Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-07-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 18 juli 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: mans steelt beveiligingscamera
De politie heeft dinsdagnacht in de Lissabonstraat in Groningen een 38-jarige inwoner van Groningen aangehouden wegens diefstal. De man werd door voorbijgangers betrapt bij het stelen van een beveiligingscamera van een parkeergarage aan de Westerhaven. De man verbrak de bevestiging van de camera en ging er mee vandoor. Hij kon met de camera worden opgespoord in de Lissabonstraat. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man valt tijdens werkzaamheden
Een medewerker (leeftijd onbekend) van een staalbouwbedrijf uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij werkzaamheden aan de Roerdomp in Groningen. De man was op een hoogte van ongeveer 5 meter bezig met werkzaamheden aan een staalconstructie. Door onbekende oorzaak verloor de man zijn evenwicht en viel naar beneden. Hij is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft het onderzoek naar de toedracht overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Groningen: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed op een bromfiets heeft de politie dinsdagavond aan de Middenweg in Groningen een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond midden op de weg stil met zijn brommer. Surveillerende politiemensen zagen dat de man onvast ter been was. Ze spraken hem aan en merkten dat de man gedronken had. Hij is meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.4 promille alcohol werd vastgesteld. De man bleek tevens nog twee dagen hechtenis te moeten ondergaan. Hij is na verhoor overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: autoruiten vernield
Maandagnacht zijn de ruiten van een elftal autos, die geparkeerd stonden bij een flat aan de Brink in Groningen ingeslagen. Meerdere eigenaren deden dinsdagmorgen aangifte bij de politie. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Groningen: gezochte man aangehouden
De politie heeft dinsdagavond in de Pelsterstraat in Groningen een 17-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man zat in een auto waarvan de bestuurder op het Zuiderdiep in Groningen over een busbaan reed. De politie gaf de wagen in de Pelsterstraat een stopteken. Bij controle van de inzittenden bleek dat de 17-jarige man niet was teruggekeerd van verlof uit een jeugdgevangenis in Zutphen. Hij is meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten.

Groningen: man vernielt ruit
In de Schoolstraat in Groningen heeft de politie dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kreeg ruzie met een medewerker van een opvanghuis voor daklozen over een geldkwestie. De man werd daarbij zo boos dat hij met zijn hoofd een raam kapot sloeg. Hij raakte niet gewond. De man is naar het bureau gebracht en na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Uithuizermeeden: Serie autoinbraken

In de nacht van maandag op dinsdag werden elf autos gekraakt in diverse straten in Uithuizenmeeden. Daarbij werden onder andere autoradios en cd-spelers buitgemaakt. De autokraken vonden onder meer plaats in de Margrietstraat en omgeving. Aan de Christinastraat werd bovendien de benzine uit de tank van een van de autos leeggeroofd met een slang. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Visvliet: man zonder rijbewijs aangehouden

Dinsdag werd op de Stationsweg te Visvliet een 37-jarige man uit Grootegast aangehouden omdat hij achter het stuur zat terwijl hij een rij-ontzegging had. Hij bleek bovendien geen geldig rijbewijs te hebben. Zijn auto werd in beslag genomen.

Appingedam: Bromfietser kent de regels niet

Dinsdag zag de politie op de N 360 een bromfietser voorbijrijden met een lange rij autos achter zich aan. Bromfietsen zijn op deze weg niet toegestaan, hetgeen ook met een aantal borden wordt aangeduid. De politie zette de man nabij de Jukwerderweg aan de kant. De man voerde als verdediging aan dat hij van Belgische komaf was en in Zweden woonde en dat daar de verkeersregels anders zijn. De politie heeft het deze keer bij een waarschuwing gelaten.

Delfzijl: zes motoren gestolen

De motorcrossvereniging aan de Oosterlaan in Delfzijl bleek dinsdagmorgen het doelwit te zijn geweest van motordieven. Een zestal motoren is verdwenen uit de opslagruimte. De deur van de opslagruimte werd vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: jongetje aangereden

Dinsdagmiddag rond half drie raakte een tweejarig jongetje uit Winschoten gewond aan zijn hoofd toen hij door een 28-jarige racefietser uit Winschoten op de Torenstraat werd aangereden. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft de fietser bekeurd.

Slochteren: man bekneld tussen autodeur

In een garage aan de hoofdweg te Slochteren raakte dinsdagmiddag rond twaalf uur een 33-jarige man uit Slochteren gewond aan zijn rug bij een ongeval in de garage. De man wilde een auto die op de hefbrug stond van de rem afhalen, om hem daarna weg te kunnen duwen. De auto begon echter al te rollen toen de man nog half in de deuropening stond. Het portier raakte een pilaar en klapte dicht waardoor de man knel kwam te zitten tussen de autodeur en verder werd meegesleurd door de rollende auto. Pas toen de auto tot stilstand kwam kon hij uit zijn benarde positie worden bevrijd. De politie waarschuwde een ambulance die hem naar een ziekenhuis bracht voor onderzoek.

Hoogezand: met drank achter het stuur

In de nacht van dinsdag op woensdag betrapte de politie een 43-jarige automobilist uit Groningen aan de Woldweg op het rijden onder invloed toen hij rond half vier slingerend over de weg reed. Hij bleek ruim 1 promille alcohol te hebben. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vijf uren.

Appingedam: stereo in beslaggenomen vanwege lawaaioverlast

De politie nam in de nacht van dinsdag op woensdag een stereo-installatie in beslag in een woning aan de Burg. Klauckelaan. Buren klaagden rond een uur s nachts over geluidsoverlast, omdat de muziek vanuit een flat duidelijk op straat te horen was. De politie moest de deur openbreken om de stereo tot zwijgen te brengen, omdat er niemand thuis was in de flat waar het lawaai vandaan kwam. De bewoner meldde zich pas later aan het politiebureau. Hij krijgt een bekeuring.

Delfzijl: Man vernielt meubilair

Een man van 31 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats vernielde dinsdagmiddag rond vier uur na een ruzie met zijn ex-vriendin enkele meubelstukken in haar huis te Delfzijl. De 23-jarige vrouw belde de politie, die de man even later aan de Hogelandsterweg kon aanhouden. De man, afkomstig uit Kaap Verdië bleek niet over geldige verblijfspapieren te beschikken en werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Hij zit nog vast.

Mensingeweer: motorrijder belandt in de sloot

Een 29-jarige motorrijder uit Winsum werd dinsdagavond rond acht uur verblind door de laagstaande zon toen hij over de Schouwerzijlsterweg richting Schouwerzijl reed. Hij raakte van de weg, verloor de macht over het stuur, botste tegen een boom en belandde met zijn motor in de sloot. De man klauterde uit de sloot en kreeg hulp van een passerende vrachtwagenchauffeur, die met zijn kraan de motor uit de sloot takelde. De motorrijder moest met beenletsel naar het ziekenhuis worden gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook