Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 04/27/99

Persberichten district Groningen / Haren/

Dagelijkse berichten stad Groningen en Haren
Gevecht tussen bewoner en inbreker

Een 34-jarige bewoner van de Geerten Gossaertlaan raakte maandagochtend in gevecht met een inbreker die hij overliep in zijn woning. De inbreker - een 48-jarige man zonder vaste woonplaats - vluchtte de woning uit achterna gezeten door de bewoner. Achter een woning aan de Moerkerkenlaan raakten de mannen in gevecht. Beide liepen letsel in het gezicht op. De 48-jarige inbreker was bij zijn aanhouding in het bezit van een knuppel, een mes en een schroevendraaier en twee uit de woning ontvreemde bankpasjes. De man is ingesloten.

Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole die woensdagochtend in de zuidelijke stadswijken van Groningen en Haren is gehouden zijn in totaal 22 overtredingen geconstateerd. De meeste overtredingen hadden betrekking op te veel lawaai die de uitlaten produceerden en een te hoge constructiesnelheid van de bromfietsen.

Ongeval fietser met automobilist
Een 29-jarige fietser die over de Zonnelaan reed en zonder uit te kijken de Kometenstraat inreed is daarbij aangereden door een 29-jarige automobilist die de fietser niet meer kon ontwijken. De onfortuinlijke fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het Martini-ziekenhuis.

Belediging kost f 500.-
De scheldkanonnade die een 39-jarige automobilist losliet op een medewerker van de parkeerpolitie omdat hij op de Herestraat een parkeerbon kreeg leverde hem een aanhouding op. De man kreeg op het bureau een dagvaarding en een schikkingsvoorstel van f 500.- mee.

Aanrijding bromfietser
Toen hij op zijn net aangedrukte bromfiets sprong en via een uitrit de Genestetstraat opreed is de 35-jarige man op de brommer aangereden door een 24-jarige automobilist. De bromfietser is met diverse kneuzingen en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeval op L.J. Zielstraweg
Een 23-jarige automobiliste uit Leeuwarden zag woensdagmiddag te laat dat een auto voor haar op de L.J. Zielstraweg remde. Een botsing was het gevolg waardoor er drie auto's op elkaar schoven. Een automobiliste van de middelste wagen is met nekletsel naar het naastgelegen Academisch Ziekenhuis .

Verwarde man slaat voorbijgangster
Bij het tunneltje van de Paddepoelsterweg heeft woensdagmiddag een 31-jarige vrouw een klap voor haar hoofd gekregen van een 22-jarige man zonder vaste woonplaats. De man werd later aangetroffen op de Duindoornstraat en aangehouden. Op het bureau is de man bekeken door een psychiater die het noodzakelijk achtte dat de man werd opgenomen in een kliniek.

Controle drugs
In het Noorderplantsoen is woensdagavond een 30-jarige man aangehouden wegens het in bezit hebben van verdovende middelen. Bij zijn aanhouding gooide de man 11 bolletje cocaïne weg. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Jeugdige bromfietser onderuit
Een jongen die gezien zijn leeftijd (15) nog niet op een brommer mag rijden is woensdagavond op Stuurhut onderuit gegaan met een brommer. Hij liep beenletsel op en is vervoerd naar het ziekenhuis. De brommer was op het moment dat de politie verscheen verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man beroofd van kleingeld
Tegen middernacht is een 26-jarige man uit Groningen beroofd van zijn kleingeld. De man fietste over de Hunzeboord toen er plotseling een man voor zijn fiets sprong die hem omver duwde. Een tweede overvaller verscheen op het toneel die de fietser belaagde. Na afgifte van de portemonnee werd het kleingeld eruit gehaald en vertrokken beide overvaller op een bromfiets.

Man vernielt auto's
Een dronken 21-jarige man uit Groningen is woensdagnacht aangehouden omdat hij in de Selwerderstraat auto's vernield had. In de straat had de man tegen een auto aangetrapt, een buitenspiegel vernield en een bij het grofvuil staande fauteuil tegen een auto aangegooid. Op aanwijzing van een getuige is de vandaal op de hoek Klaas de Vriezestraat / Kerklaan opgepakt. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Jongens stelen bromfiets
Buurtbewoners die woensdagnacht lawaai hoorden bij de garageboxen van de flat aan de Wenckebachlaan waarschuwden daarop de politie. De agenten troffen bij de garages twee jongens (16 en 17) aan die een bromfiets aan het open breken waren. D jongens verklaarden de brommer te hebben weggenomen uit een portiek van een woning aan de Madam Curiestraat. Beide jongens zijn ingesloten.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen / Haren '
Lees ook