Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 20-03-99

Persberichten Districten Noord, Midden, Oost en West/ Zaterdag 20 maart 1999

Finsterwolde, Auto te water
Vanmorgen, omstreeks 07.00 uur, zijn een 33-jarige man uit Delfzijl en een 51-jarige man uit Finsterwolde met een auto in de gracht gekomen aan de Kerkeweg. De 33-jarige bestuurder week uit voor fazanten op de weg en kwam in de berm terecht. Hij reed vervolgens de weg weer op, maar raakte de macht over het stuur kwijt. Hierdoor botste de auto op een betonnen bruggetje, waardoor deze werd gelanceerd en in de gracht terecht kwam. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en is overgebracht naar het St. Lucasziekenhuis in Winschoten. De passagier werd door de brandweer uit de auto gehaald.

Marum, Illegale zender uit de lucht
De politie heeft gistermiddag radio 'Billy the Kid' uit de lucht gehaald. De zender stopte met uitzenden op het moment dat de politie er aankwam. De eigenaar wist te vluchten. Na toestemming van de hulpofficier van justitie werd de woning aan de Molenstraat betreden, omdat niemand open deed. In een slaapkamer werd een studio aangetroffen, maar zonder zendapparatuur. In de tuin stonden zendmasten, vandaar uit liep een kabel naar een schuur, waarin de radiozender, een netvoedingsapparaat, een relaiskast en een antenne-meetinstrument werden aangetroffen. De spullen zijn in beslaggenomen. De eigenaar moet nog gehoord worden.

Groningen/Adorp, Snelheidsmaniak aangehouden
Gisteravond heeft de politie een 21-jarige man uit Winsum aangehouden, omdat hij zich van de maximumsnelheden tussen Groningen en Adorp niets aantrok. De man passeerde op de Ringweg met hoge snelheid een onopvallende surveillanceauto, die de achtervolging inzette. Door de bebouwde kom van Noorderhogebrug reed de man ruim 90 km/u. Daarbij haalde hij continue auto's in, waardoor de politie hem slechts kon volgen. Buiten de bebouwde kom richting Adorp reed de man zo hard dat de politie hem zelfs niet kon bijhouden. In Adorp zelf kon de snelheid weer gemeten worden. 108 km/u in plaats van 50 km/u. Ter hoogte van de radarpaal in het dorp, remde de man sterk af, zodat de politie hem vervolgens kon aanhouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Marum, Beschonken automobilist
Een 26-jarige man uit Marum is vanmorgen vroeg van de A 7 gehaald, omdat hij met een alcoholpromillage van 0,8 achter het stuur zat. De man is na verhoor met een boete van fl. 700,- heengezonden.

Niebert, Bromfietsers onderuit
Twee jongens van 16-jaar zijn gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Molenweg. De twee uit Nuis reden over de Molenweg, toen een 28-jarige man uit Donderen uit een inrit kwam. Doordat de automobilist geen voorrang verleende kwam de bromfiets met de jongens ten val. Een van de jongens werd overgebracht naar het AZG in Groningen.

Wehe den Hoorn, Met aanhangwagen de berm in
Een 28-jarige man uit Eenrum heeft gistermiddag een proces verbaal gekregen voor het onbevoegd rijden met een aanhangwagen, die bovendien bijna twee keer zo zwaar was beladen als is toegestaan. De man was de macht over het stuur verloren op de Provincialeweg N361, nadat hij aan het slingeren was geraakt. De combinatie raakte vervolgens in de berm, waarna de politie een onderzoek startte met het hierboven genoemde resultaat.

Lettelbert, inhalende automobilst tegen lantaarnpaal Een 18-jarige man uit Zeewolde is gistermiddag op de Hoofdstraat tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen, nadat hij tijdens het inhalen uitweek voor zijn 35-jarige voorganger uit Leek die ook wilde inhalen. De twee reden achter een auto en tractor en wilden tegelijk inhalen, daarbij zag de man uit Leek de man uit Zeewolde over het hoofd, zodat deze om een aanrijding te vermijden moest uitwijken en tientallen meters verder tegen een lantaarnpaal reed. Er raakte niemand gewond.

