Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 04/02/99

Persberichten District Groningen/Haren middag/
Vrijdagmiddag 2 april 1999

Oplichting door 'schoorsteenveger'
Een 22-jarige man is vanmiddag opgelicht door een nog onbekende man die zijn schoorsteen van de woning aan de Akkerstraat zou vegen. De 'schoorsteenveger' kwam met een aannemelijk verhaal, waarop het slachtoffer alvast fl. 150,- betaalde. Aangezien het vegen veel lawaai zou maken, ging de 'schoorsteenveger' eerst nog even naar de Tuinbouwstraat om later terug te komen. Hij kwam echter niet. De politie adviseert om eerst een legitimatie te vragen van 'schoorsteenvegers' alvorens te betalen. De 'schoorsteenveger' voldoet aan het volgende signalement:

De man heeft een blanke huidskleur, is tussen de 1,75 en 1,80 cm. lang, heeft een normaal postuur, is ongeveer 30 jaar. Hij droeg een bril, heeft een kalend voorhoofd en kort geknipt donkerbruin haar en heeft vermoedelijk een snorretje, draagt een groene overall-werkbroek en een vaalrode trui met opdruk. De veger spreekt met een licht Gronings accent.

Verkeersongeval met gestolen bromfiets
Twee broers van 16 en 18 jaar uit Groningen zijn vanmiddag op het Damsterdiep gewond geraakt na een aanrijding. Een 44-jarige man uit Groningen reed met zijn bestelbus de inrit op van een doe-het-zelf-zaak en verleende daarbij geen voorrang aan de beide jongens, die op het naastgelegen fietspad met een brommer reden. Het gevolg was dat de bromfiets tegen de zijkant van de auto botste. Beide jongens droegen geen helm en werden met een hersenschudding en schaafwonden overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De bromfiets werd naar het bureau gebracht, waar bleek dat het voertuig als gestolen stond gesignaleerd. De oudste broer is inmiddels verhoord.

Fietser krijgt klap
Een 32-jarige man uit Assen heeft gisteravond een vuist in het gezicht gekregen toen hij een automobilist gebaarde wat rustiger te rijden. De fietser wilde de Stationsstraat oversteken toen de automobilist met hoge snelheid kwam aanrijden. Na het gebaar remde de automobilist en liet de wagen midden op de weg achter om vervolgens wild gebarend de fietser met een vuist te slaan. Het slachtoffer liep een wond aan de mond en een gezwollen gezicht op. De automobilist vertrok daarop direct.

Zakkenroller
Van een 18-jarige jongen uit Groningen is vanmiddag op de Grote Markt geld gestolen. Hij had 135 gulden op zak, maar toen hij op het terras van een cafe wilde betalen bleek niets meer in zijn broekzakken te zitten.

Vechtpartij aan de Moesstraat
De politie heeft vanmorgen een 32-jarige verslaafde aangehouden die een 39-jarige man uit Groningen in de Moesstraat bedreigde. De man stond zijn auto te wassen toen hij de verslaafde opmerkte, omdat deze wild schreeuwend (dat hij iedereen zou dood maken) zijn kant op liep. Dat de autowasser naar hem keek, beviel de verslaafde blijkbaar niet. Hij haalde namelijk een grote schroevendraaier onder zijn trui vandaan en maakte een aantal stekende bewegingen naar de man, die deze kon ontwijken. Van een klap tegen het gezicht, was de verslaafde niet onder de indruk, waarop de 39-jarige man een baco uit de auto haalde om vervolgens de schroevendraaier uit de handen van zijn belager te slaan. Daarop rukte de verslaafde een grote tak van een boom uit het Noorder Plantsoen, waarop de autowasser uit preventieve overweging een stok van huis haalde. Hierop ontstond wederom een gevecht, waarbij enkele rake klappen vielen. Toen de politie arriveerde was de verslaafde er al vandoor gegaan. Op de Rodeweg werd hij echter alsnog

aangehouden.

Man tapt Illegaal stroom af
Een 33-jarige man is vanmorgen aangehouden, omdat hij in zijn woning aan de Watermanstraat illegaal stroom wilde aftapten. De man werd woensdag van het gas en de electricteit afgesloten, omdat hij geen rekeningen betaalde. Daarop probeerde de man in de electriciteitskast provisorisch alsnog energie te krijgen. Met een plastiek zak om de hand en een nijptang stripte de man draden, waarop onder meer 390 watt stroom stond. Door de kortsluiting staakte de man zijn poging, maar doordat de boven- en onderbuurman nu ook zonder stroom zaten, werd de politie ingelicht. Bij binnenkomst bekende de man direct.

Man en kinderen slaan om op Paterswoldsemeer
Een man is met zijn twee kinderen vanmiddag op het Paterswoldsemeer omgeslagen met een zeilboot. Twee ambulances en een duikploeg van de Brandweer waren al onderweg, toen omstanders de slachtoffers op het droge haalden. De drie zijn met de ambulance thuisgebracht.

Nadere informatie via voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook