Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 29-03-99

Persberichten District Groningen/Haren/
Maandag 29 maart 1999

Meisje mishandeld op kermis
Een 15-jarig meisje is gistermiddag op de kermis aan de Rijksweg mishandeld door drie nog onbekende daders. Het meisje stond bij de botsauto's en werd door drie meisjes vastgepakt en geslagen. Daarbij kreeg zij twee knietjes tegen haar neus en een vuistslag tegen haar oog. Samen met haar ouders heeft ze aangifte gedaan.

Dronken automobiliste
Een 43-jarige vrouw is gisteravond op de Kornalijnlaan aangehouden voor het rijden onder invloed (alcoholpromillage van 2). Haar rijbewijs werd ingevorderd, waarna ze met een dagvaarding werd heengezonden.

Auto-/woninginbreker aangehouden
De politie heeft gisterochtend een 26-jarige man aangehouden in de Surinamestraat voor een poging tot inbraak in een personenauto. De eigenaar van de auto stond met de verdachte op de politie te wachten. De man werd na verhoor heengezonden. Dezelfde man werd vanmorgen door de politie op de Damstersingel gesignaleerd. Toen de man ineens verdween, stelde de politie een onderzoek in en trof hem in een leegstaande woning aan het Damsterdiep aan. De man is voor verhoor ingesloten.

Ruzie in woning
Gistermorgen zijn twee mannen gewond geraakt na een ruzie in een woning aan de Kremersheerd. Toen de politie arriveerde laaide de ruzie tussen de twee onder invloed verkerende mannen weer op. Na veel praten werden de twee rustig. Een 32-jarige man werd overgebracht naar het AZG in verband met snijwonden aan de rug, doordat hij door de ruit van de voordeur was geduwd. De andere man, die letsel aan het gezicht, had wilde niet mee naar het ziekenhuis.

Geëxplodeerde magnetron
Een 40-jarige vrouw is gistermiddag in haar woning aan de Marwixkade gewond geraakt toen haar magnetron explodeerde. De vrouw kwam in de keuken en ontdekte de brand die was ontstaan na de explosie. Tijdens het blussen kreeg zij plastiek op haar handen en is met brandwonden overgebracht naar het Martiniziekenhuis.

Jongetje tijdens het spelen gewond
Een vierjarige jongen is gistermiddag gewond geraakt tijdens het spelen op een bouwplaats aan de Ubbegalaan. De jongen kreeg een blok kalkzandsteen op zijn benen en is met letsel overgebracht naar het AZG.

Openlijke geweldpleging
Een 32-jarige man is gisteravond op het Hoge der A gewond geraakt, nadat hij was uitgedaagd door twee mannen van 30 en 36 jaar. Het slachtoffer kreeg een fles wijn vol op zijn mond. De politie heeft de 30-jarige man kunnen aanhouden wegens openlijke geweldpleging. De andere verdachte ging ervandoor.

Fietser door snorfietser aangereden
Een 26-jarige man is gistermiddag op de Bekemaheerd gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets in botsing kwam met een nog onbekende snorfietser. De fietser reed de brandgang uit en kwam frontaal in botsing met de snorfietser. Beiden gingen onderuit, alleen de snorfietser ging er direct weer van door. Het slachtoffer is met een hersenschudding en schaaf- en snijwonden overgebracht naar het AZG.

Nadere informatie via bureau voorlichting, telefoonnummer (050) 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen/Haren '




Lees ook