Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Persberichten District Groningen/Haren/

Dinsdag, 23 februari 1999

Sigarenmagazijn voor de vierde keer overvallen
De eigenaar van een sigarenmagazijn aan de Paterswoldseweg is gisterochtend voor de vierde keer overvallen. Een ongeveer 40 jarige man kwam tegen 11.15 uur de winkel binnen en bedreigde de eigenaar met een mes. Met een buit van enkele honderden guldens verliet de overvaller de winkel en sprong bij een andere man achter op de fiets die vervolgens rechtsaf de Eeldersingel opreed. Van de overvaller zijn video-opnamen gemaakt.

Auto uitgebrand
Vannacht is de personenauto van een 25 jarige man uit Groningen spontaan in brand gevlogen. De man reed over de Mudaheerd op weg naar huis. Met de woning in zicht, kwam er plotseling rook onder het dashboard vandaan. De bestuurder vluchtte de auto uit, die vervolgens volledig uitbrandde.

Dealer aangehouden
Een 26 jarige man uit Groningen is vannacht aangehouden wegens handel in verdovende middelen. De man liep in een groepje over de Schoolholm en overhandigde 'iets' aan een ander. Hij verdween vervolgens de Torenstraat in toen hij de politie zag. De man is aangehouden en voorgeleid.

Fietsendief keert terug naar plaats van misdrijf Een 34 jarige man uit Groningen is gistermiddag aangehouden voor het stelen van de fiets van een 23 jarige Groningse. De vrouw had haar fiets op het Hanzeplein gestald en kon deze niet meer terugvinden toen zij terugkeerde. Een uur later ging ze nogmaals kijken of zij zich wellicht niet had vergist. Op dat moment zag zij de 34 jarige man over het plein fietsen op haar fiets. Daarop deed de eigenaresse aangifte en ging met twee agenten opzoek. Op de Bloemsingel troffen zij de fietsende man aan, die daarop werd aangehouden.

Dronken fietser rijdt tegen auto
Een 40 jarige Groninger is gisteravond op de hoek Muurstraat en de Oude Kijk in 't Jatstraat met zijn fiets tegen de auto van een 25 jarige Groninger gereden. De automobilist stopte toen hij de fietser op zich af zag komen. De fietser reed echter gewoon door en botste vervolgens op de linker flank van de auto. Daarop liep de man met de fiets weg. De gearriveerde agenten spraken de man aan, maar deze kon zich niets van het voorval herinneren. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar een alcoholpromillage van 2 werd geconstateerd. De man is na procesverbaal heengezonden.

Auto-inbreker verdacht van meerdere zaken
Een 25 jarige verslaafde uit Groningen wordt in verband gebracht met meerdere auto-inbraken in de parkeergarage van de Pathe-bioscoop. In deze garage zijn de afgelopen weken meerdere auto's opengebroken. De man werd afgelopen vrijdag op heterdaad betrapt, maar heeft tot dusver alleen deze inbraak bekend. Hij wordt vandaag voorgeleid.

Informatie via afdeling Voorlichting, telefoonnummer 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen/Haren '
Lees ook