Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Garrelsweer 28-12-99

Politie zoekt getuigen verkrachting 13-jarig meisje/ Signalement dader en auto bekend

Dinsdag 28 december 1999

De politie zoekt getuigen van de vrijheidsbeneming en de verkrachting van een 13-jarige meisje uit de gemeente Loppersum, door een man die reed in een kleine, lichtkleurige auto. Het meisje werd op woensdag 22 december tussen 09.15 uur en 09.30 uur door een nog onbekende man vanaf de Hoeksmeersterweg in Garrelsweer meegenomen in de auto en later verkracht. Na de verkrachting werd het kind aan de Schildmaarweg in Overschild uit de auto gezet. De dader reed daar met het slachtoffer in de auto via en door het dorp Woltersum naar toe. Uit de nu beschikbare onderzoeksgegevens heeft de politie een nader signalement van de dader en de door hem gebruikte auto kunnen samenstellen. De politie is tevreden over het verloop van het onderzoek.

De dader is een blanke man in de leeftijd tussen 20 en 30 jaar. Hij had kort blond/rossig haar. De man had opvallende blauwe ogen en had een dun snorretje en een dunne baard, mogelijk een sikje vanaf de onderlip naar de kin. Hij reed in een kleine, lichtkleurige personenauto, type 2/3-deurs. Op het dashboard van de wagen stond een miniatuur kerstboompje. Niet bekend is of die was versierd met (brandende) lampjes. Ook was op of aan het dashboard van de wagen een hou-der bevestigd met een GSM-telefoon.

De politie vraagt getuigen die nog niet door de politie zijn benaderd en die op woensdag 22 december '99 tussen 09.00 en 10.00 uur iets bijzonders hebben gezien wat verband kan houden met dit misdrijf contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0 50 - 5 995 995. Ook mensen die op grond van de gegeven signalementen inlichtingen aan de politie kunnen verstrekken worden verzocht om te bellen met hetzelfde telefoonnummer.

Signalement dader:

- blanke man

- leeftijd tussen 20 en 30 jaar

- kort blond/rossig haar

- opvallend blauwe ogen

- dunne snor

- dunne baard, mogelijk een sikje vanaf de onderlip naar de kin

Signalement auto:

- kleine personenauto

- kleur licht, mogelijk wit

- type 2/3-deurs

- miniatuur kerstboompje op dashboard

- houder voor GSM-telefoon op/aan dashboard

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Groningen oproep getuigen verkrachting '
Lees ook