Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/03/99

Persberichten stad Groningen/
Zaterdagochtend 3 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Alcohol gebruik
Op de Westerkade werd vrijdagavond bij een controle een 33-jarige man uit Groningen aangehouden De man reed in zijn auto terwijl hij onder invloed was van alcohol. Bij onderzoek bleek de man ruim ?0.5 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal. Op het Damsterdiep werd een 36-jarige Groninger aangehouden. Deze man reed op zijn bromfiets bijna tegen een lantaarnpaal. Vervolgens viel hij op straat. Passerende agenten namen de man mee naar het bureau. Daar bleek hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Na een proces verbaal mocht de man lopend naar huis.

Illegale prostituee
Op de Bornholmstraat werd afgelopen nacht een 20-jarige vrouw uit Tsjechië aangetroffen. De vrouw liep op de tippelzone te werken, terwijl zij geen verblijfsvergunning kon tonen. De vrouw werd ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Rijden zonder rijbewijs
Een 28-jarige man uit Hoogezand raakte afgelopen nacht zijn auto kwijt. Agenten zagende man op het Akerkhof rijden, terwijl hij geen verlichting voerde en de auto aan de voorzijde schade had.. Nadat de man was staande gehouden bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Ook het voertuig voldeed niet aan de technische eisen, was niet verzekerd en niet gekeurd. De man deed afstand van zijn auto. De politie stelt nog een onderzoek in naar de schade.

Vernieling
In een supermarkt aan de Brugstraat werd vrijdagavond een 60-jarige stadjer opgepakt. De man vernielde in de winkel een fles wijn. Nadat hij een winkelontzegging had gekregen vernielde de man buiten een geparkeerde fiets. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten.

Inbreker betrapt
Een 29-jarige stadjer werd vrijdagavond op de Oosterhamrikkade aangehouden. De man was gezien toen hij op de Van Kerckhofstraat probeerde in te breken. Agenten troffen hem in de omgeving aan. Hij bleek reeds twee eerdere pogingen te hebben gedaan bij woningen aan de Singelweg. De man werd ingesloten. De bromfiets waarop hij reed bleek gestolen. Bij een woning aan de Oosterhamriklaan werd eveneens ingebroken. Hier werd de verdachte overlopen door een buurman die breekgeluiden hoorde. De verdachte wist te ontkomen. De woning bleek overhoop gehaald te zijn. Over het om dezelfde verdachte gaat is nog niet duidelijk.

Betrapt
Bij een woning aan de Radesingel werd een 24-jarige man uit Drachten overlopen toen hij bezig was in te breken. De bewoner betrapte de man in zijn woning. Voordat de verdachte kon vluchten gooide de bewoner hem een blik oranje verf naar zijn hoofd. De politie kon de verdachte op de Bornholmstraat aanhouden. De man bleek onder de verf te zitten. De verdachte werd, na te zijn gereinigd, ingesloten.

Slachtoffer Zonnelaan
Het slachtoffer dat vrijdagavond in een vijver aan de Zonnelaan is aangetroffen blijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven. De man had in overspannen toestand zijn woning verlaten.

Mishandeling
Een 17-jarige stadjer bleek afgelopen nacht op de Poelestraat te zijn mishandeld door een 20-jarige Groninger. Het slachtoffer, dat zonder aanleiding enkele tikken in zijn gezicht kreeg, waarschuwde passerende agenten. In een café aan de Nieuweweg wees het slachtoffer twee mannen aan die betrokken waren geweest bij het incident. Aan het bureau verklaarde zij dat de 20-jarige Groninger verantwoordelijk was voor de klappen. De verdachte meldde zich op dat moment aan het bureau. Hij werd gehoord en na verhoor heengezonden.

Inbraak supermarkt
In een supermarkt aan het Wielewaalplein werd afgelopen nacht weer ingebroken. De daders vernielden een ruit van de winkel. In de zaak werd een sigarettenkast vernield en opengebroken. De daders gingen er met een grote hoeveelheid sigaretten vandoor.

Voor nader informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook