Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 10/06/99

Persberichten stad Groningen en Haren/
Woensdag 6 oktober 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Man getroffen door vallend bankstel
Een 34-jarige man werd dinsdagochtend getroffen door een bankstel dat van de achtste verdieping van een studentenflat aan de Kornoeljestraat werd gegooid. Een 55-jarige schoonmaker wierp de bank naar beneden terwijl een 35-jarige man de valplek beneden moest beveiligen door luidkeels een waarschuwing te roepen. De getroffen man sprak echter geen Nederlands en heeft de waarschuwing niet gehoord of niet begrepen. Door de stevige wind waaide het bankstel ongeveer acht meter verder van de veronderstelde valplek vandaan. Het slachtoffer is ? naar aanvankelijk leek met ernstige verwondingen - naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek dat de man er met een buil op zijn hoofd vanaf kwam.

Jongen slaat medebewoner met hamer
Dinsdagavond heeft een 15-jarige jongen in een woning aan de Doornbosheerd een 15-jarige medebewoner met een hamer aan het hoofd verwond. De jongens hadden in het weekend al onenigheid met elkaar gehad. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie is opgenomen. De jongen die geslagen heeft is aangehouden en ingesloten.

Inbreker aangehouden
Een 31-jarige inbreker uit Groningen is dinsdagnacht aangehouden in een kantoorruimte aan de Nieuwe Kijk in ?t Jatstraat. Een buurtbewoner had glasgerinkel gehoord en de politie gewaarschuwd. Een bovenraam aan de achterzijde van het pand was vernield. In het pand was een televisietoestel klaargezet. In zijn kleding had de 31-jarige man uit Groningen een afstandbediening. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Dronken man vernielt ruit
Een man, waarvan de personalia nog niet bekend zijn, is dinsdagnacht aangehouden voor vernieling van een ruit van een bank aan de Guldenstraat. Getuigen hadden gezien dat de man die zwaar onder invloed van alcohol was met een fiets meerdere keren tegen de ruit had aangeslagen. De man is ter ontnuchtering ingesloten en wordt nog gehoord over de vernieling.

Dronken automobilist rijdt vlaggenmast omver
Op het Vrijheidsplein trof de politie dinsdagnacht een zwaar beschadigde auto aan met een 25-jarige man uit Groningen die erbij wegliep. De man verklaarde met de auto op de Paterswoldseweg een vlaggenmast omver te hebben gereden. De auto bleef op het Vrijheidsplein stil staan. Bij de blaastest scoorde de man een promillage van 0.95. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en had de auto zonder medeweten van de eigenaar weggenomen.

Koffiedief opgepakt
In een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat is dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen aangehouden die negen pakken koffie had weggenomen. Omdat de man zich vaker aan deze diefstallen schuldig maakt is hij ingesloten en wordt hij voorgeleid.

Vrachtwagenchauffeur pakt dronken automobiliste sleutels af Een vrachtwagenchauffeur die dinsdagmiddag zag dat een 50-jarige vrouw dronken achter het stuur zat kon de sleutels van de wagen die voor de verkeerslichten bij de Beneluxweg stil stond uit het contact halen. De gewaarschuwde politie zag op de passagiersstoel een flesje Beerenburg liggen en liet de vrouw afkomstig uit Groningen op het bureau blazen. Zij had een promillage van 2.0. Haar rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding is uitgereikt.

Autokraker aangehouden
In de Koolstraat zagen politiemensen een hun bekende 26-jarige man uit Groningen staan met een plastic zak en even verder op een auto met een openstaand portier. Het slot bleek geforceerd en in de tas zaten twee autoradioboxen. De man heeft de inbraak bekend en is voor nader onderzoek ingesloten.

Dronken automobilist
Een 24-jarige automobiliste die dinsdagnacht slingerend reed over de Friesestraatweg is aan een alcoholcontrole onderworpen. Zij blies een promillage van 1.15. De vrouw kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Inlichtingen; afdeling voorlichting tel 050-5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen/Haren '
Lees ook