Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Persberichten van District Groningen/Haren/

Maandag 15 maart 1999

Wandelaar slachtoffer van kroeglopers
Een 19 jarige man uit Groningen is zondagnacht op de Korreweg door een groep van ongeveer 7 personen mishandeld. De man liep over de Korreweg en keek binnen in een kroeg. Toen hij verder liep werd hij door zeven man, die uit de kroeg kwamen rennen, in elkaar geslagen. Zijn jas, mobiele telefoon, geld en sigaretten werden daarbij afgenomen.

Dronken snorfietser
Een 35 jarige man uit Groningen is gistermiddag aangehouden omdat hij met een alcoholpromillage van 0,7 op zijn snorfiets over de Korreweg reed. De politie zag hem slingerend rijden en hield hem aan. Na de ademtest op het bureau mocht hij naar huis met een boete van fl. 190,-.

Dronken automobilist
Een 34 jarige man uit Scharmer is afgelopen nacht aangehouden omdat hij met een alcoholpromillage van 1,25 in zijn auto in de verboden richting reed van de Grote Markt. Na de ademtest mocht hij het bureau verlaten met een boete van fl. 900,- en een rijverbod van vijf uur.

Inbreker betrapt
Een 33 jarige man uit Groningen is vanmorgen aangehouden omdat hij had ingebroken in een doe-het-zelf-zaak aan het Damsterdiep. De politie kreeg een melding van een inbraakalarm en zag dat een ruit van de winkel was vernield. Aan de achterzijde trof de politie de inbreker aan, die zich schuil hiel in het gras. In een tas werden een nummermelder, een antwoordapparaat en ruimtealarm aangetroffen. De man is ingesloten.

'Slachtoffer' aangehouden
Een 17 jarige jongen, zonder vaste woon of verblijfplaats, is vannacht op het Gedempte Zuiderdiep aangehouden. Hij had ruzie gekregen met een groep mannen en kreeg daarbij klappen. Ook werd hij tegen een ruit van een cafe gegooid, waardoor die ruit sneuvelde. De gearriveerde politie werd door een getuige op de hoogte gesteld dat de jongen iets bij het grof vuil had verstopt. Dit bleek een autoradio te zijn. Bij fouillering werd inbrekersgereedschap gevonden. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, telefoonnummer 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen / Haren '
Lees ook