Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 27-03-99

Persberichten districten Noord, West, Midden en Oost/ Dagelijkse berichten uit de regio

Stadskanaal - Bestuurder onder invloed

Aan de Nautilusweg in Stadskanaal heeft de politie gisteravond een 41-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man reed in een auto en bij controle door de politie bleek hij te veel alcohol te hebben gedronken. Er werd 0.7 promille gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Harkstede - Mannen aangehouden bij discotheek
Bij een discotheek aan de Hoofdweg in Harkstede heeft de politie vannacht twee mannen van 19 en 22 jaar uit Groningen aangehouden. Nadat hij betrapt was bij diefstal van bier werd de 19-jarige verdachte de zaak uitgezet. Daarbij bedreigde hij een medewerker met de dood. De man is door de politie meegenomen en ingesloten mede doordat hij ook nog over twee andere misdrijven moet worden verhoord. De 22-jarige verdachte trachtte de aanhouding van de andere verdachte tegen te houden. Hij is daarom wegens ambtsbelemmering aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden.

Muntendam - Kind te water
Tijdens het spelen waarbij een stuk speelgoed in water terechtkwam is een 4-jarig meisje uit Muntendam gistermiddag in het water gevallen aan De Wijde Blik in Muntendam. Een 51-jarige voorbijgangster zag het kind een aantal keren onder water verdwijnen en sprong haar na. Zij wist het meisje uit het water te halen en aan omstanders op de kant te geven, waaronder de moeder van het kind. Het meisje is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Ze maakt het goed.

Hoogezand - Fietsendief aangehouden
Aan de Ruimtevaartlaan in Hoogezand heeft de politie gistermorgen een 19-jarige man uit die plaats aangehouden. De man veroorzaakte overlast bij de woning van zijn moeder. Bij onderzoek door de politie bleek de man in het bezit te zijn van een gestolen fiets, die hij in de bossages had verstopt. Na verhoor is de verdachte weer heengezonden. De fiets wordt terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Ten Boer - Inbraak
In een buurthuis aan de Gaykingastraat in Ten Boer is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Inbrekers kwamen binnen door een raam. Zij namen koffie, geluids- en videoapparatuur en ruim 100 CD's mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Delfzijl - Poging overval
Twee mannen van 20 en 22 jaar uit Appingedam en Delfzijl zijn vannacht het slachtoffer geworden van een poging tot overval. Het tweetal liep over de Oude Schans in Delfzijl toen er tegen hen werd geroepen dat ze moesten blijven staan. Toen de slachtoffers omkeken zagen zij twee gemaskerde mannen die met een mes en een boksbeugel dreigden. Door hard weg te rennen konden de slachtoffers voorkomen dat ze beroofd of overvallen werden. Daders zijn niet aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Leek - Man gewond bij vechtpartij
Bij een ruzie in een restaurant aan de Tolberterstraat in Leek is vannacht een inwoner van Marum (leeftijd onbekend) ernstig gewond geraakt aan het hoofd. Het slachtoffer werd met een kapotgeslagen bierglas in het gezicht gestoken door een nog onbekende dader die bij een gokautomaat in het restaurant om onbekende redenen ruzie kreeg met het slachtoffer en drie van zijn metgezellen. De gewonde man is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De dader wist te ontkomen.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5996403

Deel: ' Politiebericht Groningen Noord, West, Midden en Oost '
Lees ook