Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 02-04-99

Persberichten districten Noord, Midden, Oost en West/ Vrijdag 2 arpil 1999

Sellingen-gasleiding stuk getrokken
Bij graafwerkzaamheden aan de Hassebergerweg in Sellingen is donderdagmorgen door een graafmachine een gasleiding stukgetrokken, waardoor er gas ontsnapte. De Edon is enkele uren bezig geweest om het lek weer te dichten. Het verkeer werd tot 14.30 uur omgeleid.

Oude Pekela-automobiliste rijdt tijdens ontzegging De auto van een 24-jarige inwoonster van Oude Pekela is donderdag in beslaggenomen. Zij werd rijdend aangetroffen op de Scheepshellingstraat, terwijl bij de dienstdoende politie-mensen bekend was, dat ze een rijontzegging had en tevens niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ze is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand-motorrijder gewond na botsing
Een 36 jarige motorrijder uit Wildervank raakte donderdagmorgen gewond toen hij op de kruising Kerkstraat met de Kielsterachterweg in botsing kwam met een personenauto. De automobilist, een 44-jarige inwoner van Groningen verleende de motorrijder geen voorrang waardoor het ongeval ontstond. De motorrijder is met onbekende verwoningen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Tolbert/Delfzijl-snelheidscontrole
Bij een controle op de Oldebertweg in Tolbert werden donderdagmorgen 1281 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 140 in overtreding waren. De hoogst genoteerde reed 95 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Parallelweg in Delfzijl werden donderdagmorgen 456 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 26 te hard.

Appingedam-rijden tijdens ontzegging
Een 32 jarige automobilist uit Delfzijl werd donderdag betrapt bij het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij krijgt een proces-verbaal.

Stadskanaal-man onder invloed vernield auto
Een 27 jarige inwoner van Stadskanaal is donderdagavond aangehouden, nadat hij op de Delflandlaan in zijn woonplaats een auto had vernield door erop te springen. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs. Hij is ter ontnuchtering en voor nader verhoor ingesloten.

Delfzijl-verwarde man aangehouden na vernieling Een 42-jarige inwoner van Delfzijl werd donderdagnacht aangehouden, nadat hij in verwarde toestand een raam van de buitendeur van een familielid aan het Sont in Delfzijl had vernield. Hij bleek bij aankomst van de politie behoorlijk over de toeren en zat onder het bloed. De politie heeft de man ter beveiliging van hemzelf en van anderen meegenomen naar het politiebureau.

Doezum-Riet in brand
De brandweer van Grootegast moest donderdagavond uitrukken voor het blussen van een brand bij een schuur aan de Provincialeweg in Doezum. Bleek dat er een partij van een paar honderd bossen riet die daar lag opgeslagen in brand stond. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade bedroeg ongeveer 5000 gulden. De politie stelt nog een ander onderzoek in.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook