Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-08-2001
Politiebericht Groningen
zondag 19 augustus 2001

Dagelijkse persinformatie

Groningen: aanhouding mishandeling en vuurwapens

De politie heeft zaterdagochtend in een woning aan de Jacob Schorersrtraat twee broers, van 42 en 40 jaar uit Groningen en Duisburg aangehouden. Beide mannen hadden in de van Noppenstraat ruzie gekregen met de vriendin van de 40-jarige verdachte uit Duisburg. De eveneens 40-jarige vrouw werd door de 42-jarige verdachte geslagen en op straat achtergelaten. De vrouw waarschuwde de politie, die beide mannen in de woning aanhield. Bovendien werd in de woning een vuurwapen aangetroffen. De 40-jarige verdachte is na verhoor weggestuurd. De 42-jarige verdachte zit vast voor de mishandeling en vuurwapenbezit.

Groningen: diefstal koperleidingen
In een woning aan de Goudlaan werd zaterdagochtend een 38-jarige stadjer aangetroffen. De man was bezig leidingen uit de afbraak woningen te slopen. In de fiets die hij voor de fat had staan trof de politie al verschillende leidingen en kranen aan. De man was binnengekomen door een ruit te vernielen. Hij is na verhoor weer op straat gezet.

Groningen: man valt vrouw lastig
In een cafe aan de Grote Markt werd een 27-jarige Groninger door de politie aangehouden. De man viel in het cafe een vrouw lastig en moest door het personeel worden overmeesterd. Aan het bureau werd de verdachte gehoord en daarna weggestuurd.

Groningen: KEI bezoekers
In de Oosterstraat heeft de politie afgelopen nacht een 24-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De man ging in een overmoedige bui voor enkele surveillerende agenten staan en begon te schreeuwen. Toen hij door de agenten terecht gewezen werd begon hij de politiemensen uit te schelden. Het resultaat was dat hij meegenomen werd naar het bureau, waar hij een proces verbaal voor belediging kreeg. * Ook werden afgelopen nacht weer vijf mensen bekeurd voor wildplassen. Desalniettemin is de politie is tevreden over de aanwezigheid van de plaskruizen. Op enkele onverlaten na wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de extra voorzieningen.

Groningen: vernieling autoruit
Een 20-jarige stadjer werd op de Coehoornsingel opgepakt nadat hij een autoruit had ingeslagen. De verdachte kreeg woorden met een automobilist nadat hij volgens zijn zeggen met zijn scooter bijna was aangereden. Hierna ging hij achter de auto aan en ontstond er op de Coehoornsingel een woordenwisseling. De verdachte sloeg daarop met een kettingslot de auto ruit kapot. Hij werd na een proces verbaal voor vernieling weggestuurd.

Groningen: diefstal bouwgereedschap
Op de Snip belandde zaterdagavond een 47-jarige Groninger met zijn auto in een sloot. Getuigen waarschuwden de politie en troffen de bestuurder nog in zijn auto aan. Volgens de getuigen waren twee andere inzittenden van de auto gevlucht, nadat ze eerst goederen in de berm van de sloot hadden verstopt. Toen agenten gingen zoeken troffen ze verschillende bouw gereedschappen aan. De bestuurder werd aangehouden en ingesloten. Een zoektocht in de bouw leverde een opengebroken container op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwe Pekela: inbraak sportkantine
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging PJC aan de Sportlaan. De daders kwamen de kantine binnen door een tweetal ruiten in te gooien met straatklinkers. Uit de kantine werd snoep, rookwaar, bier en cds weg genomen. De schade is weer aanzienlijk.

Musselkanaal: autobrand
Een 22-jarige inwoner van Musselkanaal kon zaterdagmiddag zijn auto naar de sloop brengen. De man was bezig met reparatiewerkzaamheden aan de auto. Toen hij de auto weer startte kwam er rook onder de motorkap vandaan en stond de auto na enkele tellen volledig in brand. De brandweer kon niets van de auto redden en deze brandde geheel uit.

Bedum: vernieling autos
Afgelopen nacht kon de politie een drietal mannen van 18, 24 en 18 jaar, uit Bedum aanhouden op de Noordwolderweg. Getuigen zagen dat de drie antennes van autos vernielden. Na een korte zoektocht troffen agenten de daders aan. Ook werden vijf autos met beschadigingen aangetroffen. Voor een winkel aan de Noordwolderweg hadden de daders bovendien de fietsenrekken over staart gegooid. De heren zijn voorlopig ingesloten in een cel.

Winschoten: frontale botsing
Op de Hofstraat in Winschoten botste zaterdagavond een 41-jarige man uit Winschoten met zijn auto frontaal op de auto van een 18-jarige Winschoter. De 18-jarige man uit Winschoten moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De veroorzaker van de aanrijding bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Bij een blaastest werd ruim 2 promille alcohol vastgesteld. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal.

Leek: alcohol
Een 29-jarige man uit Opende kreeg op de Tolberterstraat een proces verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden door voetgangersgebied. Een blaastest wees uit dat de man bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. *Op de N368 in Blijham hield de politie een 21-jarige man uit Oude Pekela aan. De man reed eveneens in een auto terwijl hij ruim 1.2 promille in zijn bloed had. De politie was op zoek naar de auto waarin de man reed, nadat deze in Emmen een aanrijding had veroorzaakt, terwijl de bestuurder was doorgereden. Na onderzoek kon blijken dat een 44-jarige man uit Oude Pekela, die bij de 21-jarige inzat de veroorzaker van de aanrijding in Emmen was. Ook hij werd ter plekke aangehouden en overgedragen aan de Emmer politie.
*In Ter Apel werd een 25-jarige man uit die plaats op de Westerstraat aangehouden. De man botste met zijn auto tegen een geparkeerd staande taxi. Na een blaastest zag de politie dat de man ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg ook een proces verbaal. *Op het Zuiderdiep in Groningen werd een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Hij bleek 1.3 promille in zijn bloed te hebben.

Winschoten: vechtersbazen
De politie heeft afgelopen nacht op de Blijhamsterweg drie mannen uit Winschoten, Musselkanaal en Bellingwolde aangehouden, die even tevoren op de Markt ruzie hadden gekregen met een 24-jarige vrouw uit Oude Pekela en een 26-jarige man uit Oude Pekela. Hierbij zou ook een 21-jarige Pekelaar zijn gestoken. De drie waren weggereden in een auto, maar konden in de omgeving worden opgepakt. Alle betrokkenen werden meegenomen naar het politiebureau. Waar verdere uitgezocht moet worden wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (3octpm)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook