Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-08-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 2 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken vrouw botst
Een 43-jarige vrouw uit Groningen is woensdagnacht gewond geraakt bij een ongeval op de Bakboordswal in Groningen. De vrouw fietste in de richting van Noorddijk en zag, vermoedelijk tengevolge van overmatig alcoholgebruik, een lantaarnpaal over het hoofd en botste er tegenaan. Ze kwam te vallen en liep diverse verwondingen op. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie In de Hoekstraat in Groningen woensdagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. De man viel in zwaar beschonken toestand tegen de muur van een woning aan en bleef gewond op straat liggen. Ambulancepersoneel constateerde minimaal letsel aan zijn gezicht en behandelde hem ter plaatse. De man is daarna naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: man gewond
In een woning in de Adriaan Pauwstraat in Groningen is woensdagavond een 19-jarige man gewond geraakt. De man kreeg om onduidelijk reden ruzie met zijn moeder en zijn vriendin. Hij maakte zich daarbij zo kwaad dat hij een ruit in sloeg. De man liep daarbij een hechtwond aan arm. Hij werd in huis door een arts behandeld.

Groningen: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Emingaheerd in Groningen is woensdagavond een 17-jarige bromfietser uit Groningen gewond geraakt. De man reed op zijn brommer achter een tweetal autos aan in de richting van Wibenaheerd. Omdat de voorste auto wilde afslaan remde de bestuurder van de tweede auto. De bromfietser had dat te laat in de gaten en botste tegen de voor hem remmende auto aan. De knaap, die geen helm droeg, kwam te vallen en liep hoofdletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn brommer raakte zwaar beschadigd.

Groningen: dode man in woning
In een woning aan het Meidoornpad in Groningen heeft de politie woensdagavond het stoffelijk overschot van een man gevonden. De politie werd gewaarschuwd door omwonenden die al enige tijd een doordringende lucht hadden waargenomen. Bij betreding van de woning werd de dode man gevonden. De man, vermoedelijk de al langere tijd zieke bewoner, was al geruime tijd dood. Uit onderzoek is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Zijn identiteit kon nog niet officieel worden vastgesteld.

Groningen: man mishandelt baliemedewerkster
Een baliemedewerkster van het postkantoor aan de Munnekeholm in Groningen is woensdagmiddag mishandeld door een lastige klant. De man wilde geld opnemen maar de medewerkster kon hem vanwege een ondercuratelestelling niet helpen. De man werd kwaad en schopte de vrouw. Daarna verliet hij het postkantoor. Op basis van het signalement kon hij op het Zuiderdiep worden aangehouden. De verdachte, een 23-jarige man uit Nieuwe Pekela, werd meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende de mishandeling en is na verhoor heengezonden.

Groningen: inbreker meldt zich
Een 32-jarige man uit Groningen meldde zich woensdagavond aan de balie van het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen. De man verklaarde zichzelf te willen aangeven omdat hij verschillende inbraken zou hebben gepleegd. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte waarschijnlijk heeft ingebroken in een school in de wijk Paddepoel. Naar andere door de gepleegde inbraken wordt onderzoek gedaan. Hij is ingesloten.

Groningen: dronken man ingesloten
De politie heeft woensdagmiddag een 62-jarige man uit Groningen ter ontnuchtering op het politiebureau ingesloten. De man lag laveloos in de Steentilstraat te Groningen voor een fietsenzaak en bleek niet meer in staat om te lopen.

Delfzijl: man aangehouden
Bij een woning aan de Zwet in Delfzijl heeft de politie woensdagavond een 25-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man bevond zich zonder toestemming op het erf van de woning en de eigenaar van het pand verzocht de man te vertrekken. Die weigerde echter en greep een in de tuin liggende heggenschaar waarmee hij de bewoner bedreigde. Ook na bevel van de gewaarschuwde politie weigerde de verdachte te vertrekken. Hij werd daarop aangehouden maar verzette zich hevig. Na gebruik van pepperspray kon de worden overmeesterd. Hij is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Opende: dader overval benzinestation gepakt
De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige man uit Twijzelerheide in zijn woning aangehouden. De man had kort daarvoor een benzinestation aan de Scheiding in Opende overvallen. Onder bedreiging van een mes werd de pompbediende gedwongen tot afgifte van enkele duizenden guldens. Vervolgens kon de overvaller worden opgespoord, omdat de pompbediende het kenteken van de vluchtauto had kunnen noteren. In de woning werd het wapen en een gedeelte van de buit aangetroffen. De overvaller is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten op het politiebureau.

Winschoten: man vernielt ruiten
De politie heeft donderdagochtend op de Gasthuislaan in Winschoten een 43-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man had kort daarvoor ruiten van een woning in de Gasthuislaan vernield, omdat hij een zakelijk conflict met de betreffende bewoner had. Toen voor hem de deur niet werd geopend, gooide hij de ruiten in. De man is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Winschoten: bromfietser aangehouden
De politie heeft woensdagochtend op de Venne een 16-jarige jongen uit Winschoten aangehouden. De jongen bleek te rijden zonder een geldige verzekering en was ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Bij een nader onderzoek aan de bromfiets bleek tevens dat met het framenummer was geknoeid. De politie heeft de bromfiets voor technisch onderzoek in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wirdum: man na bedreiging aangehouden
De politie heeft woensdagavond een 63-jarige man uit de gemeente Loppersum op de Fromaweg uit Wirdum aangehouden. De man had in zijn woning na een bemiddelend gesprek twee politieagenten met een hooivork bedreigd. De politie wist de man na een korte worsteling te overmeesteren. De man is vervolgens in het politiebureau voor nader verhoor ingesloten.

Siddeburen: man aangehouden
De politie heeft woensdagnacht op de Kugelslaan te Siddeburen een 33-jarige man aangehouden. De man had zich verdacht gedragen in de nabijheid van autos en woningen. Bij een veiligheidsfouillering werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De man is voor nader onderzoek en verhoor in het politiebureau ingesloten.

Hoogezand: rijden onder invloed: auto kwijt
De politie heeft woensdagmiddag op de Abraham Kuypersingel een 43-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man bleek in zijn auto te hebben gereden en daarbij onder invloed van alcohol te verkeren. Op het politiebureau bleek de man na een blaastest 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens bleek bij controle dat de man zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man zijn auto is in beslag genomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook