Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-02-2000

Persberichten regio Groningen/
Maandag 28 februari 2000

Dagelijkse persberichten Regiopolitie Groningen

Nieuwe Pekela: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 27-jarige inwoner van Nieuwe Pekela is gistermiddag aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Prunuslaan in zijn woonplaats en vervolgens weg is gelopen. Hij haalde een 56-jarige automobilist uit Oude Pekela links in, op het moment dat deze linksaf sloeg en botste tegen de linkerzijde van diens auto. Er ontstond lichte schade. Bij zijn aanhouding, korte tijd later in zijn woning, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij had ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Garmerwolde: inbraak kerk
In de hervormde kerk in Garmerwolde is zaterdagnacht ingebroken. Men kwam binnen door een luik van een raam open te breken en daarna het glas in ter slaan. Vermoedelijk is er geld meegenomen uit een collectezaal in de kerk.

Grijpskerk: vernielingen
In de nacht van zaterdag op zondag zijn er vernielingen gepleegd in Grijpskerk. Onder meer werd er op de Jonkerslaan een deuk in de motorkap veroorzaakt van een geparkeerde auto en werd op de Mr de Muincklaan een tuinhekje vernield. Mogelijk dat er in de loop van de dag nog meer meldingen binnenkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

GRONINGEN STAD

Man gewond door steekpartij
De politie heeft vannacht in de Almastraat in Groningen een 34-jarige man aangetroffen met een steekwond aan zijn schouder. De man had bij een woning aangebeld en om hulp gevraagd. Hij is door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Onduidelijk is nog hoe de man de steekwond heeft opgelopen. Hij wilde daarover tegen de politie niets verklaren. Bij een politie onderzoek is gebleken dat de man vermoedelijk in de buurt van het Noorderstation gewond is geraakt. Naar verwachting zal hij geen aangifte doen. De politie stelt een onderzoek in.

Jongens vernielen bushokje
Wegens vernieling van een bushokje aan de Europaweg in Groningen heeft de politie vannacht drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Groningen aangehouden. Ze werden door voorbijgangers gezien toen zij een ruit ingooiden van de betreffende bushalte. In de Barkmolenstraat werden de knapen op basis van het opgegeven signalement aangetroffen. Ze hadden stiekem de ouderlijke woningen verlaten om een pizza te gaan halen. Na verhoor zijn ze door de politie thuis afgeleverd.

Jongens vernielen fietsen
Aan de Oosterhamriklaan in Groningen heeft de politie gisteravond een 15-jarige en een 13-jarige jongen aangehouden wegens vernieling. Omwonenden zagen dat de knapen de wielen twee gestalde fietsen kapot trapten. Zij waarschuwden de politie. Die nam de jongens en ook drie leeftijdgenoten mee naar het politiebureau. De laatsten bleken niet gedaan te hebben en zijn aan de ouders overgedragen. De beide anderen zijn na verhoor eveneens naar hun ouders gebracht.

Straatprostituee en klant aangehouden
Een 33-jarige straatprostituee uit Groningen en haar 22-jarige klant uit Grootegast zijn gisteravond door de politie aangehouden in de C.H. Peterstraat in Groningen. Politiemensen zagen dat de vrouw tippelde aan het Loopendediep, waarna zij na enige tijd door de man uit Grootegast werd opgepikt. Zij reden naar de C.H. Peterstraat waar zij de door de politie werden aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Autokraker aangehouden
In de Oude Kijk in 't Jatstraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. Een in burger surveillerende politieman zag dat man inbrak in een auto aan de Noorderhaven. Hij kon op dat moment niet worden aangehouden maar werd korte tijd later aangetroffen bij het Harmoniecomplex. De man bleek in het bezit te zijn van onder andere een portefeuille van de eigenaar van de betrokken auto. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De man was aan het eind van de middag net vrijgelaten na het eerder plegen van een aantal autokraken.

Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Bunnemaheerd in Groningen is gistermiddag een 16-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op de fiets van de Atensheerd de Bunnemaheerd op en verleende daarbij geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Paterswolde. De fietsster kwam te vallen en moest met beenletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De fiets en de auto raakten licht beschadigd.

Man valt bij ramenlappen
Een 42-jarige man uit Groningen is gistermorgen gewond geraakt tijdens het wassen van de ramen van zijn woning aan de Wilhelminakade in Groningen. De man was op vier hoog bezig de ramen te zemen toen een bevestiging van de bergklimmersuitrusting die hij gebruikte los raakte. De man viel op het trottoir en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij was wel bij kennis.

Inbrekers overlopen
Twee inbrekers zijn vanmorgen vroeg overlopen door een 22-jarige bewoonster van een woning aan de Noorderkerkstraat in Groningen. De vrouw hoorde geluiden in een kamer naast die van haar. Zij wist dat de bewoonster daarvan niet thuis was. Toen ze ging kijken trof ze twee mannen aan die er met de TV van de niet aanwezige kamerbewoonster vandoor wilden gaan. De vrouw belde de politie en heeft nog geprobeerd de inbrekers op de sluiten in de kamer. Ze kon echter niet voorkomen dat beide mannen vluchtten terwijl zij de politie waarschuwde. Ze namen een radiocassettespeler en een videorecorder. De inbrekers wisten de woning binnen te komen doordat een deur niet was afgesloten.

Poging tasjesroof
In de Oude Boteringestraat in Groningen is gistermiddag een 50-jarige vrouw uit Mijdrecht het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De vrouw was aan het wandelen toen haar schouder tas door een ongeveer 15-jarige jongen werd beetgepakt. De knaap trok hard aan de tas waardoor de draagriem brak. De vrouw kon de tas echter vasthouden en de overvaller ging er zonder buit vandoor. Hij kon niet worden aangehouden. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Inlichtingen, Bureau Communicatie, 050 5995010

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook