Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-08-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 23 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: portemonneedieven aangehouden
Een getuige zag woensdagmiddag twee mannen iets in een perkje op het Molenplein in Ter Apel verstoppen. De man nam poolshoogte en trof een portemonnee aan die gestolen bleek te zijn in een kledingzaak. Agenten hebben gepost bij de bossage en later kwamen twee mannen, 19 en 36 jaar verblijvend in Ter Apel, de portemonnee ophalen. Zij werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: bromfietser opstandig bij controle
Een 21-jarige bromfietser die woensdagavond op de Finsestraat werd gecontroleerd en niet in het bezit bleek van een bromfietscertificaat gedroeg zich recalcitrant tegen de agenten. Hij uitte beledigingen en toen hij daarvoor werd aangehouden begon hij zich hevig te verzetten. Met gepast geweld werd de man meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Uithuizen: tractor is te breed beladen en rijdt te hard Op de N363 bij Uithuizen werd woensdagavond de snelheid van een tractor met aanhangwagen geklokt op 47 km per uur. Op de aanhanger zelf stond een bulldozer met een breedte van 4 meter. Voor beide overtredingen kreeg de 55-jarige bestuurder uit Wehe den Hoorn een bekeuring.

Oldehove: man (32) aangehouden voor mishandeling De politie werd woensdagavond naar de Joh. Westrastraat in Oldehove gestuurd in verband met een ruzie op straat. Ter plekke bleek een 32-jarige inwoner van Oldehove een 13-jarig plaatsgenootje had mishandeld. De man werd later op de avond in de Wilhelminastraat aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Pieterburen: palingstropers aangehouden
Bij de Oude Zeedijk in Pieterburen zijn woensdagavond twee inwoners van die plaats, een 30-jarige man en een even oude vrouw, aangehouden voor visstroperij. De twee leegden twee fuiken met paling en zetten de fuiken weer vast in een buitendijkse sloot. Bij de komst van de politie werd het vat met de vangst geleegd. Na verhoor zijn beide verdachten weer op vrije voeten gesteld. De fuiken en het vat zijn in beslag genomen.

Onstwedde: diefstal uit volière
Een bewoner van de Verl. Luringstraat in Onstwedde zag woensdagochtend dat er was ingebroken in een achter zijn woning staande volière. Uit de kooi waren vijfendertig vogels weggenomen waaronder goudvinken, putter en sijsen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Appingedam: buspassagier door het lint
Een 27-jarige buspassagier uit Ten Boer die in Appingedam een aantal strippen op zijn kaart moest bijstempelen ging woensdagmiddag door het lint toen hij dat niet wilde en weigerde de bus te verlaten. De man bedreigde de chauffeur en een andere medewerker van de busmaatschappij en sloeg met een afgebroken ruitenwisser op de bus. Hij kon door de politie worden aangehouden en werd overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Groningen: politie op zoek naar getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de Laan 1940-1945. Een 28-jarige hoog zwangere vrouw werd op dinsdagochtend aangereden door een automobilist. De vrouw stak te voet een oversteekplaats over en daarbij werd zij geschept door een kleine witte personenauto. De vrouw kwam ten val en de bestuurder van de auto reed door. Het slachtoffer zag kans naar huis te lopen, waar zij politie en een ambulance belde. Zij moest met rug- en bekkenletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De politie van het bureau Diamantlaan stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval dat op dinsdagochtend omstreeks 11.30 uur plaats vond op de Laan 1940-1945 met de kruising Hoendiep. De bestuurder reed door in de richting van het Vrijheidsplein.

Groningen: drugsdealers
Agenten zagen woensdagavond dat een 33-jarige stadjer zich verdacht ophield in het Noorderplantsoen. Toen de verdachte de agenten zag trachtte hij er vandoor te gaan. Na een korte achtervolging werd de man gepakt. Hij bleek in het bezit van enkele bolletjes met dope. Bovendien had de man in zijn kleding een drietal forse messen verstopt. De man is aan het bureau gehoord en na afgifte van dope en messen weggestuurd. *Op de Kijk int Jatbrug hield de politie nog drie drugsgebruikers aan. Agenten zagen dat de mannen elkaar dope overhandigden. Toen de agenten hen aanspraken ging een 22-jarige verdachte uit Dordrecht er vandoor. Hij kon na een sprint van een der agenten in de Boteringestraat worden gepakt. Aan het bureau verklaarden de drie van niets te weten. Ze zijn na verhoor weggestuurd. In het water onder de brug troffen de agenten meerdere drijvende bolletjes aan.

Groningen: alcohol
Op de Oude Kijk int Jatstraat heeft de politie afgelopen nacht een 37-jarige Groninger aangehouden die onder invloed in zijn auto reed. Bij controle van de man werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook de vorige week werd de bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd hem nu afgenomen en hij kreeg een proces verbaal. Ook elders in de stad werden drie bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Alle drie bleken iets meer dan 0.5 promille in hun bloed te hebben.

Groningen: mishandeling
Een 29-jarige stadjer werd afgelopen nacht in de woning van zijn moeder aan de Westerbinnensingel aangehouden. De vrouw belde de politie nadat haar zoon haar had bedreigd en geslagen. Toen agenten de woning betraden was de dader reeds gevlucht, maar korte tijd later meldde hij zich weer bij zijn moeder. Agenten konden de verdachte daarop in de woning aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Haren; vernieling van een lantaarnpaal
Afgelopen nacht kreeg de politie melding van vernieling van een lantaarnpaal aan de Hortuslaan door ene drietal jongens. Agenten troffen de drie na een korte zoektocht in de Kerkstraat aan. De drie jongens van 16 en 17 jaar oud, bleken de kap van een paal te hebben vernield en de lantaarnpaal scheef getrokken. Aan het bureau werd de ouders gebeld en na verhoor zijn de heren huiswaarts gestuurd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook