Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Persberichten stad Groningen vrijdag 12 maart 1999/

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Lengtetransporten gecontroleerd

Twee vrachtwagenchauffeurs uit Duitsland zijn donderdagmiddag bekeurd vanwege het onvoldoende rust nemen tijdens het werk. De mannen vervoerden lange buizen naar de Eemshaven en zouden begeleid worden door de politie. Bij aanvang van de begeleiding op de parkeerplaats bij Glimmermade werden de tachograafschijven gecheckt. Hierbij bleek de overtreding. Met een boete van f 300.- en een rijverbod van acht uur konden chauffeurs 's avonds hun rit naar de Eemshaven voltooien. Twee Deense vrachtwagenchauffeurs zijn op de Weg der Verenigde Naties om 16.15 uur beboet omdat zij met lengtetransporten van 25 meter op een tijdstip reden dat volgens de ontheffing niet was toegestaan. Na 19.00 uur mochten zij hun weg vervolgen met een boete van f 180.- rijker.

Autowrak van de weg gehaald
Bij controle van een auto die reed op Bakboordswal bleek er weinig te deugen aan de auto. Met toestemming van de eigenaar is de auto van de weg gehaald. De 39 jarige bestuurder kreeg nog wel een boete van f 350.- voor het rijden in een auto met ondeugdelijke remmen.

Mislukte overval op dierenwinkel
Omstreeks 13.00 uur kwam een man bewapend met een mes de dierenwinkel van het winkelcentrum Vinkhuizen binnen en eiste de inhoud van de kassa. De 17-jarige vrouwelijke winkelbediende begon hierop te gillen en liep de zaak uit. De overvaller verliet daarop zonder buit de zaak en verdween op een oude zwarte fiets met fietstassen. Signalement van de man: blanke man, lengte +/- 1.70 mtr, pokdalig gezicht, lichtblauwe spijkerbroek en een ingesnoerde leren jas.

Overval op spelletjeszaak
Een spelletjeszaak in de Oude Kijk in 't Jatstraat is donderdagmiddag rond 14.30 uur overvallen door een nog onbekende man die met dreiging van een mes een greep in de kassa deed. Hierbij ontvreemde hij een bedrag van een paar honderd gulden. Na de greep in de kassa verdween de overvaller op de fiets in de richting van de Oude Kijk in 't Jatbrug. Signalement dader: blanke man, 25 - 30 jaar oud, kort krullend donkerblond haar, smal gezicht, klein rossig snorretje, spijkerbroek en een blauw groenig soort bomberjack.

Straatdealer aangehouden
Op de Turfsingel is donderdagmiddag een 21-jarige man uit Groningen aangehouden die 17 bolletjes cocaïne en 4 bolletjes heroïne in zijn bezit had. Bij controle had de man de dope in zijn mond maar agenten konden voorkomen dat hij de verdovende middelen (totaal gewicht ongeveer 3 gram) doorslikte. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw ( 73) loopt snijwond op bij poging beroving Een 73-jarige vrouw afkomstig uit Baflo die aan de Helperbrink net uit de bus was gestapt en in de richting van de Haydnlaan liep is overvallen door een vrouw die geld van haar eiste en driegde met een mes. De overvalster raakte met het mes de vrouw uit Baflo aan een vinger waardoor zij een snijwond opliep. Op het moment van steken passeerde een auto waardoor de overvalster een moment afgeleid was. Op dat ogenblik kon de bejaarde vrouw ontkomen en een kerk aan de Haydnlaan binnen vluchten. De overvalster heeft geen buit kunnen bemachtigen. Signalement overvalster; blanke vrouw, 20 - 25 jaar oud, ongeveer 1.70 mtr, donkerblond halflang stijl haar en gekleed in een bruin leren halflange jas.

Alcomobilisen betrapt
Twee automobilisten zijn donderdagnacht betrapt op het rijden onder invloed. Een 27-jarige man uit Groningen werd gecontroleerd op de van Iddekingeweg. Hij blies 0.7 promille wat hem een boete en een dagvaarding opleverde. Een 34-jarige plaatsgenoot scoorde 0.9 promille maar kreeg er nog een aantal bekeuringen bij omdat hij in verboden richting door de Torenstraat reed en bij zijn aanhouding agenten beledigde. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Illegale rijles beboet
Een 24-jarige man uit Bedum die donderdagnacht op het Sontplein rijles gaf in zijn auto aan een dame van lichte zeden is daarvoor bekeurd. De vrouw verklaarde dat de man een klant van haar was en dat zij inderdaad rijonderricht van hem kreeg. De man heeft een bekeuring gekregen wegens het geven van rijonderricht zonder daarvoor de benodigde certificaten te hebben.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen / Haren '
Lees ook