Politiebericht Groningen: Groningen 2-04-2000
Persberichten Regio Groningen
zondag 2 april 2000

Dagelijkse persinformatie

Groningen

Parkeervergunning vervalst
Een 32-jarige stadjer werd zaterdag aangehouden. De man bleek zijn auto geparkeerd te hebben op de rijbaan van Voormalig Klein Poortje voorzien van een vervalste parkeervergunning. Parkeercontroleurs zagen dit en waarschuwden de politie. De man kreeg een proces verbaal.
Inbraak kledingwinkel
Bij een kledingwinkel aan het Akerkhof is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De daders kwamen het perceel binnen via het plat dak en het openbreken van een deur. In het pand werden allerlei deuren vernield en opengebroken. Ook zijn de telefoonkabels doorgesneden. Niet bekend is of er goederen uit het pand zijn weggenomen.
Doorrijden na aanrijding
Een 26-jarige Groninger is door de politie zaterdagmiddag aangehouden in zijn woning. De man bleek op de Beneluxweg twee keer tegen de auto van een 68-jarige inwoner van Kantens te zijn gereden. Vermoedelijk gebeurde dat bewust, omdat de verdachte zich op de rijbaan steeds vervelend had gedragen door de Kantenaar voortdurend te snijden. Op grond van het kenteken kon de politie de verdachte achterhalen. Hij werd aan het bureau gehoord en kreeg een proces verbaal.
Diefstal fietsen
Op de Ossemarkt heeft de politie een 15 en 17-jarige jongen uit de stad aangehouden. Getuigen zagen dat de jongens een fiets stalen en deze vernielden. Op aanwijzing van de getuigen konden de beide verdachten worden gepakt. Na verhoor zijn ze heengezonden. Ook een 28-jarige man uit Huizinge werd opgepakt. Hij nam een rijwiel weg vanaf de Oosterstraat . Agenten zagen dit en brachten de verdachte naar het bureau. Daar kreeg hij een proces verbaal.
Urineren op straat
Afgelopen nacht heeft de politie 15 mensen bekeurd voor het urineren op straat. Een van de verdachten, een 26-jarige stadjer, gaf daarbij een valse naam op. Hij kreeg ook daarvoor een proces verbaal.
Gewond
Op de rijbaan van de Buningstraat trof de politie afgelopen nacht een 46-jarige man uit Groningen aan. De man lag in een plas bloed en bleek aan zijn hoofd verwondingen te hebben. Het slachtoffer weigerde aan te geven hoe zijn verwondingen waren ontstaan. Omstanders verklaarden dat er een vechtpartij was geweest, maar zij wilden geen verklaring af leggen. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Ongeval met letsel
Op de Zaagmuldersweg botste afgelopen nacht een 18-jarige man uit Veenoord met zijn auto tegen een boom. De bestuurder en zijn 20-jarige passagier uit Wachtum moesten met nekletsel naar een ziekenhuis. Daar werd van de bestuurder een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zonder rijbewijs maar met alcohol
Een 30-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht op de Europaweg aangehouden. De reed op zijn motor terwijl hij teveel gedronken had. Ook kon de man geen geldig motorrijbewijs tonen. Bij controle bleek hij 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben.
Noordhorn: alcohol
Op de Langestraat heeft de politie een 24-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden. De man reed in zijn auto met teveel alcohol in zijn bloed. Een blaastest wees een promillage van 0.8 uit. Hij kreeg een proces verbaal.

Leek: Tractor uitgebrand
Op het terrein van een woning aan de Kerkweg stond afgelopen nacht een tractor in lichterlaaie. De brandweer moest de brand blussen, maar kon de tractor niet meer redden. Hoe de brand is ontstaan moet door de technische recherche worden uitgezocht.

Ten Post: Letsel ongeval
Op de Provincialeweg raakte een 23-jarige bromfietster uit Delfzijl zaterdagmiddag gewond. De vrouw werd geschept door een 82-jarige automobilist uit Middelstum die met zijn auto de rijbaan over wilde steken. De verdachte zag de bromfietster te laat. Het slachtoffer werd met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht>

Delfzijl: Alcohol
Een 35-jarige man uit Delfzijl kreeg zaterdagavond een bekeuring voor het rijden onder invloed. Op de Buitensingel werd de man gecontroleerd, waarbij bleek dat hij 0.5 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal.

Uithuizen: Doorrijden na botsing
Een 30-jarige inwoner van Middelstum veroorzaakte zaterdagavond een botsing met een verkeerspaal. Na de aanrijding reed de automobilist weg. Getuigen konden het kenteken van de auto doorgeven, zodat de verdachte korte tijd later in zijn woning kon worden aangehouden. Bij het verhoor aan het bureau bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest gaf een promillage van 0.6 promille aan. Hij kreeg een proces verbaal.