Veendam, Dronken bestuurder
Een 34-jarige man uit Muntendam is vannacht op de Heemskerkstraat aangehouden voor het rijden onder invloed. Aan het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,1. De man is met een boete van fl. 900,-- en een rijverbod van vijf uur heengezonden.

Veendam, Winkeldief aangehouden
De politie heeft gistermiddag in een winkel voor huishoudartikelen aan het Beneden Oosterdiep een 27-jarige man uit Veendam aangehouden voor het wegnemen van een toaster. De man, een drugsverslaafde, is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Veendam, Kind op de motorkap
Een 12-jarige jongen uit Veendam is gistermiddag op de kruising Lange Leegte - Korte Leegte aangereden door een 34-jarige man uit Groningen. De automobilist verleende op het kruispunt geen voorrang aan het fietsende jongetje, die vervolgens op de motorkap klapte en met zijn hoofd tegen de trottoirband viel. De jongen werd door een G.G.D arts ter plaatse behandeld.

Zuidbroek, Tollende automobilist op de A7 in de sloot Een 24-jarige man uit Winschoten en zijn even oude vriendin zijn gisteravond door het oog van een naald gekropen. De man reed over A7 richting Groningen, toen hij bij Zuidbroek de macht over het stuur kwijt raakte door de overgang van het Zoab naar het oude asfalt. De wagen ging tollen en belande uiteindelijk in de sloot. Een voorbijganger heeft de twee een lift gegeven naar huis, waarna de politie werd gebeld. Maar die was inmiddels al op de hoogte. Geen van beiden raakte gewond.

Delfzijl, Alcomobiliste aangehouden
Een 34-jarige vrouw uit Delfzijl is gisteravond door de politie aangehouden na een blaastest op de Oude Schans. Aan het bureau bleek een alcoholpromillage van 0,9. De vrouw is met een boete van fl. 700,- en een rijverbod van drie uur heengezonden.

Delfzijl, Vandalen aangehouden
De politie heeft vannacht vier jongens uit Delfzijl, Garrelsweer en Loppersum (18 en 19 jaar) aangehouden voor diverse vernielingen in het centrum. Met trappen tegen ruiten en het omgooien van hekken liep het viertal door het centrum. Een ruit van het postkantoor werd daarbij vernield. De vier zijn na verhoor heengezonden.

CONTROLES

Winschoten, Snelheidscontrole
Negen automobilisten ontvangen binnenkort een acceptgiro thuis voor het overtreden van de maximumsnelheid op de Kloosterlaan en de Blijhamsterweg. Zij reden gistermiddag tussen de 60 en 89 km/u binnen de bebouwde kom.

Stadskanaal, Gordelcontrole
De politie heeft gistermiddag tussen 15.00 en 17.30 uur tijdens een gordelcontrole twee bestuurders op de Hoofdstraat voorzien van een bon. In totaal werden 50 bestuurders gecontroleerd.

Winschoten, Gordelcontrole
Gisterochtend heeft de politie een gordelcontrole uitgevoerd op de St. Vitusholt. Tussen 10.00 en 12.00 uur werden 100 voertuigen gecontroleerd, waarbij 2 overtredingen werden geconstateerd.

Zevenhuizen, Snelheidscontrole
Gistermiddag heeft de politie een snelheidscontrole op de Oudestreek gehouden. Tussen 12.40 en 14.40 uur werden 409 voertuigen gecontrollerd, waarvan drie te snel reden. Hoogstgemeten snelheid was 92 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.

Beerta, Gordelcontrole
Gistermiddag heeft de politie een gordelcontrole op de Hoofdstraat en Grintweg uitgevoerd. Tussen 08.30 en 09.45 uur werden 33 auto's gecontroleerd, waarbij vijf overtredingen werden geconstateerd.

Nadere informatie via Bureau Voorlichting, telefoonnummer 050 599 5010

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook