Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/04/99

Zaterdag 4 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Meisje (19) ten val met brommer
Op het Midscheeps is vrijdagmiddag een 19-jarige bromfietster uit Garrelsweer ten val gekomen. Vermoedelijk omdat het voorwiel is losgeraakt kwam het meisje ongelukkig op de grond terecht. Met aangezichtletsel en mogelijk inwendig letsel is zij naar het ziekenhuis gebracht. De brommer is voor technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Fietser in botsing
Omdat een 29-jarige fietser uit Groningen vrijdagmiddag op de kruising Griffeweg / Meeuwerderweg geen voorrang verleende aan een 23-jarige fietsende plaatsgenoot kwam de laatste ten val. Het slachtoffer liep een gebroken arm op en is naar het ziekenhuis getransporteerd.

Man in de war gooit ruit in
Op de achtste verdieping van een flat aan de Lijzijde is vrijdagmiddag een 28-jarige man aangehouden die een ruit van zijn eigen woning had ingegooid. Het glas van de ruit was naar beneden gevallen maar niemand raakte gewond. Na het forceren van de deur kon de man in zijn woning worden aangehouden en overgedragen aan een psychiatrische hulpverlener.

Bezorger van maaltijd beroofd
Op de Johan de Wittstraat is vrijdagavond een 18-jarige maaltijdbezorger van een te bezorgen maaltijd beroofd. De jongen moest in straat een maaltijd bezorgen toen hij op straat werd aangesproken door een man. Deze trok een mes en vroeg om geld. De bezorger zag kans om te ontkomen zonder geld af te geven maar de overvaller nam wel de Chinese maaltijd ter waarde van f 26.- mee.

Rijden onder invloed
Een 43-jarige man uit Groningen is vrijdagavond op de Edelsteenlaan gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man had zodanig slingerend gereden dat hij tegen de stoeprand aanreed en de velg van zijn auto beschadigd raakte. Op het ademanalyse-apparaat blies de man een promillage van 2.15. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man uit horeca verwijderd
In een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat heeft de politie vrijdagnacht een 33-jarige Hagenaar aangehouden voor huisvredebreuk. De man die zich niet aan de huisregels hield en overlast in de zaak veroorzaakte volgde het verzoek van de portiers om de zaak te verlaten niet op. De politie hield daarop de man aan en heeft hem ingesloten.

Meisje slaat met glas
De politie heeft vrijdagnacht een 17-jarige Groningse aangehouden omdat zij een 20-jarig meisje uit Renkum met een glas in het gezicht had geslagen. De beide dames stonden aan de bar van een horecagelegenheid in de Gelkingestraat. De aanleiding van de klap met het glas is nog niet duidelijk. De vrouw uit Gelderland is voor de snijwond behandeld in het ziekenhuis. De Groningse is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie op zoek naar eigenaar damesfiets
De politie is op zoek naar de eigenaar of eigenaresse van een damesfiets die op woensdagavond 25 augustus is gestolen uit de Popkenstraat. De fiets werd weggenomen door een man die een beveiligingsbeambte die de achtervolging inzette een harde klap in het gezicht gaf. Het betreft een zwarte Gazelle damesfiets die opvallend beplakt is met kleurig isolatietape. Op de kettingkast staat met tape geplakt de letters AURA. De rechtmatige eigenaar wordt verzocht om contact op te nemen voor teruggave van de fiets en het doen van aangifte op het bureau Rademarkt, telefoon, 050 - 5995100.

Haren: Schoudertas gestolen uit bibliotheek
De schoudertas van een 51-jarige vrouw uit Haren is vrijdagmiddag in de bibliotheek aan de Brinkhorst te Haren weggenomen. De vrouw die op zoek was naar een boek had de tas op de grond gezet en op enig moment was de tas met pasjes en geld weg.

Voornadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen/Haren '




Lees ook