Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 21-03-99

Persberichten Groningen/Haren/
Zondag 21 maart 1999

Stadswachten pakken dief
Een 18 jarige jongen uit Hellum is gistermiddag op de Grote Markt aangehouden voor het wegnemen van horloges van een marktkraam. Stadswachten zagen de man de horloges in zijn jaszak steken en hielden hem daarop staande om de man vervolgens over te dragen aan de politie. De man is ingesloten.

Fietser krijgt klappen
Een 26-jarige fietser uit Groningen kreeg gistermiddag klappen toen hij in de Nieuwe Ebbingestraat met zijn schouder tegen een 29-jarige voetganger botste. De voetganger liep de weg op en kwam naar de botsing ten val. Een aanrennende vriend van de voetganger pakte daarop de fietser vast, die van de ander vervolgens een klap in zijn gezicht kreeg. Door het opgegeven signalement konden de twee even later in de Stationsstraat worden aangehouden. Tegen de twee is proces verbaal opgemaakt.

Ingevorderd rijbewijs
Een 30-jarige man uit Groningen is gisteravond zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen deze werd gepakt nadat hij met 104 km/u door een rood verkeerslicht op de Ulgersmaweg reed. Op die plaats geldt een maximum van 50 km/u.

Plezier van rijbewijs van korte duur
De politie heeft vannacht de rijbewijzen ingevorderd van twee snelle bestuurders, een man en een vrouw van beide 21 jaar, uit Appingedam. Op de Rijksweg in Groningen haalden de twee elkaar in en reden met hoge snelheid de stad uit. Binnen de bebouwde werden ze echter geklokt met 111 km/u. op de teller. Gezien de snelheid lukte het de politie om in Ten Boer pas de twee aan de kant te zetten. De snelrijders waren nog maar drie en zeven maanden in het bezit van hun rijbewijs.

Dronken bestuurder
Op de Eeldersingel heeft de politie een 29-jarige man aangehouden die onder invloed van alcohol (1 promille) achter het stuur zat. De man is met een boete van fl. 700,-- heengezonden.

Ontruimingen van cafe's na traangas
In het centrum van Groningen zijn diverse cafe's tussen 22.30 en 01.00 uur ontruimd vanwege traangas. Na een melding om 01.00 uur in een cafe aan de Peperstraat ging de politie op zoek naar de traangasspuiters, die deel zouden uitmaken van een groep van ongeveer zes personen. In verschillende horecagelegenheden werd de politie ingelicht over traansgasincidenten eerder in de nacht. De daders werden niet gevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Inbreker gepakt
Een 25-jarige man uit Groningen is vannacht aangehouden toen hij een poging ondernam om in te breken in de een school aan de Heinsiustraat. Door een getuige, die de man bij de deur van de school bezig zag, ging de politie op de melding af. Op het moment dat de politie arriveerde zat de man op een hek, die zich vervolgens direct overgaf en spontaan bekende toen de politie hem aansprak. Alleen de ramen van de schooldeuren waren inmiddels vernield. De man is ingesloten.

Openbare dronkenschap
Een onder invloed verkerende man van 22 jaar uit Amersfoort heeft vannacht een boete gekregen voor openbare dronkenschap. De man stond op de motorkap van een auto in de Nieuwstad toen de politie hem op zijn gedrag aansprak. Daarop vluchtte de man, maar kon in de toegang van de parkeergarage in de Kleine Raamstraat worden aangehouden. Daarbij verzette de man zich hevig en begon bovendien op de agenten te spugen. Met gepast geweld is de man overgebracht naar het bureau, dat hij later met een prent mocht verlaten.

Man mishandeld
Een 30-jarige man is vannacht omstreeks 04.30 uur overgebracht naar het AZG nadat hij door een groep mensen in de Tuinstraat werd mishandeld. De man liep daar en werd op een gegeven moment geprovoceerd door twee mannen, die hem daarna begonnen te schoppen en te slaan. Vervolgens kwamen er nog drie anderen bij staan, die ook op de man begonnen in te slaan. Nadat een fles op zijn hoofd was stukgeslagen en hij hiermee in het gezicht werd gestoken vertrokken de geweldplegers, nadat de mobiele telefoon van het slachtoffer werd meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Auto in brand gestoken na botsingen
Twee nog onbekende mannen hebben vannacht in de Asterstraat een gestolen auto in brand gestoken na botsingen met geparkeerde auto's in de Florakade en de Asterstraat. Een getuige had gezien hoe vier personen uit de gestolen wagen stapten, nadat ze tegen een geparkeerde auto in de Asterstraat tot stilstand waren gekomen. De vier gingen in eerste instantie weg, maar twee keerden terug om een fiets uit de kofferbak te halen en de auto in brand te steken toen ze de wagen niet meer aan de praat kregen. De politie constateerde dat er met de auto ook twee geparkeerde auto's op de Florakade waren aangereden. De brand werd door de brandweer geblust en weggesleept.

Stremmingen
Maandag 22 maart is tussen 09.00 en 16.00 uur het Hoge der A direct ten noorden van de Brugstraat gestremd i.v.m. kraanwerkzaamheden. De stremming geldt tevens voor de dinsdag.

Vanaf 22 maart is de A weg tussen de Blekerstraat en de Eendrachtskade gestremd i.v.m. wegwerkzaamheden. De stremming duurt tot begin juli 1999.

Vanaf 22 maart is de Koolstraat gestremd i.v.m. herstelwerkzaamheden aan de rijbaan. De stremming duurt tot en met 9 april 1999.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook