Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 09/08/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 8 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Omleiding Ebelsweg Haren
Vanaf 13 september tot ongeveer 22 oktober 1999 is de kruising Dr.Ebelsweg/Nieuwlandsweg in verband met wegwerkzaamheden gesloten. Bedoelde kruising wordt heringericht en het verkeer wordt door middel van borden via een omleidingroute omgeleid.

Drugsgebruiker opgepakt
Op de St.Eustatiusstraat is dinsdagochtend een 34-jarige stadjer bij een controle opgepakt. De man bleek in het bezit van enkele bolletjes dope. Bovendien bleek bij onderzoek dat de man nog ruim 40 dagen celstraf tegoed had voor andere vergrijpen. De man is overgedragen aan de parketpolitie.

Controle gordels
Op diverse plaatsen in de stad is dinsdag een controle op het dragen van autogordels gehouden. Ruim vierhonderd automobilisten werden gecontroleerd. Bijna honderd automobilisten kregen een proces verbaal voor het niet dragen van de gordel. Bovendien kregen tien automobilisten een bekeuring voor met name technische gebreken aan het voertuig. Een 50-jarige stadjer bleek tijdens de controle niet in het bezit van een rijbewijs, terwijl zijn auto niet gekeurd was. Ook een 35-jarige stadjer en een 42-jarige man uit Doetinchem kregen een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Botsing met auto
Een 23-jarige man uit Groningen botste dinsdagochtend met zijn bromfiets op de Paterswoldseweg tegen een auto. Het slachtoffer negeerde een rood stoplicht en kwam toen tegen de passerende auto tot stilstand. De man moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis.

Vechtpartij en bedreiging
In de Andromedastraat trof de politie dinsdagavond een 31-jarige stadjer aan met enkele los geslagen tanden en een rood oor. De man had in een pand aan de Ooftstraat ruzie gehad met zijn ex en haar familieleden en hen met de dood bedreigd. In de Andromedastraat ontstond vervolgens een vechtpartij tussen een 33-jarig familielid en de verdachte. Na behandeling in een ziekenhuis werd de 31-jarige stadjer ingesloten.

Bedreiging ex
Op de Golfslag heeft de politie dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man belde de politie dat hij zijn ex zou bezoeken om de boel kort en klein te slaan. De man bleek onenigheid met de vrouw te hebben over een omgangsregeling. Op de Kluiverboom troffen agenten de man aan . Hij ging er vervolgens met hoge snelheid in een auto vandoor. Na een achtervolging troffen de agenten de man voor de woning van zijn ex aan de Golfslag aan. Hier bedreigde hij de agenten met een koevoet. Nadat de man was overmeesterd werd hij voor onderzoek ingesloten in het politiebureau. De koevoet werd in beslag genomen.

Drugsdealer aangehouden
Op de Nieuwstad is dinsdagavond een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond op het Zuiderdiep vanuit zijn auto dope te verkopen aan een 34-jarige Groningse. Na de koop ging hij er vandoor. Op de Nieuwstad achterhaalde de politie de man. Hij bleek nog enkele grammen dope bij zich te hebben. De man is ingesloten.

In beslag genomen weed
De politie trof dinsdagmiddag op de Oostersingel twee mannen, 35 uit Smilde en 33 jaar uit Assen aan, die in hun auto ruim 70 weedplantjes en ruim honderd gram weed vervoerden. Zij hadden de goederen betrokken bij een growshop aan de Oostersingel. Nadat de politie een onderzoek in de growshop had ingesteld trof de politie daar nog ruim 80 planten een enkele zakken weed aan. In de woning van de Assenaar werden nog ruim honderd planten, lampen en een ventilator en transformator in beslag genomen. Terwijl bij een huiszoeking in de woning van de 44-jarige eigenaar van de growshop uit Groningen ook nog ruim zevenhonderd gram weed werd aangetroffen. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bezit munitie en vuurpijlen Na verkregen informatie heeft de politie in een woning aan de Bedumerstraat een 33-jarige man uit Hoogezand aangehouden De man bleek in zijn woning in Hoogezand illegale vuurpijlen en scherpe munitie te hebben opgeslagen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen/Haren '
Lees ook