Muntendam: motorrijder ten val
Op de Nieuweweg raakte zaterdagmiddag een 30-jarige Muntendammer met zijn motor ten v al. De man moest afremmen voor een tegemoet komende auto. Vermoedelijk door een glad wegdek viel de bestuurder met zijn motor om. Het slachtoffer moest vervolgens met beenletsel naar een ziekenhuis.

Veendam: Brand in containers
Vandalen hebben zaterdagavond bij een supermarkt aan de De Zeestraat een papiercontainer in brand gestoken. Door de hevige brand in de container raakte ook een schuurtje beschadigd. Door kordaat optreden van omstanders kon erger worden voorkomen. De brandweer hoefde slechts na te blussen. In Harkstede werd eveneens een container met kleding in brand gestoken. De brandweer moest hier wel optreden. De container brandde uit.

Zuidbroek: Insluiper
In het Van der Valk hotel te Zuidbroek heeft de politie afgelopen nacht een 41-jarige man aangehouden. De man was het hotel binnengedrongen door een ruit te vernielen. Hij verklaarde een kamer te hebben besproken, maar was naar het verkeerde Van der Valkhotel gelopen. Bij de aanhouding bleek de verdachte een telefoon in zijn bezit te hebben, die hij inmiddels had weggenomen. De man is ingesloten.
.

Oude Pekela: ernstige mishandeling
In een woning aan de Apollolaan liep een 44-jarige bewoner ernstig hoofdletsel op. De man had in de woning onenigheid gekregen met een 21-jarige man uit Winschoten. Hierbij sloeg de 21-jarige Winschoter het slachtoffer met een bijl op zijn hoofd. Het slachtoffer moest met diverse hoofdwonden naar een ziekenhuis in Groningen. De verdachte, die was gevlucht, meldde zich later aan het bureau. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Winschoten: doorrijden na botsing met geparkeerde auto Een 39-jarige man uit Winschoten veroorzaakte zaterdagochtend op de Piet Heinlaan een botsing. Hij reed vermoedelijk doordat hij moest uitwijken voor een hond met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto. Na de aanrijding reed hij echter door. De politie kon de verdachte korte tijd op grond van getuigenverklaringen later aanhouden in zijn woning. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest wees uit dat de man ruim 1.5 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Stadskanaal: Letsel ongeval
Op de Lijsterhof raakten zaterdagmiddag twee inwoners van Stadskanaal, 15 en 21 jaar, bij een botsing met een 31-jarige automobilist uit Stadskanaal gewond. De jongens kregen op hun bromfiets geen voorrang van de automobilist en werden geschept. Beide slachtoffers moesten met letsel naar een ziekenhuis.

Ter Apel: aanrijding met letsel
Op de A.G.Wildervanckweg kwamen zaterdagmiddag twee personenwagens met elkaar in botsing. Een 34-jarige automobilist uit Emmen kwam in een bocht op de linkerweghelft terecht en botste tegen de auto van een 48-jarige man uit Ter Apel Beide voertuigen liepen forse schade op. De man uit Ter Apel en zijn 32-jarige passagier uit die plaats werden met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Scheemda: dood paard
Op de Scheemdermeersterweg trof de politie zaterdagmiddag een dood paard aan. Het beest bleek te zijn uitgebroken en liep vervolgens de rijbaan op. Na een schrikreactie van het dier kwam deze in een tuin van een woning terecht. Het dier sprong vervolgens half over een auto heen en kwam tegen een garagedeur tot stilstand. Daar bleef het dier uiteindelijk liggen. Een dierenarts kon slechts de dood constateren, waarna het dier werd afgevoerd.

Musselkanaal: frontale botsing
Een 20-jarige bromfietser uit Exloermond botste zaterdagmiddag op de Schoolstraat tegen de auto van een 41-jarige man uit Musselkanaal. De bromfiets bestuurder reed vanuit een uitrit plotseling de rijbaan op en werd daar geschept. De man moest met polsletsel naar een ziekenhuis.

Stadskanaal: vernielingen
De politie trof afgelopen nacht een spoor van vernielingen aan op de Hemenweg, Europaplein en Oude Markt in Stadskanaal. Meerder reclameborden, erfafscheidingspalen, vuilcontainers en fietsen werden door vermoedelijk een groepje van zes mannen beschadigd. Een onderzoek naar de daders leverde niets op.

Musselkanaal: auto te water
Politie, brandweer en hulpverleners zijn afgelopen nacht enige tijd op zoek geweest naar de inzittenden van een personenauto. Een passant waarschuwde de politie dat er in het water bij de Schoolkade een auto te water was geraakt. Een agent nam een duik in het water, maar kon in eerste instantie geen inzittenden vinden. Vervolgens werd een duikploeg van de brandweer ingeschakeld. Ook zij troffen geen slachtoffers aan. Nadat de eigenaresse van de auto was gevonden, bleek dat de auto vermoedelijk uit parkeerstand in het water is geduwd. Al met al een storm in een sloot water.

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook