Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 24-03-99

Persberichten district Groningen/Haren/
Dagelijkse persberichten

Geen rijbewijs

Een 23-jarige inwoner van Hoogezand werd gistermiddag op de Weg der Verenigde Naties in Groningen gecontroleerd. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt, de auto is voorlopig inbeslag genomen.

Aanhangwagen te zwaar beladen
Een 58-jarige inwoner van Midwolda werd gistermiddag staande gehouden op de Europaweg in Groningen. De man reed in een bestelauto met daarachter een aanhangwagen met grind. De aanhanger had een totaalgewicht van 2780 kg, terwijl volgens de gegevens de trekhaak 1500 kg mocht trekken. De aanhanger werd losgekoppeld en aan de Sontweg gestald. De eigenaar kreeg een proces verbaal.

Alcomobilist
Een 35-jarige stadjer werd gisteravond aangehouden in de Barnsteenstraat in Groningen. De man bleek onder invloed van 1,5 promille alcohol zijn auto te besturen. Hij was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Nadat proces verbaal was opgemaakt kon de man weer vertrekken.

Aanhoudingen voor de Opiumwet

*Een 22-jarige inwoner van Amersfoort werd gisteravond aangehouden op de Schoolholm in Groningen waar hij uit een verdacht pand kwam. De man bleek in het bezit te zijn van 8 bolletjes heroine en 2 bolletjes cocaine . De man werd op het hoofdbureau ingesloten.
*In de Hoekstraat werden drie personen gecontroleerd voor de Opiumwet. Het gaat hierbij om een 26- en een 27-jarige Rotterdammer en een 30-jarige stadjer. Een van hen (26 jaar) werd aangehouden en ingesloten omdat hij een plastic bol met verdovende middelen, vermoedelijk cocaine, in zijn broekzak had. De 30-jarige man bleek nog twee boetes te moeten betalen. Nadat hij dit had gedaan kon hij vertrekken, evenals de derde man.

Alcomobilist
Aan de Beneluxweg in Groningen werd een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man bleek een alcohol-promillage van 1,8 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man ging met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur naar huis.

Aanhouding brandstichting
Een 26-jarige inwoner van de Oliemuldersweg in Groningen werd gistermiddag aangehouden nadat hij in zijn woning brand had gesticht en weigerde de deur te openen, Via de achterkant konden brandweer en politie de woning binnenkomen, waar een fles spiritus, brandende kaarsen en veel papier op de grond werden aangetroffen. De man had al een prullebak in brand gestoken. Om erger te voorkomen werd hij aangehouden voor poging tot brandstichting en ingesloten in het bureau Rademarkt.

Winkeldiefstal
Een 33-jarige stadjer werd aangehouden in de Oude Ebbingestraat in Groningen. De man werd betrapt bij het stelen van twee pakken koffie. Hij kreeg een boete van f.250,= ook had hij nog een boete openstaan en werd ingesloten.

Aanrijdingen letsel

*Een 64-jarige inwoonster van Groningen liep gistermiddag een hoofdwond op bij een aanrijding op de Paterswoldseweg. Een 46-jarige plaatsgenoot reed vanaf de kruising aan de Eelderstraat achteruit richting Paterswoldseweg. Hij zag daarbij de 64-jarige fietster, die bezig was de Paterswoldseweg over te steken, over het hoofd. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.

*Een 20-jarige Groningse fietste gistermiddag omstreeks over het fietspad langs de Paterswoldseweg toen de bevestiging van haar voorspatbord brak. Gevolg was dat zij over het stuur met haar gezicht op het wegdek klapte. Zij werd met verwondingen aan haar gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Waterverontreiniging
Gisteravond werd door voorbijgangers bij de Korrewegbrug een sterke oliegeur geroken. Bij onderzoek bleek dat op het water van het van Starkenborgkanaal meerdere grote olievlekken dreven richting Gaarkeuken.Medewerkers van de afdeling milieu van de politie en van het Zuiveringsbeheer van de provincie besloten monsters te nemen en het kanaal voorlopig te stremmen. De brandweer heeft het kanaal daarop afgezet. Op dit moment is niet bekend waar de olie vandaan komt. De K.L.P.D. stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook