Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-08-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 11 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: dronken fietser rijdt tegen taxi aan Een 19-jarige dronken fietser reed vrijdagnacht in de Kreupelstraat na te zijn ingehaald door twee fietsers tegen een geparkeerde taxi aan. De taxi raakte beschadigd bij de botsing en de jongen uit Groningen blies een promillage van 1.4. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: bromscooter glijdt onderuit
Op de Ankemaheerd gleed vrijdagavond in een flauwe bocht een 22-jarige bromscooterbestuurder uit Groningen onderuit. Zijn achterop zittende 15-jarige plaatsgenote kwam ook ten val. De brommer gleed door en raakte een tegemoet komende auto. Beide slachtoffers werden met been-, arm en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen.

Groningen: ruzie in restaurant
Een 39-jarige man uit Groningen is vrijdagavond aangehouden in een restaurant aan de Hereweg omdat hij in gevecht raakte met een medewerker van de zaak. De man ergerde zich aan de bediening en na afloop van het eten ontstond er een schermutseling waarbij de gast een medewerker bedreigde en in gevecht raakte. Hij werd aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: automobilist onder invloed tegen vangrail aan Vrijdagavond reed een 24-jarihe automobilist uit Groningen op de Noordzeeweg tegen de vangrail aan. Zijn auto raakte totaal vernield bij de aanrijding en werd afgesleept. De bestuurder bleek onder invloed en blies een promillage van 1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee.

Groningen: fietsendieven gepakt
Twee 20-jarige mannen uit Arnhem en Amersfoort zijn vrijdagnacht op de Friesestraatweg aangehouden voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen een van de mannen op een kinderfiets rijden en de andere man bij een fiets staan te rommelen. Zij bekenden de fiets te hebben weggenomen en werden na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: mannen willen zitten
Twee mannen kwamen vrijdagnacht onafhankelijk van elkaar bij de politie langs om een aantal zaken op te biechten. Een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats bekende dat hij twee winkeldiefstallen had gepleegd en graag ingesloten wilde worden. Later in de nacht kwam een 32-jarige Groninger langs met de mededeling dat hij kort daarvoor had ingebroken in een auto aan de Rode Weeshuisstraat. Dit bleek inderdaad het geval en ook hij mocht plaatsnemen in de cel.

Berichten regio komen in de loop van de ochtend

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook