Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 30-03-99

Persberichten districten Noord, Midden, Oost en West/ Dinsdag 30 maart 1999

Bierum-vrouw mishandeld door kinderen en -ex-echtgenoot Maandag, aan het begin van de avond, heeft de politie een 39-jarige inwoner van Bierum en diens twee kinderen van 13 en 11 jaar aangehouden in verband met de mishandeling van zijn ex-vrouw respectievelijk hun moeder.

Getuigen zagen, dat op een perceel land aan de Krommeweg in Bierum een vrouw achterna werd gezeten door een man en twee kinderen, waarbij de vrouw in ieder geval door de kinderen zou worden geschopt en geslagen en de man niets ondernam om dit te voorkomen. Nader onderzoek gaf aan, dat het om een ex-gezin ging, waarbij bestaande emoties leidden tot het voorval. Vader en de bij hem wonende kinderen kwamen de 35-jarige vrouw op straat tegen. Na een woordenwisseling begonnen de kinderen de vrouw te slaan, waarna ze het land invluchtte. Daar werd ze nog enkele keren geslagen, waarna ze met rust werd gelaten. De politie hield de man en de kinderen korte tijd later bij hun woning aan.

Warffum-gestolen auto snel terecht
Een auto die maandag als gestolen werd opgegeven door een 25 jarige inwoner van Warf-fum, werd later op de dag gevonden op de Oude Dijk in dezelfde plaats. De radio bleek te zijn verdwenen. De bedrading van het contactslot was doorverbonden. Vermoedelijk hebben de daders de auto na een plezierrit weer achtergelaten.

Delfzijl-snelheidscontroles
Op de Hogelandsterweg zijn maandagavond 576 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 93 te hard. Ter plaatse was maximaal 50 km/u toegestaan.

In Appingedam werden op de N360 maandagmiddag 2000 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 29 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.

In Grootegast werden maandagmorgen op de Hoofdstraat 321 voertuigen gecontroleerd. daarvan reden er 15 te hard. De hoogst genoteerde betrof een motorfiets die 88 km/u reed, waar maximaal 50 was toegestaan.

Leens-aangiftes vernielingen
Maandag werden bij de politie diverse aangiftes gedaan van vernielingen of diefstallen die vermoedelijk zaterdagnacht hebben plaatsgevonden. Zo werden er op de Tammenssingel en de Tuins circa acht groene postbussen meegenomen. een onbekende was over een politie-auto gelopen, waardoor deukjes waren ontstaan. Dit gebeurde, terwijl de auto geparkeerd stond bij de sporthal waar de dienstdoende politiemensen poolshoogte namen in verband met een opstootje bij een discoshow. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het bureau in Zuidhorn telefoon 050-5996200.

Musselkanaal-truck met oplegger gekanteld, verkeer urenlang gestremd Een gekantelde truck met oplegger zorgde maandag tussen 16.30 en 21.30 uur voor een urenlange verkeers-tremming op de N366 bij Musselkanaal. De 29 jarige chauffeur, die volgens getuigen slingerend reed, raakte even na de afslag Exloermond in de berm, waarna hij de combina-tie wilde terug sturen de rijbaan op. Daarbij ging het fout en kantelde de combinatie en kwam terecht op de rijbaan. De totale lading bestaande uit zakjes aardappel-zetmeel viel daarbij op de rijbaan en de berm. De bergingswerkzaamheden namen de gehele avond inbeslag. Het verkeer werd middels borden omgeleid.
De chauffeur die met lichte verwondingen werd overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving, bleek bij controle onder invloed van alcohol. Bij hem werd een bloedproef voor nader onderzoek afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beerta-snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Hoofdstraat in Beerta, werden maandagmorgen acht bestuurders bekeurd. De hoogste score van de 200 gecontroleerde voertuigen betrof 105 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, telefoonnummer (050) 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook