Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-08-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 5 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Onstwedde: aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht ontstond om nog onduidelijke reden een vechtpartij op een terras bij een café aan de Dorpsstraat in Onstwedde. Vier mannen die bij de vechtpartij betrokken waren vertrokken na de ruzie in een auto nadat zij eerst nog een brievenbus van een installatiebedrijf uit de grond hadden getrokken en daarmee een onbekend gebleven aantal mensen hadden geslagen. Bij het wegrijden met de auto botste de bestuurder tegen een paal op een parkeerplaats van het café, maar reed weg zonder zich om eventuele schade te bekommeren. Op basis van door getuigen opgegeven signalementen kon de auto kort na de ruzie worden getraceerd op de Onstwedderweg in Stadskanaal. De wagen werd tot stoppen gedwongen. De vier inzittenden, drie mannen uit Stadskanaal in de leeftijd van 19 en 20 jaar alsmede een 40-jarige inwoner van Onstwedde werden door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging. De bestuurder van de auto, een 20-jarige Stadskanaalster, wordt eveneens verdacht van doorrijden na aanrijding. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 0.95 promille alcohol uit. De vier verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het is niet bekend of er bij de vechtpartij op het terras mensen gewond zijn geraakt. Er hebben zich geen slachtoffers gemeld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het gebeurde.

Stadskanaal: beveiliger geslagen
Een 19-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf liep zaterdagavond hoofdletsel op nadat hij in een supermarkt aan de Oude Markt in Stadskanaal door een klant werd geslagen. De beveiliger was bezig met zijn werkzaamheden en trof een loslopende hond in de supermarkt aan. Na verschillende vergeefse pogingen de eigenaar van de hond te traceren bracht de beveiligingsmedewerker de hond naar buiten. Kort daarop werd hij aangesproken door een man die hem vroeg of hij een hond uit de winkel had verwijderd. Toen de man daarop bevestigend antwoordde sloeg de onbekende man hem tegen het hoofd waarna hij weer verdween. De politie onderzoekt de mishandeling.

Kropswolde: dronken bromfietser valt
De politie heeft zaterdagavond op de Waesingeweg in Kropswolde een 20-jarige bromfietser uit Westerbroek aangehouden. De man was daar met zijn brommer ten val gekomen, nadat hij volgens een getuige op het terrein van camping Meerwijck een ongeveer 6-jarig meisje met haar fiets omver had gereden. De bromfietser vluchtte zonder zich om het kind te bekommeren. Vermoedelijk door de haast kwam hij in Kropswolde te vallen. De man verkeerde onder invloed. De ademanalyse wees 2.05 promille alcohol uit. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uur heengezonden. Politieonderzoek naar de identiteit van het slachtoffertje leverde niets op. Onbekend is dus of het kind letsel heeft opgelopen.

Groningen: motorrijder gewond
Een 28-jarige motorrijder uit Groningen is zaterdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Lopende Diep in Groningen. De man werd op de kruising met de Nieuwe Kijkt in t Jatstraat aangereden door een 30-jarige automobilist uit Groningen, die hem geen voorrang verleende. De motorrijder kwam te vallen en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: eetpiraat opnieuw aangehouden
De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige man uit Hooghalen aangehouden in een eetcafé aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De man had er voor bijna 70 gulden gegeten en gedronken en kon en wilde niet betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal heengezonden. Vrijdagavond werd de man voor hetzelfde vergrijp aangehouden in een eetcafé aan de Uurwerkersgang in Groningen.

Groningen: man aangehouden
In de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had een discotheek bezocht en was daar uit gezet wegens onophoudelijk vervelend gedrag. Hij bleef echter voor de deur van het etablissement rondhangen omdat zijn portemonnee volgens hem achter was gebleven. Daar kon echter bij onderzoek door de politie niets van blijken. Toen hem dit werd verteld gaf hij aan zelf verhaal te willen gaan halen. Na nog enkele keren door de politie te zijn weggestuurd wilde de man korte tijd later opnieuw de disco binnen gaan. Wederom gewaarschuwde politiemensen stuurden de man nogmaals weg, maar hij weigerde ook na vordering van de agenten weg te gaan. Hij is daarop aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. De man is ingesloten voor verhoor.

Middelstum: gewond bij vechtpartij
Bij een ruzie in een disco in de Geertruida Alberdastraat in Middelstum is zaterdagnacht een 23-jarige inwoner van Loppersum gewond geraakt. De man kreeg om nog onduidelijke reden onenigheid met een andere bezoeker. De ruzie liep hoog op en het slachtoffer werd door zijn opponent met een kapotgeslagen bierglas in het gezicht gestoken. Na behandeling door een arts is de man overgebracht naar een ziekenhuis waar zijn verwondingen werden gehecht. De dader, een 29-jarige man uit Stedum, kon korte tijde later door de politie worden aangehouden in de Alberdastraat in Middelstum. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.

Uithuizen: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagavond in de Schoolstraat in Uithuizen een 35-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden. De man reed zonder helm en kreeg daarvoor een bekeuring. Daarbij bleek dat zijn brommer tevens niet verzekerd was. De man bleek daarnaast te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.85 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van negeneenhalf uur heengezonden.

Opende: bromfietsster botst tegen boom
Een 21-jarige bromfietsster uit Grootegast botste zaterdagavond tegen een boom op de Kaleweg in Opende. De vrouw reed in de richting van haar woonplaats en werd onwel. Ze verloor de controle over de brommer en kwam naast de weg terecht. Daar reed ze tegen een boom. De vrouw liep arm- en heupletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Haar brommer is veiliggesteld.

Oldehove: botsing met paal
Bij haar woning in Houwerzijl heeft de politie zaterdagavond een 53-jarige vrouw aangehouden. De vrouw reed kort voor de aanhouding aan de Electraweg met haar auto tegen een paal. De wagen kwam vast te zitten, doch met behulp van een buurtbewoner wist ze haar weg te vervolgen zonder zich van eventuele schade op de hoogte te stellen. Ze werd op basis van getuigenverklaringen bij haar huis aangetroffen. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd 1.6 promille alcohol gemeten. De vrouw is na verhoor heengezonden. Onderzocht wordt of zij zich schuldig heeft gemaakt aan doorrijden na aanrijding.

Winsum: snorfietser onder invloed
Op de Schouwerzijlsterweg in Winsum heeft de politie zaterdagnacht een 17-jarige snorfietser uit Leens aangehouden. De jongeman reed in de richting van Winsum en bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. Er werd 1 promille alcohol gemeten. Met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur is de man na verhoor heengezonden.

Harkstede: auto in sloot
Een 19-jarige automobilist uit Scharmer belandde zaterdagmorgen met zijn auto in een sloot langs de Hamweg in Harkstede. De man kwam naar zijn zeggen na te zijn uitgeweken voor een ree met de auto in de berm terecht en vloog over de kop. De wagen kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 0.9 promille gemeten. De man werd aangehouden en na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van drie uur heengezonden. In verband met de zware schade aan de auto is het kentekenbewijs door de politie ingevorderd.

Zuidhorn: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg in Zuidhorn. Van 654 voertuigen werd de snelheid gemeten. 31 Bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook