Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 10/25/99

Persberichten stad Groningen en Haren/
Maandag 25 oktober 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Aangehouden na mishandeling
Een 22-jarige man uit Leeuwarden is zondagochtend door de politie op de Nieuwe Sint Jansstraat aangehouden. De man bleek even tevoren een 17-jarige vrouw te hebben geslagen op de Grote Markt. Het slachtoffer had met een aantal vriendinnen op de Grote Markt ruzie met de man gekregen. Hierbij gaf de verdachte een van de vriendinnen een kopstoot en het slachtoffer kreeg een aantal klappen in het gezicht. Op aanwijzing van het slachtoffer werd de man meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij een proces verbaal, waarna hij werd weggestuurd.

Gestolen auto
Op de Noorderbuitensingel heeft de politie zondagmiddag twee mannen, 42 en 27 jaar oud uit Assen en Stadskanaal, aangehouden. Beide verdachten stonden te dealen en trachtten dope te verkopen aan een drugsgebruiker. Bij de aanhouding zaten de mannen in een personenauto, die later van diefstal afkomstig bleek te zijn. Bovendien had de 27-jarige man uit Stadskanaal enkele grammen heroïne in zijn bezit. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Jongen gebruikt auto van vader
Een 16-jarige jongen uit de stad werd afgelopen nacht op de Lijzijde aangetroffen. De jongen reed met een tweetal vriendjes in de auto van zijn vader. Hij bleek de ouderlijke woning stiekem te zijn ontvlucht en de auto zonder medeweten van de ouders te hebben weggenomen. De jongen werd na te zijn gehoord thuis afgeleverd.

Verzet bij alcohol onderzoek
Een 32-jarige man uit Haulerwijk is afgelopen nacht ingesloten in een politiecel. De man werd op de Oosterstraat aangehouden voor een alcohol onderzoek. Na een blaastest bleek hij ruim 0.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Toen hem werd meegedeeld dat zijn rijbewijs werd ingenomen verzette hij zich hevig. Hij werd vervolgens ingesloten. Zijn auto werd aan het bureau geplaatst.

Bedreiging na botsing
Een 19-jarige vrouw werd zondagmiddag op de Bentismaheerd bedreigd, nadat zij op haar bromfiets was aangereden door een 43-jarige man uit Groningen. Na de botsing bedreigde de man en zijn 22-jarige passagier de vrouw en eisten geld van haar. Nadat de vrouw geld had gegeven vertrokken de mannen. Bij een buurtonderzoek troffen agenten de verdachten in de omgeving aan. Zij werden aan het bureau gehoord en kregen een proces verbaal.

Inbreker betrapt
Zondagavond hield de politie een 18-jarige jongen aan bij een inbraak in een school aan de Antillenstraat. De politie deed onderzoek in de school na een inbraakmelding. Toen niemand in het gebouw op roepen van agenten reageerde werd een politiehond ingezet. Deze trof de man verstopt achter een koelkast aan. De man kon vervolgens worden aangehouden en werd ingesloten.

Vernieling ruit van woning
Een 31-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht op de Laan van de Vrijheid aangehouden. De man bleek als een dolle man de ruiten van zijn woning te hebben ingegooid. Toen agenten hem aanspraken bedreigde hij hen eveneens en begon de buurt wakker te schreeuwen. De man werd overmeesterd en meegenomen naar het bureau. Na te zijn gekalmeerd werd hij thuis afgeleverd.

Mishandeling
In een woning aan de Spieghelstraat heeft de politie afgelopen nacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek in de woning zijn 29-jarige vrouw te hebben mishandeld. Buurtbewoners waarschuwden de politie in verband met de echtelijke ruzie. De man werd voor een nader onderzoek ingesloten. De vrouw moet nog aangifte doen.

Inlichtingen, afdeling voorlichting 050-5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen/Haren '
Lees ook