Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 29-03-99

Persberichten districten Noord, Midden, Oost en West/ Maandag 29 maart 1999

Scheemda - Snelkraak
In drogisterij aan de Stationsstraat in Scheemda is gistermiddag omstreeks 13.15 uur een snelkraak gepleegd. Een onbekende man reed met een auto - die eerder deze week bleek te zijn gestolen in Veendam - twee keer tegen de winkelpui aan waardoor een zodanige opening ontstond dat hij naar binnen kon. In de zaak echter werd hij overlopen door de eigenaar van de drogisterij. Daarop vluchtte de dader in de auto in de richting van Winschoten. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten - Bestuurder onder invloed
Op de Wilhelminasingel in Winschoten heeft de politie vannacht omstreeks 02.15 uur een 47-jarige uit die plaats aangehouden. De man reed in zijn auto met hoge snelheid over de A-7 in de richting van Winschoten. Op de Wilhelminasingel kon hij door de politie worden achterhaald. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de man werd 0.9 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden

Musselkanaal - Clandestiene zender
In een woning aan de Hanne Bruininghstraat in Musselkanaal heeft de politie gistermorgen omstreeks 12.00 uur een illegale zender in beslag genomen. Tegen de bewoner - een 28-jarige man - is proces-verbaal opgemaakt wegens het illegaal zenden. De man zond uit onder de naam 'Nooitgedacht'.

Woldendorp - Bestuurder (onder invloed) rijdt door na ongeval De politie heeft gistermorgen omstreeks 07.30 uur in zijn in Wagenborgen een 41-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder in de nacht op de AE-weg in Woldendorp met zijn auto tegen enkele verkeerspalen te zijn gebotst en daarna te zijn doorgereden. De verdachte bleek bij zijn aanhouding onder invloed te verkeren. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage van 1.8 vastgesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is na onderzoek heengezonden.

Eemshaven - Eierzoeker bekeurd
Een 50-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen is gistermiddag rond 13.15 uur door de politie bekeurd. De man liep te zoeken naar kievitseieren - waar hij er inmiddels een vijftal van had gevonden - in een weiland langs de Meeuwenstaartweg. Hij bleek bij controle niet in het bezit te zijn van de benodigde papieren. De man deed vrijwillig afstand van de eieren.

Hoogezand - Kind fietst op autosnelweg
Rond 18.00 uur gistermiddag werd bij de politie in Hoogezand een 4-jarig meisje als vermist opgegeven door haar moeder. Het kind was op het fietsje van een vriendje weggereden vanuit de Ter Laanstraat in Hoogezand. Nog voordat er een zoekactie gestart kon worden werden kind en fiets afgeleverd op het politiebureau in Hoogezand door een automobilist uit Winschoten. De man trof het kind aan op de autosnelweg A7-oost fietsend in de richting van Winschoten. Het meisje is door de politie met fiets thuis afgeleverd.

Warfhuizen - Motorrijder gewond bij verkeersongeval Bij een verkeersongeval op de Zuurdijksterweg in Warfhuizen is gistermiddag omstreeks 14.00 uur 45-jarige motorrijder uit de gemeente Het Bildt gewond geraakt. De man reed in een groep van vier motorrijders en ging onderuit toen hij te hard remde nadat de voor hem rijdende motorrijder uitweek voor een eend. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

Nadere informatie via bureau voorlichting, tel (050) 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen Noord, Midden, Oost en West '
Lees ook