet. De boete bedraagt 90 gulden.

Appingedam: fietsster (20) geschept door auto
Bij het afslaan richting Fivelkade vanaf de Westersingel in Appingedam gaf een 20-jarige fietsster uit die plaats geen richting aan. Een achter op komende 44-jarige automobilist uit dezelfde plaats wilde haar op dat moment net inhalen en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Delfzijl gebracht.

Marum: tanken zonder te betalen
De politie hield op het Emmaplein in de stad een 17-jarige automobilist uit Steenwijk aan die bij een benzinestation aan de A7 bij Marum had getankt zonder te betalen. De jongeman die uiteraard geen rijbewijs had reed in een auto zonder geldig kentekenbewijs en zonder verzekering. Tegen hem werden drie processen-verbaal uitgeschreven en de auto werd naar de sloop gebracht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen Grote hennepplantage ontmanteld '
Lees ook