Korps: Groningen, plaats: diverse 18-08-2001
Politiebericht Groningen
zatertdagochtend 18 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Kommerzijl: allen onder invloed
Op de Ooster Waarddijk kwamen vrijdagmiddag twee automobilisten uit de stad en Kommerzijl met elkaar in botsing door niet rechts genoeg te rijden. De autos raakten door de aanrijding zwaar beschadigd. De beide bestuurders bleken alcohol te hebben gebruikt. De stadjer had ruim 0.7 promille in zijn bloed en de inwoner van Kommerzijl had 1.3 promille alcohol in zijn bloed. Ze kregen een proces verbaal.
*Ook twee inwoners van Oldekerk en Grootegast kregen een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Beide mannen waren op de Noorderweg in Marum bezig een autowrak de vernieling in te helpen. Toen ze hiermee klaar waren stapten de mannen beiden op een bromfiets en vertrokken. Buurt bewoners waarschuwden de politie over de vernieling van het wrak. Dit bleek echter te gaan om een eigen auto, maar wel konden de heren mee voor een blaastest. Beiden bleken ruim 1 promille alcohol in het bloed te hebben.

*Nog meer alcoholgebruikers op de Kustweg in Delfzijl. Een 37-jarige Delfzijlster werd bekeurd omdat hij op zijn bromfiets reed met eveneens te veel alcohol. Een blaastest wees uit dat de man ruim 2 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 10 uren opgelegd.

*Een 37-jarige man uit Wedde botste afgelopen nacht met zijn auto op de Oerdeweg in Wedde tegen een traktor met aanhangwagen. De autobestuurder hield niet genoeg rechts waardoor de aanrijding ontstond. De Wedder bleek alcohol te hebben gebruikt. Na een controle zagen agenten dat de man ruim 1.5 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Holwierde: meisje valt van paard
Doordat het paard van een 14-jarige meisje uit Bierum op de Bierumerweg schrok van een traktor viel de berijdster er vanaf. Het meisje kwam met haar hoofd en rug zeer hard op de rijbaan terecht. Hierbij liep ze hoofdletsel op en moest ze naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht.

Noordbroek: man slaat jongen met hark op het hoofd Een 37-jarige inwoner van Zuidbroek werd vrijdagavond aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige jongen. Het slachtoffer veroorzaakte met enkele vrienden al geruimere tijd overlast op de kruising Zuiderstraat/Scheemderstraat. Buurtbewoners hadden hier reeds over geklaagd. Vrijdagavond toog de verdachte naar buiten en sloeg uiteindelijk de jongen met een hark op zijn hoofd. De jongen moest met een forse hoofdwond naar het ziekenhuis in Winschoten. De bewoner werd aangehouden en ingeloten in het politiebureau.

Oude Pekela: tegen een boom
Een 33-jarige man uit Oude Pekela botste afgelopen nacht met zijn auto op de Raadhuisweg tegen een boom. Een passant zag het slachtoffer naast de auto liggen en waarschuwde de politie. De auto bleek zwaar beschadigd. De bestuurder was door de aanrijding gewond geraakt. Hij moest naar het ziekenhuis in Groningen worden gebracht. De auto is total loss afgesleept.

Groningen: autokraker gepakt
In de Helper Kerkstraat heeft de politie vrijdagavond een 35-jarige stadjer uit zijn woning gehaald. Getuigen zagen dat de man een ruit van een geparkeerd staande auto vernield en een attachekoffer wegnam. De dader ging vervolgens zijn woning binnen. Toen agenten bij de verdachte aanbelden deed hij open en kon de man worden aangehouden. Hij gaf toe de koffer te hebben gestolen. Deze bleek hij te hebben leeg gehaald en vervolgens in zijn achtertuin te hebben gegooid, waar de politie de koffer ook aantrof. De verdachte is ingesloten.

Groningen: student vernield fietsen
Op de Kreupelstraat werd een 18-jarige student uit Nijmegen aangehouden. Agenten zagen dat de man fietsen in elkaar stond te trappen en hielden hem aan. Aan het bureau legde de jongen een verklaring af en kreeg hij een proces verbaal voor baldadigheid.

Groningen: toch nog wildplassers
Ondanks de aanwezigheid van tijdelijke toiletten in de stad moest de politie afgelopen nacht zes binnenstad bezoekers een boete opleggen voor het wildpassen. Een 30-jarige stadjer kreeg daarbij bovendien een boete voor het opgeven van een valse naam. Hij ging met een schade van f 280,- het politiebureau uit.

Groningen: tanken zonder te betalen
Vrijdagmiddag heeft de politie op de Johan de Witstraat twee mannen zonder vaste woonplaats aangehouden. Beiden reden met hoge snelheid in een personenauto over de Ebbingestraat. Na een korte achtervolging door de wijk konden de mannen tot stoppen worden gedwongen. Na onderzoek bleek dat de beide heren, respectievelijk 49 en 31 jaar oud, kort daarvoor op de Driebond bij een benzinestation hadden getankt zonder te betalen. Beide mannen zijn voor onderzoek ingesloten. Vermoedelijk hebben ze ook afgelopen week al eens bij hetzelfde station getankt zonder de schade te voldoen. Ook kon de auto van de heren in beslag worden genomen. Deze bleek niet verzekerd te zijn.

Groningen: bromfietser botsen frontaal
Op het Hoendiep botsten vrijdagavond twee bromfietsers frontaal op elkaar. Beiden hielden vermoedelijk in een bocht niet genoeg rechts, waardoor ze elkaar raakten. De bestuurders, een 16-jarige stadjer en een 17-jarige jongen uit Bedum werden met been- en handletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: vernieling autoruit
Een 42-jarige stadjer is vrijdagavond in de Steentilstraat aangehouden. De man vernielde de ruit van een geparkeerde auto. Hij dacht dat de inzittenden hem bij het passeren uitlachten. Hierop sloeg de verdachte met een forse klap de zijruit van de auto eruit. Hij kreeg aan het politiebureau een boete voor vernieling opgelegd.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook