Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 16-05-99

Persberichten stad groningen/
Zondag 16 mei 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren
Ongeval met letsel

Op de Noordzeeweg ontstond zaterdagmiddag een aanrijding tussen drie voertuigen. Een 39-jarige automobilist uit Hoogezand bemerkte te laat dat voor hem rijden de auto?s moesten stoppen. Hij botste achtyerop de auto van een 55-jarige inwooinster van Hoogezand. Zij moest met nekletsel naar het ziekenhuis. Ook de daarvoor rijden de auto van een 28-jarige stadjer liep schade op.

Diefstal uit winkels
Een 39-jarige man uit Groningen werd zaterdagmiddag aangehouden, nadat hij diverse winkeldiefstallen had gepleegd. Getuigen zagen dat de man goederen wegnam uit een bodyshop in de Herestraat. Op grond van het signalement kon de man even later in de Folkingestraat worden gepakt. Hij bleek inmiddels op diverse plaatsen spijkerbroeken, gehakt, bier en body-artikelen te hebben geshopt. De man werd ingesloten.

Inbraak
In een hoedenwinkel aan de Folkingestraat werd vrijdagnacht ingebroken. De daders kwamen de winkel binnen door aan de achterzijde een deur open te breken. Uit de winkel werd een geldkist met enkele honderden guldens weggenomen.

Overval
Een 39-jarige medewerker van een restaurant aan het Zuiderdiep werd afgelopen nacht overvallen. Terwijl de man de parkeergarage aan de Coehoornsingel inliep werd hij in de garage door twee gemaskerde mannen belaagd en bedreigd met een vuurwapen. De verdachte eisten geld, nadat hij hen enkele biljetten had gegeven, doorzichten de verdachten de tas die het slachtoffer bij zich droeg. Uiteindelijk namen ze de draagbare telefoon van het slachtoffer weg en vluchtten de garage uit. Het slachtoffer werd door de daders nog met een vloeistof in het gezicht gespoten. Hierna belde hij de politie. In de omgeving van de garage werden enkele geldbiljetten terug gevonden. De opbrengst van een paar duizend gulden werd wegenomen.

Vervelende man
Op de Coehoornsingel werd afgelopen nacht een 27-jarige stadjer aangehouden. De man hield zich vervelend op de bij diverse woningen. Toen agenten hem aanspraken gaf hij een valse naam op. Aan het bureau bleek hij in het bezit van een spuitbus met gas. Bovendien moest hij nog een maand straf uitzitten. De man werd ingesloten.

Vechtpartij in bar
Op zondagochtend ontstond in een bar aan de Korreweg een vechtpartij waarbij drie Groningers met steekwonden naar het ziekenhuis werden gebracht. Een 27-jarige man kreeg in de kroeg ruzie met een 18-jarige Groninger. Hierbij trok de 18-jarige een mes en begon om zich te steken. Hij raakte daarbij twee stadjers, 16 en 22 jaar en de 27-jarige stadjer. Laatst genoemde werd na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en ingesloten. Ook de 18-jarige verdachte werd ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van het gebeuren.

Straatgevecht
Op de Poelestraat werd zondagochtend een 19-jarige man, zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij had samen met vier andere verdachten een 22-jarige stadjer in elkaar geslagen. Passerende agenten konden het slachtoffer en de verdachte uit elkaar halen. De andere betrokkenen vluchtten. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in café
Afgelopen nacht werd een 32-jarige man uit Groningen aangehouden op de Bessemoerstraat. Getuigen zagen dat de man had ingebroken in een café aan de Noorderstationsstraat. Op grond van het signalement trof de politie de man in de omgeving aan. Hij bleek een verwonding aan zijn hand te hebben opgelopen, dat in het ziekenhuis werd gehecht.. In zijn kleding werd een slof sigaretten aangetroffen. De man is ingesloten.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen / Haren '
Lees ook