Korps: Groningen, plaats: Groningen District Groningen/Haren/

Maandag 22 februari 1999

Jongetje valt uit raam

Een vier jarig jongetje is gistermiddag aan de Seringenhof uit een raam op de 1e etage gevallen. Hij speelde op de slaapkamer en opende een uitzetraam. Door nog onbekende oorzaak viel hij vervolgens naar beneden en belande via de waslijnen op het terras. Het slachtoffertje is met ondermeer gezichtsletsel overgebracht naar het AZG.

Bromfietser gewond Een 59 jarige bromfietser uit Groningen is gistermiddag gewond geraakt toen hij in botsing kwam met de 19 jarige fietser op de kruising Rijksweg, Pop Dijkemaweg en de Leeuwenburgstraat. Het slachtoffer is met een pijnlijke borst overgebracht naar het AZG.

Autodieven gepakt Drie vrouwen, in de leeftijd van 17, 20 en 26 jaar, zijn gistermiddag door de politie aangehouden, toen zij met een gestolen auto door de Amkemaheerd reden. De vrouwen hadden die middag na het zwemmen in het zwembad Kardinge besloten geld uit jassen te gaan stelen. Dit leverde 25 gulden op. Daarnaast namen ze ook twee jassen mee, die thuis werden gepast. Daar bleek in een van de jassen autosleutels te zitten met een kenteken er aan. Twee vrouwen, keerden daarop terug naar de parkeerplaats van Kardinge, terwijl de derde op de drie kinderen (1 tot 5 jaar) paste. De eigenaar van de jas met autosleutels zag nog net de auto van de parkeerplaats afrijden en alarmeerde daarop de politie. Deze trof de vrouwen met kinderen vervolgens aan op de Amkemaheerd. Na verhoor zijn de vrouwen heengezonden.

Alcomobiliste mist kruising Een 29 jarige vrouw uit Groningen reed gisterochtend met een alcoholpromillage van 1,3 de groenvoorziening in van de kruising Hoornsemeer en de Maaslaan. De vrouw werd vervolgens lopend aangetroffen op de Vondellaan, waarna ze werd aangehouden.

Woninginbraak Zaterdagnacht heeft een inbreker voor tienduizenden guldens buitgemaakt in een woning aan de Kamplaan. De buit bestond ondermeer uit Deltsblauwe borden, antieke klokken, stereo-apparatuur en een duur schilderij. Daarnaast werden autosleutels aangetroffen, waarop ook de auto uit de garage werd ontvreemd.

Vallende fietser Een 55 jarige man uit Groningen is gisteravond met zijn fiets op de Beijumerweg gevallen. De fietser was dusdanig onder invloed dat hij de macht over het stuur vermoedelijk is kwijtgeraakt. Met gezichtsletsel is het slachtoffer overgebracht naar het AZG.

Aangehouden door een plassende passagier De politie heeft vanmorgen op de Julianaweg ter hoogte van het Julianaplein een 29 jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed (alcoholpromillage van 0,8). Hij kreeg een boete van fl. 700,-- en een rijverbod van twee uur. De man wachtte met zijn auto op een inzittende die midden op de weg stond te plassen. Ook daarvoor werd een bekeuring uitgedeeld.

Nadere informatie via afdeling Voorlichting, telefoonnummer 050 - 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen/Haren '
Lees ook