Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-08-2001
Politiebericht Groningen (middageditie) Vrijdag 3 augustus 2001

Editie vrijdagmiddag

Blijham: gewonde bij ongeval
Een 30-jarige vrouw uit Bellingwolde is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Tweekarspelenweg in Blijham. De vrouw reed met haar auto in de richting van Winschoten en raakte direct nadat een tegemoetkomende vrachtauto haar was gepasseerd door onbekende oorzaak met de auto in de berm. Ze botste tegen een boom en kwam in en sloot tot stilstand. De vrouw, die acht maandag zwanger is, is uit voorzorg over gebracht naar een ziekenhuis. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger uit de sloot getakeld. Het slachtoffer verklaarde uit te hebben moeten wijken voor de tegemoetkomende vrachtauto. De chauffeur van die vrachtwagen reed echter na het ongeval door. Hij kon kort na het ongeval worden opgespoord in Bellingwolde waar hij goederen stond te lossen. De man werd aangehouden voor doorrijden na een ongeval en is naar het politiebureau gebracht. Na verhoor is hij heengezonden. De man verklaarde het ongeval niet te hebben opgemerkt. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Ook technisch onderzoek op de plaats van het ongeval kon daarin geen duidelijkheid brengen. De politie vraagt eventuele getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie in Winschoten, telefoonnummer 0900 8844 (30 ct/min).

Woldendorp: automobiliste gewond
Bij een verkeersongeval op de Zwaagweg in Woldendorp is vrijdagmorgen een 42-jarige vrouw uit Finsterwolde gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto in de richting van Woldendorp, komende uit de richting van de Reiderwolderpolder. In een bocht, bij het binnenrijden van de bebouwde kom van Woldendorp, werd ze afgeleid door een vallend voorwerp in haar auto. Doordat dit haar aandacht trok belandde de vrouw met de auto in de berm. Ze kreeg de auto weer op de weg maar door oversturen raakte ze aan de andere kant van de weg opnieuw in de berm. Bij een nieuwe stuurcorrectie verloor ze de controle over de wagen en belandde in een sloot. De vrouw werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Groningen: celstraf te goed
Op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen heeft de politie vrijdagmorgen een 46-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd opgepakt omdat hij onder invloed van alcohol overlast veroorzaakte voor personeel en klanten van een supermarkt. Op het politiebureau bleek dat de man nog een gevangenisstraf van zeven dagen te goed had. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: man vernielt ramen ex
De politie heeft vrijdagmorgen in de Oofstraat in Groningen een 33-jarige inwoner van Hengelo aangehouden nadat hij een aantal ruiten van de woning van zijn 36-jarige ex-vriendin had ingeslagen. De man schopte aanvankelijk meerdere keren tegen de deur van het huis van de vrouw. Zij belde de politie. Toen de verdachte in gaten kreeg dat hij niet naar binnen mocht, sloeg hij een tweetal ramen van de woning van de vrouw kapot. De politie pakte de man op en nam hem mee naar het bureau. De man bekende de vernieling en is na verhoor met een proces-verbaal voor vernieling heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook