Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-09-2001
Politiebericht Groningen (middag)
Vrijdag 21 september 2001

Editie vrijdagmiddag

Kloosterburen: overval postagentschap opgelost
De politie heeft met de aanhouding van een 30-jarige man uit de gemeente De Marne een overval op een postagentschap aan de Hoofdstraat in Kloosterburen opgelost. De verdachte heeft tegenover de politie bekend dat hij op vrijdag 13 juli de 40-jarige beheerster van het agentschap met een vuistvuurwapen heeft bedreigd en haar geld afhandig heeft gemaakt. De man vluchtte na de overval, met een buit van enkele honderden guldens, op een brommer die enkele uren later in een bosperceel in Kloosterburen werd teruggevonden. De bromfiets is in beslag genomen. Bij een politiezoekactie direct na de overval kon de dader niet worden achterhaald. Het vervolgonderzoek leverde een aantal aanknopingspunten op, op basis waarvan de verdachte op 17 september kon worden aangehouden. Hij heeft de overval bekend. De man pleegde de overval omdat hij in geldnood zat. Van de buit is niets teruggevonden. Ook het vuurwapen waarmee de verdachte dreigde is niet teruggevonden. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Hij zit nog vast.

Hoogezand: mogelijk explosief gevonden onder auto Medewerkers van een bedrijf aan de Vredenburgweg in Hoogezand troffen vrijdagmorgen een verdacht pakketje aan onder een auto op het parkeerterrein van het bedrijf. Omdat het personeel veronderstelde dat het mogelijk om explosieven zou gaan waarschuwden zij de politie. Na onderzoek door de politie bleek dat het voorwerp, dat vermoedelijk aan de auto waaronder het lag bevestigd is geweest, inderdaad mogelijk een explosieve lading bevatte. Daarop is het voorwerp na overleg met het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht door de technische recherche veiliggesteld. Er wordt nader onderzoek naar de inhoud van het voorwerp gedaan. De auto waaronder het voorwerp werd aangetroffen, eigendom van een inwoner van de gemeente Scheemda, is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek. Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de aanleiding van het plaatsen van een mogelijk explosief onder de auto van de man moet worden gezocht in de persoonlijke sfeer. Er is naar alle waarschijnlijkheid geen relatie naar het bedrijf waar de man werkzaamheden verrichte.

Hoogezand: automobilist onder invloed
De politie heeft vrijdagmorgen op het terrein van een tankstation aan de Kerkstraat in Hoogezand een 28-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man botste na te hebben getankt met zijn auto tegen een prullenbak. Personeel van het tankstation constateerde dat de man dronken was en belde de politie. De Groninger werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.4 promille werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Groningen: diefstal uit vrachtwagen
Uit een vrachtwagen van een transportbedrijf uit Groningen zijn vrijdagmorgen een aantal videorecorders gestolen. De chauffeur van de wagen, een 51-jarige man uit Groningen, was bezig met lossen in de Stoeldraaierstraat in Groningen. Toen de man klaar was en zijn weg wilde vervolgen bleek dat er uit zijn auto zeven dozen met in totaal 11 videorecorders waren gestolen. De waarde van de apparatuur bedraagt enkele tienduizenden guldens. Onderzoek door de politie in de omgeving leverde niets op. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Noordlaren: veulen mishandeld
Een 56-jarige man uit Noordlaren deed vrijdagmorgen aangifte bij de politie van mishandeling van een veulen van het Oldenburger ras. Het dier graast met de moedermerrie in een perceel weiland aan de Weg naar de Kerkduinen In Noordlaren. De man kwam op zaterdag 15 september bij het weiland en constateerde een diepe snijwond in één van de benen van het jonge dier. Het veulen kon worden behandeld door een dierenarts die constateerde dat de verwonding vermoedelijk met een mes is aangebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de dierenmishandeling en is op zoek naar mogelijke getuigen. Mensen die op zaterdag 15 september 01 iets hebben gezien dat mogelijk in verband kan worden gebracht met de mishandeling van het veulen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haren, bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
De politie heeft vrijdagmorgen een 25-jarige man uit Stadskanaal aangehouden op de Westerkade in Groningen. De man reed in een auto en bleek bij een routinecontrole niet over een rijbewijs te beschikken. Tevens bleek de auto niet te zijn verzekerd. De man is na verhoor heengezonden met bekeuringen voor onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

Groningen: man en vrouw vernielen autos
Een 32-jarige man uit Groningen en een 30 jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn vrijdagmorgen door de politie aangehouden op het Bernouilleplein in Groningen. Getuigen hadden gezien dat de man en de vrouw vernielingen aanrichtten aan twee langs de Korreweg geparkeerde autos. Op basis van opgegeven signalementen konden beiden worden opgespoord. Ze werden naar het politiebureau gebracht waar bij de verhoren bleek dat de vrouwelijke verdacht een deuk in één va de autos had getrapt en van de andere wagen een ruitenwisser had afgebroken. De man bleek zich niet aan vernielingen te hebben schuldig gemaakt. Na verhoor zijn beiden heengezonden. De vrouw kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).

Deel: ' Politiebericht Groningen (middag) '
Lees ook