Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-07-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 21 juli 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: brand in flatkelder
Door onbekende oorzaak raakte vrijdagnacht een fiets in een kelder van een flat aan de P.C. Hooftlaan in Winschoten in brand. De rook die door de brand ontstond trok door naar alle woningen in het betrokken portiek. Bij de komst van de politie stond een man op het balkon op de derde verdieping van de flat en riep dat zijn kinderen nog in de woning waren. Beide kinderen, 6 en 9 jaar oud, zijn door de politie van bed gehaald en naar buiten gebracht. De inmiddels gewaarschuwde brandweer ontruimde de andere portiekwoningen en bluste de brand. Eén van de door de politie van bed gehaalde kinderen (onbekende welk) en de moeder (leeftijd niet bekend) zijn door een ambulance ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Bij hen werd geen letsel geconstateerd. Nadat de brand geblust was konden alle bewoners terug naar hun woningen.

Bedum: bromfietser en passagier te water
Een 18-jarige bromfietser en zijn 19-jarige passagier belandden vrijdagnacht in het water van het Boterdiep in Bedum. Het tweetal reed vanuit de richting Schoolstraat via het Boterdiep zuidzijde in de richting van het Boterdiep oostzijde. De bestuurder verloor de controle over de brommer nadat hij tegen een stoeprand was gereden waarna het tweetal ten val kwam en te water raakte. De 18-jarige bestuurder raakte bewusteloos en kon door zijn passagier met behulp van omstanders uit het water worden gehaald. De man is naar een ziekenhuis gebracht en opgenomen. De passagier liep slechts een nat pak op en kon op eigen gelegenheid naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Kantens: man bedreigt kind
In zijn woning in Kantens heeft de politie vrijdagavond een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdachte van bedreiging van een 14-jarige meisje. Eveneens uit Kantens. Het kind zat vrijdagavond met een even oude vriendin op een bankje aan de Bredewegstraat in Kantens. De kinderen werden daar door de verdachte aangesproken. De man verweet het slachtoffer, die tegenover hem woont, dat zij hem regelmatig begluurde. Het kind ontkende waarop de man kwaad werd en dreigde haar te zullen mishandelen. De meisjes gingen naar huis waarop de vaders van beide kinderen een gesprek met de verdachte aangingen. Hij ontkende maar bleek kwaad reageren. De ouders waarschuwden daarop de politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Eppenhuizen: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N999 bij Eppenhuizen is vrijdagmiddag een 53-jarige motorrijder uit Bedum gewond geraakt. De man wild met zijn motor een voor hem rijden auto inhalen maar zag een tegemoetkomende auto te laat. Bij een poging weer achter de voor hem rijdende auto te komen kwam de man te vallen. De tegemoetkomende auto, een taxi bestuurd door een 30-jarige man uit Uithuizermeeden, kon de wel de vallende motorrijder maar niet zijn voertuig ontwijken. De taxi reed over de motor heen waardoor wagen en motor schade opliepen. De motorrijder is met schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Hoogezand: gewonden bij ongeval
Een 33-jarige vrouw en haar 12-jarige dochter, beiden uit Hoogezand, zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand. Ze zaten in de auto van de vrouw toen die op de kruising met de Burgemeester van Roijenstraat geen voorrang verleende aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 42-jarige man ook uit Hoogezand. Bij de aanrijding liepen moeder en dochter nekletsel op. Ze zijn beiden voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf ontfermde zich over de betrokken voertuigen.

Veendam: beschonken motorrijder valt
In de Sarastraat in Veendam ging vrijdagavond door nog onbekende oorzaak een 39-jarige motorrijder uit Veendam onderuit. Bij de komst van de politie bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, waar ook een bloedproef is afgenomen. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Wildervank: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht op de Poststraat in Wildervank een 62-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel drank op te hebben. Er werd 1.15 promille gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Marum: man mishandelt ex-vriendin
In de woning van zijn ex-vriendin aan De Ackeren in Marum heeft de politie vrijdagnacht een 26-jarige man uit Roden aangehouden. De man was de woning van de vrouw binnengedrongen en had zich verstopt. Bij thuiskomst trof de vrouw har ex onder haar bed aan. De man vloog de vrouw aan en sloeg haar meerdere malen. Ze liep daarbij letsel aan haar hoofd op. De man vluchtte de woning uit en de vrouw belde de politie. Tijdens het gesprek met politiemensen kwam de verdachte weer bij de woning. Hij werd onmiddellijk door de politie aangehouden en naar het bureau gebracht. De man is ingesloten. Onderzoek wijst uit dat de man zijn ex-vriendin al langere tijd lastig valt.

Leens: jongeren vernielen bushokje
Aan de Breekweg in Leens heeft de politie vrijdagavond drie 17-jarige jongens uit die plaats aangehouden. Voorbijgangers zagen dat de drie tegen een bushokje aan de Breekweg schopten waarbij een ruit sneuvelde. De knapen vertrokken aanvankelijk met de bus maar konden enige tijd later, toen ze inmiddels weer met de bus in Leens waren aangekomen, alsnog worden aangehouden. Ze bekenden de vernieling en zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Kornhorn: automobilist zonder rijbewijs
Op de Noordwijkerweg in Kornhorn heeft de politie vrijdagavond een 26-jarige man uit de gemeente Marum aangehouden. De man werd rijdend in een auto aangetroffen terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Tevens is de man de rijbevoegdheid ontzegd. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau werd een bloedalcoholgehalte van 0.65 promille gemeten. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.

Stad volgt rond 12.00 uur

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook